Uw advertenties en zoekwoorden bijhouden

Als u echt succes wilt hebben met Google Ads, kunt u regelmatig de prestaties van uw account controleren en verfijnen. Het is met name aan te raden om de status en voortgang van uw advertenties en zoekwoorden bij te houden. In dit artikel wordt uitgelegd waar u prestatiegegevens in uw account kunt vinden en hoe u deze interpreteert.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

De prestaties van uw advertenties bekijken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.

Bekijk deze kolommen in de tabel om te zien hoe uw advertenties presteren:

• Status: Hier kunt u zien of uw advertenties worden weergegeven. Zo betekent de status 'Geschikt' dat uw advertenties kunnen worden weergegeven. Bekijk hier een lijst met advertentiestatussen en wat ze betekenen.
  • CTR (klikfrequentie): Dit is een van de belangrijkste indicatoren van de kwaliteit van uw advertenties. Hiermee wordt aangegeven hoe vaak mensen op uw advertentie klikken nadat ze deze hebben bekeken. Vuistregel is dat een klikfrequentie op Google en in het zoeknetwerk van minder dan 1 procent erop duidt dat uw advertenties niet zijn getarget op een relevante doelgroep. Als u constateert dat uw klikfrequentie lager is dan 1%, probeer dan uw advertenties te verbeteren aan de hand van deze tips voor het maken van advertenties.
  • Gem. CPC (kosten per klik): Niet te verwarren met Max. CPC. De gemiddelde CPC is het gemiddelde bedrag dat u betaalt voor elke klik op uw advertentie. De gemiddelde CPC wordt bepaald door de totale kosten van alle klikken te delen door het aantal klikken. Hier volgt een voorbeeld: als uw advertentie twee klikken heeft ontvangen, een van € 0,20 en een van € 0,40, is uw gemiddelde CPC voor deze klikken € 0,30.

De prestaties van uw zoekwoorden bekijken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.

Bekijk deze kolommen in de tabel om te zien hoe uw zoekwoorden presteren:

• Status: Hier kunt u zien of uw zoekwoorden actief zijn. Als uw zoekwoord de status Geschikt heeft, kunnen hiermee advertenties worden geactiveerd. Plaats de muisaanwijzer op de status van elk zoekwoord voor meer prestatiegegevens, zoals de kwaliteitsscore.
  • CTR (klikfrequentie): Dit is een van de belangrijkste indicatoren van de kwaliteit van uw zoekwoorden. Zoekwoorden die te algemeen zijn en een klikfrequentie hebben die lager is dan 1 procent in het zoeknetwerk, kunnen vaak worden verbeterd. Verwijder of verfijn die slecht presterende zoekwoorden en gebruik meer specifieke en gerichte zoekwoorden.
  • Kwaliteitsscore: Hiermee kunt u de prestaties van de kwaliteitsscores van uw zoekwoorden bijhouden. In nieuwe accounts is de kolom Kwaliteitsscore standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze kolom weergeven in de tabel door op het pictogram Kolommen (fragment-ID: 6383731) te klikken en Kolommen aanpassen te selecteren. Schakel Kwaliteitsscore in via de instellingen voor kenmerken en klik op Toepassen.

Tip

Houd er rekening mee dat de prestaties van uw advertenties en zoekwoorden kunnen fluctueren. Internetverkeer kan per dag variëren, wat van invloed kan zijn op de gewone prestaties van uw campagne. Verder kunnen actuele gebeurtenissen mogelijk een grote invloed hebben op het aantal vertoningen en klikken dat u ontvangt.