Sådan planlægger du en displaykampagne

Hvis du er nybegynder inden for displaykampagner, er det en god idé at bruge tid på at planlægge din kampagne, så du får mest muligt ud af den. I denne artikel guider vi dig igennem de 5 trin til planlægning af en displaykampagne og de værktøjer, du har til rådighed.

Tip #1 1. Identificer dine mål

Er dit mål at generere trafik med direkte respons og generere klik? Eller er dit mål at promovere dit varemærke og måle brugerengagement?

vis du identificerer dine mål fra starten, er det nemmere at planlægge og impIementere dine displaykampagner. Slutmålet for din kampagne påvirker, hvilke målgruppesegmenter du når ud til, dit budget og dit bud, dit annoncemateriale og de metrics, du vælger at spore.

Tip #2 2. Vælg et budget og en budstrategi

Dit budget påvirker dine annoncers evne til at blive vist i løbet af dagen, og hvor ofte de vises. Din budgivning afgør, hvordan budgettet bruges, og hvor fremtrædende en plads dine annoncer får.

Displaykampagner understøtter automatiske budstrategier (f.eks. Udvidet CPC eller Maksimér antal klik), der ser på auktionsadfærden i Google Ads og derefter automatisk justerer dine bud, så du opnår det bedst mulige resultat. Displaykampagner understøtter også Smart Bidding-strategier (f.eks. Maksimér antal konverteringer eller mål-ROAS), der bruger konverterings- og konverteringsværdidata til at administrere dine bud for dig og hjælpe dig med at nå dine effektivitetsmål.

Hvis du ønsker at kontrollere dit bud, kan du også bruge manuel budgivning med pris pr. klik (CPC, cost per click). Med manuel CPC-budgivning (CPC, cost per click = pris pr. klik) kan du angive en maksimal pris, som du vil betale, når nogen klikker på dine annoncer.

3. Find din målgruppe

Med optimeret målretning kan du finde nye og relevante kunder, som med stor sandsynlighed vil konvertere, inden for dine kampagnemål. Optimeret målretning bruger Googles AI til at se ud over manuelt valgte målgruppesegmenter i din kampagne og finder derefter målgruppesegmenter, som du måske har overset, så du kan forbedre kampagnens effektivitet.

Det er ikke nødvendigt, men du kan vælge at tilføje kriterier såsom målgruppesegmenter eller søgeord (også kaldet "målretningssignaler") til optimeret målretning. Optimeret målretning bruger målretningssignaler til at finde lignende kriterier, der kan vise dine annoncer. Hvis optimeret målretning finder mere effektiv trafik et andet sted, kan det reducere eller stoppe med at vise trafik på dine signaler.

Du kan også ganske enkelt tilmelde dig optimeret målretning uden at tilføje nogen signaler for at få en problemfri metode til at nå ud til din nøjagtige målgruppe. Hvis du ikke søger efter nye målgrupper, kan du i stedet fravælge optimeret målretning.

Hvis du vil have mere kontrol med, hvor eller hvornår dine annoncer vises, kan du konfigurere indholdekskluderinger, tilføje geografisk målretning eller målretning efter sprog eller reducere frekvensen for dine annoncer.

4. Opret responsive displayannoncer

Responsive displayannoncer kan lette arbejdet med at skræddersy dit annoncemateriale til dine målgruppesegmenter. Med responsive displayannoncer kan du uploade dine aktiver (billeder, overskrifter, logoer, videoer og beskrivelser). Derefter genererer Googles AI annoncekombinationer for websites, apps, YouTube og Gmail.

Tip #3 5. Få overblik over værktøjer og funktioner til styring af effektivitet

I Google Ads har du adgang til værktøjer og funktioner, du kan bruge til at vurdere og styre effektiviteten af dine displaykampagner.

Sektionen "Indsigt og rapporter" i Google Ads kan give dig et indblik i brugere, der har klikket på dine annoncer (konverteringer), og brugere, der ikke har klikket, men blev påvirket af dine annoncer (visningskonverteringer). Du kan også se den sti, som brugere har fulgt for at konvertere (eller ikke konvertere), da de så din annonce, ved hjælp af datadrevet tilskrivning.

Hvis du har mere erfaring med at bruge Google Ads-rapportering, bør du også overveje at bruge Google Analytics til at analysere kundestier til konverteringer og til at se værdien af displaykampagner på andre kanaler.

Til sidst skal du bruge Effektivitetsplanlægger, når din kampagne har været aktiv i mindst én uge. Effektivitetsplanlægger ser på historiske data for din kampagne og giver dig handlingsrettede anbefalinger til fremtidige kampagner. Du kan få vist tilgængelige forslag til effektivitetsforøgelse, få vist simuleringer af forskellige bud- og budgetscenarier, få vist konverteringsprognoser, få vist forslag til at øge væksten, evaluere sæsonudsving og øge din kampagnes overordnede effektivitet. Du kan også bruge Effektivitetsplanlægger til at undersøge flere displaykampagner på samme tid.