Producten uit uw account verwijderen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Alle producten verlopen 30 dagen na de laatste vernieuwing van uw Merchant Center-account. U vernieuwt producten door uw feed opnieuw in te dienen of regelmatige feeduploads te plannen. Google controleert uw website ook regelmatig en vernieuwt uw producten automatisch als we de productgegevens kunnen valideren, bijvoorbeeld door gestructureerde gegevens van schema.org op uw productlandingspagina's te crawlen.

U kunt altijd productgegevens of specifieke producten verwijderen.

Opmerking: Nadat u een product in Merchant Center heeft verwijderd, kan het 24 tot 48 uur duren voordat het product uit advertenties en gratis vermeldingen is verwijderd.

Het artikel uit uw feed verwijderen: Als u uw producten updatet met een feed, verwijdert u de producten uit uw feedbestand en dient u de feed opnieuw in.

Het kenmerk vervaldatum [expiration_date] gebruiken: Voeg de vervaldatum toe aan elk artikel dat u op een specifieke datum wilt verwijderen. Meer informatie over het kenmerk vervaldatum [expiration_date]

Items verwijderen van de pagina Alle producten: U kunt afzonderlijke producten verwijderen via de pagina Alle producten in Merchant Center.

1. Selecteer in uw Merchant Center de optie Producten > Alle producten in het linkernavigatietabblad.
  2. Vink de vakjes aan naast de producten die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer het icoon Geselecteerde items verwijderen Delete bovenaan de lijst. Nadat u de producten heeft verwijderd, kunt u ze niet meer herstellen.
  4. (Optioneel) Als u de producten definitief wilt verwijderen, moet u ze vóór de volgende upload verwijderen uit uw feed. Als de producten niet uit uw feed worden verwijderd, worden ze bij de volgende upload opnieuw toegevoegd aan Merchant Center.