Lägg till en ny betalningsmetod

Betalningsmetoden avser hur du betalar för dina aktiviteter i Google Ads.

De betalningsmetoder som är tillgängliga för ditt konto beror på ditt land och din valuta. Använd verktyget för betalningsalternativ för att se vad som är tillgängligt för ditt konto.

Observera att en del betalningsmetoder i vissa fall kan vara tillfälligt otillgängliga medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem.

Anvisningar

Tillvägagångssättet för att lägga till en betalningsmetod beror på om det är första gången du anger din faktureringsuppgifter i Google Ads.

Om det är första gången du anger faktureringsuppgifter

När du har skapat ett AdWords-konto gör du så här för att ange faktureringsuppgifterna:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen  eller verktygsikonen och klicka sedan på Fakturering och betalningar.
  3. Välj det land eller det territorium där du har din företagsadress. Klicka på Fortsätt.
  4. Ange företagsadressen. Klicka på Fortsätt.
  5. Välj betalningssätt och ange dina faktureringsuppgifter. De alternativ du ser beror på i vilket land du har din faktureringsadress, vilken valuta du har valt och om några betalningsmetoder är tillfälligt otillgängliga för ditt konto.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Läs och godkänn användarvillkoren för Google Ads.
  8. Klicka på Skicka och aktivera.
    • Om din betalningsinställning är automatiska betalningar: När ditt konto har aktiverats och faktureringsuppgifterna har behandlats kan dina nya annonser och kampanjer börja visas på Google. Pausa kampanjerna om du inte vill att de ska visas direkt.
    • Om din betalningsinställning är manuella betalningar: Dina annonser visas när du har pengar i ditt konto. Klicka på kugghjulsikonen  eller verktygsikonen  och välj Fakturering. Klicka sedan på Gör en inbetalning för att sätta in pengar.

Om du redan har angett faktureringsuppgifter

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen  eller verktygsikonen och klicka sedan på Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på Betalningsmetoder på den vänstra menyn.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  5. Alla tillgängliga betalningsmetoder visas. Vilka alternativ som visas beror på din företagsadress, kontovalutan och om några betalningsmetoder är tillfälligt otillgängliga för ditt konto.
  6. Ange dina betalningsmetodsuppgifter och godkänn villkoren för Googles Ads.
  7. Om du vill göra detta till din primära betalningsmetod ser du till att rutan bredvid Ange denna betalningsmetod som primär är markerad.
  8. Klicka på Spara.

Obs! Om du lägger till ett bankkonto som betalningsmetod behöver du också verifiera ditt bankkonto. Tänk på att det kan ta mellan tre och fem arbetsdagar. Läs mer om vad du kan förvänta dig när du lägger till ett bankkonto som betalningsmetod.