Lägga till en ny betalningsmetod i Google Ads

En betalningsmetod är det sätt du använder för att betala för Google Ads.

De betalningsmetoder som är tillgängliga för ditt konto beror på ditt land och din valuta. Använd verktyget för betalningsalternativ för att se vad som är tillgängligt för ditt konto.

Tänk på att vissa betalningsmetoder kanske tillfälligt inte är tillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Obs! Om din kortutgivare eller bank finns i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan de kräva att du utför en ytterligare autentiseringsprocess, till exempel med en engångskod som skickas till din telefon, för att verifiera att du äger kortet.  Din kortutgivare eller bank kan kräva denna extra verifiering när du gör en betalning, lägger till ett nytt kredit- eller betalkort eller vid andra tillfällen då kortutgivaren eller banken bedömer att det behövs.

Google uppfyller de nya säkerhetskraven som ställs på banker och betalningshandläggare enligt det andra direktivet om betaltjänster (PSD2) i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Om du har några frågor kan du kontakta din kortutgivare eller bank direkt.

Gör så här

Tillvägagångssättet för att lägga till en betalningsmetod beror på om det är första gången du anger din faktureringsuppgifter i Google Ads.

Om det är första gången du anger faktureringsuppgifter

När du har skapat ett Google Ads-konto gör du så här för att ange faktureringsuppgifterna:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  och sedan på Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Välj landet eller regionen där du har din företagsadress. Klicka på Fortsätt.
  4. Ange din företagsadress. Klicka på Fortsätt.
  5. Välj betalningssätt och ange dina faktureringsuppgifter. De alternativ du ser beror på i vilket land du har din faktureringsadress, vilken valuta du har valt och om några betalningsmetoder är tillfälligt inte är tillgängliga för ditt konto.
  6. Läs och godkänn användarvillkoren för Google Ads.
  7. Klicka på Skicka och aktivera.
    • Om din betalningsinställning är automatiska betalningar: När ditt konto har aktiverats och faktureringsuppgifterna har behandlats kan dina nya annonser och kampanjer börja visas på Google. Pausa kampanjerna om du inte vill att de ska visas direkt.
    • Om du har valt manuella betalningar: Dina annonser visas när det finns pengar på ditt konto. Klicka på verktygsikonen  och välj Fakturering. Klicka sedan på Gör en inbetalning för att lägga till pengar.

Om du redan har angett faktureringsuppgifter

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  och sedan på Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på Betalningsmetoder på den vänstra menyn.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  5. Alla tillgängliga betalningsmetoder visas. Vilka alternativ som visas beror på din företagsadress, kontovalutan och om några betalningsmetoder är tillfälligt otillgängliga för ditt konto.
  6. Ange dina betalningsmetodsuppgifter och godkänn villkoren för Googles Ads.
  7. Om du vill göra detta till din primära betalningsmetod ser du till att rutan bredvid Ange denna betalningsmetod som primär är markerad.
  8. Klicka på Spara.

Obs! Om du lägger till ett bankkonto som betalningsmetod behöver du också verifiera ditt bankkonto. Tänk på att det kan ta mellan tre och fem arbetsdagar. Läs mer om vad du kan förvänta dig när du lägger till ett bankkonto som betalningsmetod.