Een geannuleerd Google Ads-account opnieuw activeren

Google Ads logo Aanmelden voor Google Ads

Zo te zien heeft u nog geen account. U kunt zich hieronder aanmelden of gratis gepersonaliseerde support krijgen van een Google Ads-expert.

Nu starten

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

U kunt een Google Ads-account in enkele stappen gratis opnieuw activeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een geannuleerd account opnieuw kunt activeren.

Uw account opnieuw activeren

Opmerking: Alleen gebruikers met beheerderstoegang kunnen een geannuleerd account opnieuw activeren. Als u geen beheerderstoegang heeft, ziet u in uw voorkeuren onder Accountstatus niet de optie Mijn account opnieuw activeren. Gebruikers met standaardtoegang moeten contact opnemen met een beheerder om hun account opnieuw te activeren.

Uw Google Ads-account opnieuw activeren:

1. Ga naar Accountvoorkeuren.
    1. Log in op uw Google Ads-account.
    2. Klik op het icoon Beheerder Admin Icon.
    3. Klik op Voorkeuren.
  2. Klik op het gedeelte Accountstatus om het uit te vouwen.
  3. Klik op Mijn account heractiveren.

De accountstatus verandert in Actief.

Opmerking: Als uw account is gekoppeld aan een manageraccount, kunt u uw account alleen opnieuw activeren als de beheerder niet de limiet voor maximum aantal accounts heeft bereikt. Als de beheerder de limiet voor maximum aantal accounts heeft bereikt, kunt u uw account alleen opnieuw activeren als de beheerder ten minste één van de huidige beheerde accounts ontkoppelt of annuleert.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn advertenties als ik mijn account opnieuw activeer?

Toen u uw account heeft geannuleerd, is de weergave van alle actieve advertenties automatisch gestopt. Als u uw account opnieuw activeert:
  • worden alle advertenties of campagnes die nog actief waren, weer weergegeven,
  • worden alle advertenties of campagnes die u heeft onderbroken, pas weergegeven nadat u ze opnieuw heeft ingeschakeld.

Als u niet wilt dat uw advertenties automatisch worden weergegeven wanneer u uw account opnieuw activeert, moet u inloggen op uw account en de advertenties, advertentiegroepen of campagnes onderbreken. U kunt deze opnieuw inschakelen nadat u uw account heeft geactiveerd.

Wat als ik de annulering van mijn account niet zelf heb aangevraagd?

Als u niet kunt inloggen bij Google Ads en u niet om annulering van het account heeft gevraagd, bekijkt u deze veelvoorkomende inlogproblemen. Als u nog steeds problemen met inloggen heeft, dient u een heractiveringsverzoek in.
Google Ads-accounts die langer dan vijftien maanden inactief zijn geweest (wat betekent dat er gedurende meer dan vijftien maanden geen uitgaven in het account zijn gedaan), worden automatisch geannuleerd. U kunt uw account altijd opnieuw activeren door de onderstaande stappen te volgen of door een heractiveringsverzoek in te dienen.

Wat als ik ook mijn Google-account heb verwijderd?

Voordat u uw Google Ads-account opnieuw kunt activeren, moet u eerst uw Google-account herstellen.

Wat als de optie om opnieuw te activeren niet wordt weergegeven?

Alleen gebruikers met beheerderstoegang kunnen een geannuleerd account opnieuw activeren. Als u geen beheerderstoegang heeft, ziet u in uw voorkeuren onder Accountstatus niet de optie Mijn account opnieuw activeren. Gebruikers met standaardtoegang moeten contact opnemen met een beheerder om hun account opnieuw te activeren.
Als uw account is gekoppeld aan een manageraccount, kunt u uw account alleen opnieuw activeren als de beheerder de limiet voor maximum aantal accounts niet heeft bereikt. Als de beheerder de limiet voor maximum aantal accounts heeft bereikt, kunt u uw account alleen opnieuw activeren als de beheerder ten minste één van de huidige beheerde accounts ontkoppelt of annuleert.