Slik planlegger du en bannerkampanje

Planleggingen av en bannerkampanje består av fem hovedfaser:

1. Identifiser målene dine: Er målet ditt å skape direkteresponstrafikk og generere klikk? Eller er målet å markedsføre en merkevare og måle brukerengasjement? Hvis du identifiserer målene på forhånd, blir det enklere å planlegge og implementere bannerkampanjer. Det endelige målet for en kampanje påvirker målrettingsvalgene, prisingsmodellen, reklamebudskapet og verdiene du velger å spore.

2. Finn målgruppen din: Det kan være vanskelig å finne potensielle kunder på tusenvis av utgivernettsteder. Googles målrettingsteknologier hjelper deg med å finne ut hvilke nettsteder som er mest relevante for kampanjene dine, slik at du kan få kontakt med kundene til rett tid og på rett sted. Relevante annonser er mer verdifulle for både forbrukere og annonsører. Du kan finne målgruppen for en bannerkampanje ved å:

• Målrette basert på nettsideinnhold: Funksjonen for automatisk innholdsmålretting bruker søkeord for å knytte en annonse opp mot innholdet på en nettside.
  • Håndplukke nettsteder: Bruk plasseringsmålretting til å velge annonseplasseringer, fra hele nettsteder til annonseplasseringer på bestemte nettsider.
  • Definere relevante konsepter på håndplukkede nettsteder: Finn nisjemålgrupper med en kombinasjon av plasserings- og innholdsmålretting.
  • Finne brukere i spesifikke interessekategorier: Med interessebasert annonsering når du frem til brukere basert på hvilke typer nettsteder de besøker.
  • Optimalisere basert på demografi, sted og tidspunkt: Med demobudgivning, geografi- og dagsinndelingskontroller kan du fokusere pengebruken på de riktige områdene.
  • Utelate irrelevant innhold og irrelevante nettsteder: Avanserte målrettingskontroller gir deg full kontroll over hvor annonsene dine blir vist.
  • Administrere hyppigheten av annonsevisninger: Med frekvenstak kan du fokusere visningene mot mer interesserte forbrukere.

3. Opprett din egen bannerannonse: Bruk Googles annonsegalleri (tidligere kalt bannerannonsebyggeren) til å tilpasse en ny annonse, eller last opp en egen annonse. Tilpass budskapet ditt slik at det er spesifikt for produktet og målgruppen, og kan skape den ønskede responsen fra brukerne.

4. Angi bud og budsjett: Hos Google betaler du bare det som en annonse er verdt for deg. I den unike prisingsmodellen vår er hver annonse en auksjon, og du byr maksimumsbeløpet du er villig til å betale for et klikk eller en visning. Prising basert på kostnad per klikk (CPC) passer best for annonsører som er ute etter å lede trafikk til et nettsted eller en nettbutikk. Prising basert på kostnad per tusende visning (CPM) passer for annonsører som er kjent med tradisjonelle beregninger i reklamebransjen og er ute etter å synliggjøre et merkevarenavn overfor potensielle kunder.

5. Lær deg verktøyene og funksjonene for resultatadministrasjon: Google Ads har flere verktøy og funksjoner som hjelper deg med å evaluere og administrere resultatene av bannerkampanjene dine. Det er viktig å sette seg inn i disse verktøyene på forhånd, slik at du kan bruke dem effektivt når du skal optimalisere en kampanje. Hvis du for eksempel har markedsføringsmål som gjelder direkte respons, bør du konfigurere Konverteringssporing når du har angitt bud og budsjett, slik at du lettere kan foreta suksessmålinger senere. Finn ut mer om de tilgjengelige Google Ads-verktøyene.