Ta bort eller ändra ett kreditkort

Du måste alltid ha en primär betalningsmetod i ditt konto. Det säkerställer att det alltid finns ett sätt att betala automatiskt för dina annonser. Du kan ändra eller ta bort kreditkortet du använder under förutsättning att du har en annan betalningsmetod i kontot.

Om du vill stoppa dina annonser kan du pausa dina kampanjer i stället.

Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.

Så här ändrar du det kreditkort som används som primär betalningsmetod:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på Betalningsmetoder på menyn till vänster.
  4. Klicka på Lägg till ny betalningsmetod.
  5. Du ser alla betalningsmetoder som är tillgängliga i ditt konto. Vilka alternativ som visas beror på din företagsadress, kontovaluta och hur du betalar (automatiska eller manuella betalningar).
  6. Ange betalningsinformationen och klicka på Spara.
  7. Ange den nya betalningsmetoden som primär metod: Klicka på rullgardinsmenyn Välj som och välj Primär.
  8. Leta reda på den tidigare betalningsmetoden och klicka på Ta bort.

Tips! Lägg till ett sekundärt kreditkort

För att undvika att dina annonser stoppas på grund av en avvisad betalning rekommenderar vi att du anger en sekundär betalningsmetod. Om den primära betalningsmetoden av någon anledning inte fungerar debiterar vi ditt sekundära kreditkort så att annonserna fortsätter visas utan avbrott.

Nästa steg