Overvåk eksperimenter

Når du har satt i gang et eksperiment, er det nyttig å vite hvordan du kan overvåke resultatene det kaster av seg. Når du forstår forskjellen mellom resultatene til henholdsvis eksperimentet og den opprinnelige kampanjen, kan du ta veloverveide beslutninger om hvorvidt du skal avslutte eksperimentet, sette det ut i livet i den opprinnelige kampanjen, eller bruke det for å opprette en ny kampanje.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du overvåker og tolker eksperimentresultatene.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Se resultater fra eksperimenter

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter.
  4. Finn og klikk på eksperimentet der du vil se resultatene.
  5. Gjennomgå «Oppsummering av eksperiment»-tabellen og resultatkortet, og velg Bruk eksperimentet eller Avslutt eksperimentet.

Dette ser du på resultatkort

• Sammenligning av resultater: Her kan du se på hvilke datoer resultatene for eksperimentet ditt blir sammenlignet med resultatene for den opprinnelige kampanjen. Her ser du bare de hele dagene som faller mellom start- og sluttdatoene for eksperimentet ditt og datoperioden du har valgt for tabellen nedenfor. Hvis det ikke er noen overlapping, blir de hele dagene som faller mellom eksperimentets start- og sluttdato, brukt i «Sammenligning av resultater».
  • Du ser som standard resultatdata for klikk, kostnad, visninger, klikkfrekvens og alle konverteringer, men du kan velge resultatberegningene du vil se, ved å klikke på nedoverpilen ved siden av navnet på beregningen. Du kan velge mellom disse alternativene:
  • På den første linjen under navnet på de enkelte beregningene vises resultatene målt i den aktuelle beregningen. Hvis du for eksempel ser 4K under Klikk, betyr det at annonsene i eksperimentet har fått 4000 klikk siden det begynte å kjøre.
  • På den andre linjen ser du en anslått resultatforskjell mellom eksperimentet og kampanjen.
    • Den første verdien viser forholdstallet mellom resultatene målt i form av denne beregningen i eksperimentet og den opprinnelige kampanjen. Hvis du for eksempel ser + 10 % for klikk, anslås det at eksperimentet fikk 10 % flere klikk enn den opprinnelige kampanjen. Hvis det ikke er nok data tilgjengelig ennå om den opprinnelige kampanjen og/eller eksperimentet, ser du «‑‑».
    • Den andre verdien viser at hvis du velger et konfidensintervall på 95 %, blir dette det mulige verdiområdet som forskjellen mellom eksperimentet og den opprinnelige kampanjen havner i. Hvis du for eksempel ser [+ 8 %, + 12 %], betyr det at det kan bli en resultatøkning på alt fra 8 til 12 % i eksperimentet sammenlignet med kampanjen. Hvis det ikke er nok data tilgjengelig ennå om den opprinnelige kampanjen og/eller eksperimentet, ser du «‑‑». Du kan selv velge konfidensintervaller (80 % er standard konfidensintervall), og du kan sette deg bedre inn i eksperimentberegningene med dynamisk konfidensrapportering.
    • Hvis resultatet er statistisk signifikant, ser du også en blå stjerne.

Tips

Hold markøren over denne andre linjen for å se en mer detaljert forklaring på det du ser. Du kan se følgende informasjon:

Statistisk signifikans: Du ser om dataene dine er statistisk signifikante.
  • Statistisk signifikant: Dette betyr at p-verdien er lavere enn eller lik 5 %. Med andre ord kan dataene dine sannsynligvis ikke tilskrives tilfeldigheter, og eksperimentet ditt kommer sannsynligvis til å få lignende resultater hvis det konverteres til en kampanje.
  • Ikke statistisk signifikant: Dette betyr at p-verdien din er høyere enn eller lik 5 %. Dette er noen mulige årsaker til at dataene dine ikke kunne vurderes som ikke statistisk signifikante.
    • Eksperimentet er ikke kjørt i lang nok tid.
    • Kampanjen mottar ikke nok trafikk.
    • Trafikkdelen var for liten, så eksperimentet mottar ikke nok trafikk.
    • Endringene du implementerte, ga ingen statistisk signifikant resultatforskjell.
  • Uansett om dataene dine viste seg å være statistisk signifikante eller ikke, ser du en forklaring (som den nedenfor) av hvor stor sannsynligheten er for at resultatdataene kan tilskrives tilfeldigheter: «Sannsynligheten for at du får dette resultatet (eller en enda større resultatøkning), er 0,2 % (p-verdi) på grunn av vilkårlighet. Jo mindre p-verdien er, desto mer signifikant er resultatøkningen.»
  • Konfidensintervall: Du ser også flere detaljer om konfidensintervallet for resultatforskjellen, med en forklaring som denne: «Sannsynligheten for du får en endring på + 10–20 % i denne beregningen sammenlignet med den opprinnelige kampanjen, er 95 %.»
  • Til slutt ser du de faktiske verdiene i den aktuelle beregningen for eksperimentet og den opprinnelige kampanjen.

Dette kan du gjøre på resultatkortet

• Du kan endre hvilke beregninger du ser på resultatkortet, via rullegardinmenyen ved siden av beregningen.
  • Du kan se resultatkortet for en annonsegruppe i eksperimentet ved å klikke på en annonsegruppe i tabellen nedenfor.
  • For å se ulike detaljer knyttet til en kampanje, som navnet og budsjettet, må du holde markøren over den tilsvarende cellen i tabellen.

Slik fungerer tidsrekkediagrammet

I tidsrekkediagrammet kan du se resultatene i opptil to beregninger knyttet til eksperimentet samt hvordan de har endret seg over tid i både eksperiment- og kontrollkampanjer. I dette diagrammet kan du sammenligne effekten som eksperimenter har på en bestemt beregning, og finne ut mer om resultatene over tid.

Bruk eller avslutt eksperimenter

Du kan bruke et eksperiment i en kampanje eller avslutte et eksperiment, uansett årsak, ved å klikke på «Bruk»- eller «Avslutt»-knappen nederst til høyre på «Oppsummering av eksperiment»-kortet ovenfor tidsrekkediagrammet.