Åtgärda problem med ett engångskreditkort

Engångskreditkort är kreditkortsnummer som kan användas en enda gång och endast under begränsad tid. De används ofta som alternativ till fysiska kreditkort vid onlinebetalningar. Många banker erbjuder den här typen av kreditkort, med vilket du skapar ett engångskreditkortsnummer online.

Hör med din bank om de erbjuder den här tjänsten. Det kan vara ett utmärkt alternativ till banköverföring, eftersom betalningar via engångskreditkort sätts in på ditt Google Ads-konto i princip omedelbart och annonserna börjar visas nästan direkt.

Google Ads godkänner engångskreditkort med Visa- eller MasterCard-logotypen.

Så här använder du ett engångskreditkort:
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Välj Lägg till kredit- eller bankkort i rullgardinsmenyn och ange dina kreditkortsuppgifter.
  4. Ange betalningsbeloppet och klicka på Gör inbetalning för att granska och slutföra betalningen.

Öppna Faktureringsöversikt

Obs! Om din kortutgivare eller bank finns i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan de kräva att du utför en ytterligare autentiseringsprocess, till exempel med en engångskod som skickas till din telefon, för att verifiera att du äger kortet.  Din kortutgivare eller bank kan kräva denna extra verifiering när du gör en betalning, lägger till ett nytt kredit- eller betalkort eller vid andra tillfällen då kortutgivaren eller banken bedömer att det behövs.

Google uppfyller de nya säkerhetskraven som ställs på banker och betalningshandläggare enligt det andra direktivet om betaltjänster (PSD2) i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Om du har några frågor kan du kontakta din kortutgivare eller bank direkt.

Vad du kan förvänta dig

När Google handlägger din betalning gör vi en provdebitering på motsvarande en dollar från din förvalda kreditgräns för att kontrollera att engångskortet fungerar (avgiften dras inte på riktigt). När du väljer kreditgräns för kortet måste du alltså tänka på att lägga till motsvarande en dollar utöver betalningsbeloppet. Om du till exempel vill debitera ditt kort med 3 000 kronor ska du välja 3 010 kronor (beroende på aktuell valutakurs) som gräns för engångskortet.

Om banken avvisar din manuella betalning kan det bero på att engångskreditkortet har ett utgångsdatum. För alla övriga betalningsavvisningar ber vi dig kontakta din lokala bank.