Tietoja laajennuksista

Laajennukset täydentävät mainostasi näyttämällä siinä lisätietoja, jotka voivat antaa ihmisille lisää syitä valita juuri sinun yrityksesi. Laajennusten myötä mainoksen klikkausprosentti yleensä nousee reilusti. Laajennuksissa voidaan käyttää muun muassa puhelupainikkeita, sijaintitietoja, tietyille verkkosivustosi sivuille ohjaavia linkkejä ja lisätekstejä.

Tämä artikkeli sisältää laajennusten yleiskatsauksen. Jos haluat perehtyä eri laajennustyyppien toimintaan ja saada vinkkejä sopivien laajennusten valitsemiseen, tutustu artikkeliin Käytettävien laajennusten valinta.

Toimintaperiaate

Google Ads optimoi tekstimainostesi tehokkuuden valitsemalla näytettävät laajennukset erikseen kunkin Google-haun yhteydessä. Näin ollen kaikkia liiketoimintatavoitteiden kannalta mielekkäitä laajennuksia kannattaa käyttää.

Laajennukset lisäävät sisältöä mainokseesi parantaen mainoksen näkyvyyttä ja näkyvyyspotentiaalia hakutulossivulla. Tämä tarkoittaa, että voit saada lisäarvoa mainoksestasi. Laajennukset kasvattavat usein klikkausten kokonaismäärää, ja niiden avulla ihmiset voivat ottaa sinuun yhteyttä uusilla interaktiivisilla tavoilla, kuten puhelimitse tai karttatietojen perusteella.

Monet laajennustyypit edellyttävät muutamien asetusten määrittämistä, eli ne ovat manuaalisia. Osa laajennuksista lisätään automaattisesti, kun Google Ads ennustaa niiden parantavan mainoksen tehokkuutta. Niitä kutsutaan automaattisiksi laajennuksiksi. Automaattisia laajennuksia ei tarvitse erikseen määrittää, joten ne eivät ole käytettävissä manuaalisia laajennuksia luotaessa. Lue lisätietoja automaattisista laajennuksista.

Laajennusten näyttöajankohdat

Laajennuksen lisääminen ei takaa, että laajennus näytetään aina mainoksen yhteydessä. Laajennukset näytetään mainoksesi yhteydessä seuraavissa tapauksissa:

• Laajennuksen (tai joukon laajennuksia) voidaan ennustaa parantavan tehokkuutta.
  • Mainoksen sijoitus ja sijainti ovat riittävän korkeita laajennusten näyttämistä varten. Jotta laajennukset voidaan näyttää, Google Ads edellyttää mainokselta vähimmäissijoitusta. (Mainoksen sijoitusta koskevat laskelmat vaikuttavat laajennuksiin.)

Lue lisätietoja laajennusten näyttöajankohdista. Jos haluat seurata, milloin laajennuksia näytetään, lue lisätietoja laajennusten toiminnasta. Voit myös lukea ohjeita, joita noudattamalla voit parantaa laajennusten näyttämisen todennäköisyyttä.

Hinta

Laajennusten lisääminen kampanjaan on maksutonta. Mainoksen (ja laajennuksen) klikkauksista veloitetaan normaalisti. (Poikkeuksen muodostavat myyjäarvioiden klikkaukset, joista ei veloiteta.) Sinua siis veloitetaan yhdestä klikkauksesta aina, kun joku soittaa sinulle puhelulaajennuksestasi tai lataa sovelluksen sovelluslaajennuksestasi. Google Ads veloittaa enintään kahdesta klikkauksesta impressiota kohden kunkin mainoksen ja sen laajennusten osalta. Lue lisätietoja artikkelista Tietoja laajennuksista ja todellisesta klikkauskohtaisesta hinnasta.