Laajennukset

Laajennukset täydentävät mainostasi antamalla käyttäjille lisätietoja, jolloin heillä on enemmän syitä valita juuri sinun yrityksesi. Laajennukset voivat parantaa mainoksen klikkausprosenttia useita prosenttiyksikköjä. Käytettävissä on muun muassa seuraavat laajennusmuodot: puhelupainikkeet, sijaintitiedot, linkit tiettyihin verkkosivuston osiin sekä lisätekstit.

Tämä artikkeli sisältää laajennusten yleiskatsauksen. Jos haluat tutustua eri laajennustyyppien toimintaan ja saada vinkkejä sopivien laajennusten valitsemiseen, siirry artikkeliin Käytettävien laajennusten valinta.

Boost your ad with extensions in Google Ads

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, ota YouTube-tekstitykset käyttöön. Klikkaa videon alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta. Klikkaa sitten Tekstitykset ja valitse kieli.

Näin ne toimivat

Google Ads optimoi tekstimainoksesi valitsemalla näkyvät laajennukset erikseen kunkin Google-haun yhteydessä. Tämän vuoksi sinun kannattaa käyttää kaikkia laajennuksia, jotka sopivat liiketoimintatavoitteisiisi.

Laajennukset tuovat lisää sisältöä mainokseesi, jolloin sen näkyvyys hakutulossivulla paranee. Näin mainos voi tuottaa sinulle entistä enemmän arvoa. Laajennukset kasvattavat usein klikkausten kokonaismäärää, ja niiden avulla käyttäjät voivat tavoittaa sinut uusilla interaktiivisilla tavoilla, kuten puhelimitse tai karttatietojen perusteella.

Laajennuksia on kahta tyyppiä: manuaaliset ja automaattiset laajennukset. Manuaaliset laajennukset edellyttävät muutamien asetusten määrittämistä, kun taas automaattiset laajennukset lisätään automaattisesti, kun Google Ads ennustaa niiden parantavan mainoksen tuloksia. Automaattisia laajennuksia ei tarvitse määrittää erikseen, joten ne eivät ole valittavissa manuaalisia laajennuksia luotaessa. Lue lisää automaattisista laajennuksista.

Milloin laajennukset näkyvät?

Laajennuksen lisääminen ei takaa, että laajennus näkyisi aina mainoksesi yhteydessä. Laajennukset näkyvät seuraavissa tapauksissa:

• Laajennus (tai laajennusten yhdistelmä) parantaa todennäköisesti mainoksen tuloksia. Seuraa, milloin laajennuksesi näkyvät, ja mittaa mainoslaajennuksesi tuloksia.
  • Mainoksen sijoitus ja sijainti ovat riittävän korkeita laajennusten näkymiseksi. Jotta laajennukset voivat näkyä, Google Ads edellyttää mainokselta vähimmäissijoitusta (mainoksen sijoituksen laskennassa otetaan huomioon myös laajennukset).

Katso ohjeet laajennusten lisäämiseen ja muokkaamiseen artikkelista Laajennusten näkymisen parantaminen. Jos haluat tietää, miten voit poistaa manuaalisia tai automaattisia laajennuksia, tutustu artikkeliin Laajennusten poistaminen.

Mitä laajennukset maksavat?

Laajennusten lisääminen kampanjaan ei maksa mitään. Mainoksen (ja laajennuksen) klikkauksista veloitetaan tavalliseen tapaan. Poikkeuksena ovat arvio myyjästä ‑laajennusten klikkaukset, joista ei veloiteta. Sinua siis veloitetaan yhdestä klikkauksesta aina, kun joku soittaa sinulle puhelulaajennuksestasi tai lataa sovelluksen sovelluslaajennuksestasi. Google Ads veloittaa enintään kahdesta klikkauksesta impressiota kohden kunkin mainoksen ja sen laajennusten osalta. Lue lisää laajennuksista ja todellisesta klikkauskohtaisesta hinnasta.