Använda ett kreditkort eller åtgärda ett problem med kreditkort

Du kan använda ett kreditkort om du vill göra automatiska betalningar (betala efter att annonserna har visats) eller manuella betalningar (betala innan annonserna visas). Här beskriver vi hur du gör detta med den betalningsinställning du har valt för ditt konto.

Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.

Automatisk betalning

Om du vill använda ett kreditkort med den här betalningsinställningen lägger du till den i ditt Google Ads-konto och anger den som primär betalningsmetod. Klicka på en av länkarna nedan om du vill läsa mer detaljerade anvisningar.

Lägga till ett nytt kreditkort i ditt konto
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på menyn till vänster.
  4. Klicka på Lägg till ny betalningsmetod.
  5. Välj Kreditkort och fyll i dina kortuppgifter.
  6. Gör detta till din primära betalningsmetod genom att markera kryssrutan Gör detta till mitt val vid framtida betalningar. Om du inte anger betalningsmetoden som primär kommer den inte att användas.
  7. Klicka på Spara
Öppna Google Ads
Ändra uppgifter för ett befintligt kreditkort i ditt konto
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder på menyn till vänster.
  4. Leta reda på betalningsmetoden du vill uppdatera och klicka på Redigera.
  5. Ange den nya informationen och klicka på Spara
Öppna Google Ads

Manuell betalning

Följ anvisningarna nedan om du vill använda ett kreditkort med den här betalningsinställningen:

Gör en inbetalning med ett nytt kreditkort
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på Gör en inbetalning.
  4. Välj Lägg till kredit- eller bankkort på rullgardinsmenyn och ange dina kreditkortsuppgifter.
  5. Ange betalningsbeloppet och klicka sedan på Gör inbetalning för att granska och slutföra betalningen.
Öppna Google Ads
Gör en inbetalning med ett kreditkort som redan har registrerats i ditt konto
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Fakturering och betalningar.
  3. Klicka på Gör en inbetalning.
  4. Välj den befintliga betalningsmetoden.
  5. Ange betalningsbeloppet och klicka sedan på Gör inbetalning för att granska och slutföra betalningen.
Öppna Google Ads

Betalningsauktorisering

När du gör en inbetalning via kreditkort auktoriserar vi först ditt kort för det belopp som ska debiteras. Det innebär att vi kontrollerar via kreditkortsföretaget att det finns tillräckligt med pengar på kortet för att täcka betalningen. Därefter uppdateras ditt saldo och dina annonser börjar normalt visas igen om visningen har avbrutits.

Det kan ta upp till 24 timmar innan betalningen är genomförd.

Betalningsauktoriseringen kan synas på kreditkortsutdragen, men den är inte en faktisk debitering. Den tas bort automatiskt.

Så visas Google Ads-debiteringar på kontoutdraget

Hur Google Ads-debiteringar visas på ditt kreditkorts- eller bankutdrag varierar beroende på vilket kreditkort som du använder. Detta är vad du normalt kan förvänta dig om du använder följande betalningsmetoder:

Visa eller MasterCard

Om du har debiterats av Google Ads och du betalar med Visa eller MasterCard kan du se någon av följande debiteringar på kontoutdraget:

• GOOGLE ADS. CC@GOOGLE.COM
  • GOOGLE*GOOG[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • GOOGLE*SVCS[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • GOOGLE ADS[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]

Om det förekommer fler än ett kund-id på kontoutdraget kan det innebära att du har kopplat flera Google Ads-konton till den betalningsmetoden.

American Express

Om du har debiterats av Google Ads och du betalar med American Express kan du se något av följande på kontoutdraget:

• GOOGLE LTD. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE INC. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE*SVCS[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • GOOGLE ADS[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]

Om det förekommer fler än ett kund-id på kontoutdraget kan det innebära att du har kopplat flera Google Ads-konton till den betalningsmetoden.

Bankkonto (direktdebitering)

Om du har debiterats av Google Ads och du använder direktdebitering kan du se något av följande på kontoutdraget:

• Goog_ [tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • Google_[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • Google[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • GOOGLE[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • GOOOGLE_A[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • GOOGLE_[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]
  • GOOGLE ADS[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]