Een geannuleerd Google Ads-account opnieuw activeren

U kunt een Google Ads-account in enkele stappen gratis opnieuw activeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een geannuleerd account opnieuw kunt activeren.

Opmerking: Als uw account is gekoppeld aan een manageraccount, kunt u uw account alleen opnieuw activeren als de beheerder niet de limiet voor het maximum aantal accounts heeft bereikt. Als de beheerder de limiet voor het maximum aantal accounts heeft bereikt, kunt u uw account alleen opnieuw activeren als de beheerder de koppeling van minimaal één van de huidige beheerde accounts verwijdert of ten minste één beheerd account annuleert.

Wat er gebeurt wanneer u uw account opnieuw activeert

Toen u uw account annuleerde, werd de weergave van al uw actieve advertenties automatisch gestopt. Wanneer u uw account opnieuw activeert:

• Worden alle advertenties of campagnes die u actief heeft gelaten, opnieuw weergegeven.
  • Worden alle advertenties of campagnes die u heeft onderbroken, pas weergegeven nadat u ze opnieuw heeft ingeschakeld.

Voordat u begint

Als u nooit om annulering van uw account heeft gevraagd: Als u niet kunt inloggen bij Google Ads en u niet om annulering van het account heeft gevraagd, raadpleegt u deze algemene inlogproblemen. Als u nog steeds problemen met inloggen heeft, dient u een heractiveringsverzoek in.

Houd rekening met het volgende: Google Ads-accounts die meer dan vijftien maanden inactief zijn geweest (wat betekent dat een account meer dan vijftien maanden niets heeft besteed), worden automatisch geannuleerd. U kunt uw account altijd opnieuw activeren door de onderstaande stappen te volgen of door een heractiveringsverzoek in te dienen.

Als u ook uw Google-account heeft verwijderd: Voordat u uw Google Ads-account opnieuw kunt activeren, moet u eerst uw Google-account herstellen.

Als u niet wilt dat uw advertenties automatisch worden weergegeven wanneer u uw account opnieuw activeert: Log in op uw account en onderbreek uw advertenties, advertentiegroepen of campagnes. U kunt deze opnieuw inschakelen nadat u uw account heeft geactiveerd.

Uw account opnieuw activeren

Uw Google Ads-account opnieuw activeren:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram Google Ads | Gereedschap [icoon].
  3. Klik onder 'Instellingen' op Voorkeuren.
  4. Klik op het gedeelte Accountstatus om het uit te vouwen.
  5. Klik op Mijn account heractiveren.

De accountstatus verandert in Actief.