Återaktivera ett avslutat Google Ads-konto

Google Ads logo  Registrera dig för Google Ads

Du verkar inte ha något konto ännu. Du kan registrera dig på egen hand nedan eller få kostnadsfri, personlig support av en Google Ads-expert.

Börja nu

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Det kostar inget att återaktivera ett Google Ads-konto och det enda du behöver göra är att följa några få steg. I den här artikeln går vi igenom hur du återaktiverar ett avslutat konto.

Så här återaktiverar du ditt konto

Obs! Endast användare med administrativ åtkomst kan återaktivera ett avslutat konto. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Återaktivera mitt konto under Kontostatus i inställningarna. Användare med standardåtkomst bör kontakta en administratör för att återaktivera sina konton.

Så här återaktiverar du ditt Google Ads-konto:

1. Öppna kontoinställningarna
    1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
    2. Klicka på ikonen Admin Admin Icon.
    3. Klicka på Inställningar.
  2. Klicka på avsnittet Kontostatus för att utöka det.
  3. Klicka på Återaktivera mitt konto.

Din kontostatus ändras till Aktiv.

Obs! Om ditt konto är länkat till ett förvaltarkonto kan du bara återaktivera kontot om den ansvariga inte har uppnått det högsta kontoantalet. Om det högsta tillåtna kontoantalet är uppnått kan du bara återaktivera kontot om den ansvariga tar bort länken till kontot eller avslutar minst ett av de hanterade kontona.

Vanliga frågor

Vad händer med mina annonser när jag återaktiverar mitt konto?

När du avslutade kontot upphörde visningen av alla dina aktiva annonser. När du återaktiverar kontot
  • visas åter alla annonser och kampanjer som du inte har pausat
  • behöver du återaktivera alla pausade annonser och kampanjer för att de ska visas.

Om du inte vill att dina annonser ska börja visas automatiskt när du återaktiverar kontot loggar du in på kontot och pausar dina annonser, annonsgrupper eller kampanjer. Du kan återaktivera dem igen när du har aktiverat ditt konto.

Vad händer om jag inte har begärt att mitt konto ska avslutas?

Om du inte kan logga in på Google Ads och du inte har begärt att ditt konto ska avslutas kan du läsa om dessa vanliga inloggningsproblem. Om du fortfarande har problem med att logga in fyller du i en begäran om återaktivering.
Google Ads-konton som har varit inaktiva i mer än 15 månader (d.v.s. ett konto som inte har spenderat pengar på mer än 15 månader) stängs av automatiskt. Du kan alltid återaktivera ditt konto genom att följa stegen nedan eller genom att skicka in en begäran om återaktivering.

Vad händer om jag även har raderat mitt Google-konto?

Innan du kan återaktivera ditt Google Ads-konto behöver du återställa ditt Google-konto.

Vad ska jag göra om jag inte ser alternativet för att återaktivera?

Endast användare med administratörsåtkomst kan återaktivera ett avslutat konto. Om du inte har administratörsåtkomst kan du inte se Återaktivera mitt konto under Kontostatus i inställningarna. Användare med standardåtkomst bör kontakta en administratör för att återaktivera sina konton.
Om ditt konto är länkat till ett förvaltarkonto kan du bara återaktivera kontot om den ansvariga inte har uppnått det högsta kontoantalet. Om det högsta tillåtna kontoantalet är uppnått kan du bara återaktivera kontot om den ansvariga tar bort länken till kontot eller avslutar minst ett av de hanterade kontona.