Återaktivera ett avslutat Google Ads-konto

Det kostar inget att återaktivera ett Google Ads-konto och det enda du behöver göra är att följa några få steg. I den här artikeln går vi igenom hur du återaktiverar ett avslutat konto.

Obs! Om ditt konto är länkat till ett förvaltarkonto kan du bara återaktivera ditt konto så länge förvaltaren inte har nått det högsta kontoantalet. Om förvaltaren har nått det högsta kontoantalet kan du bara återaktivera kontot om förvaltaren tar bort länken till kontot eller avslutar minst ett av de hanterade kontona.

Detta händer när du återaktiverar ditt konto

När du avslutade kontot upphörde visningen av alla dina aktiva annonser. När du återaktiverar kontot

• visas åter alla annonser och kampanjer som du inte har pausat
  • behöver du återaktivera alla pausade annonser och kampanjer för att de ska visas.

Innan du börjar

Om du inte har begärt att ditt konto ska avslutas: Om du inte kan logga in på Google Ads och du inte har begärt att ditt konto ska avslutas kan du läsa dessa vanliga inloggningsproblem. Om du fortfarande har problem med att logga in fyller du i en begäran om återaktivering.

Tänk på följande: Google Ads-konton som har varit inaktiva i mer än 15 månader (vilket innebär att ett konto inte har spenderat pengar på mer än 15 månader) stängs av automatiskt. Du kan alltid återaktivera ditt konto genom att följa stegen nedan eller genom att skicka in en begäran om återaktivering.

Om du också raderade ditt Google-konto: Innan du kan återaktivera ditt Google Ads-konto behöver du återställa ditt Google-konto.

Om du inte vill att dina annonser ska börja visas automatiskt när du återaktiverar kontot: Logga in på kontot och pausa annonserna, annonsgrupperna eller kampanjerna. Du kan återaktivera dem igen när du har aktiverat ditt konto.

Så här återaktiverar du ditt konto

Så här återaktiverar du ditt Google Ads-konto:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
  3. Under Konfiguration klickar du på Inställningar.
  4. Utöka avsnittet Kontostatus genom att klicka på det.
  5. Klicka på Återaktivera mitt konto.

Din kontostatus ändras till Aktiv.