Olika sätt att spåra konverteringar

När du visar annonser med Google Ads kanske du vill se om klick på din annons ledde en kund till att utföra en viss åtgärd, som att köpa något på din webbplats, ringa till ditt företag eller ladda ned en app.

Det första steget i att spåra konverteringar är att välja vad du vill spåra.

Obs! Om du inte har använt konverteringsspårning tidigare och vill veta hur det fungerar kan du läsa Om konverteringsspårning.

Välj vilken typ av konvertering du vill spåra

Leta reda på den typ av konvertering du vill spåra till vänster och klicka på länken till höger för att se anvisningarna:

Om du vill spåra

Måste du

Köp på webbplatsen, registreringar för nyhetsbrev, klick på knappar och andra åtgärder på webbplatsen Ställa in konverteringsspårning på din webbplats
Kunders installationer av din app eller köp från din app

Välja ett eller flera av följande:

Telefonsamtal

Välja ett eller flera av följande:

Offlinekonverteringar, till exempel besök i butik eller telefonsamtal efter att din annons visades Spåra offlinekonverteringar

Avancerat tips: Spåra flera typer av konverteringar

Vill du spåra flera av konverteringstyperna ovan? Ange olika konverteringsåtgärder för varje typ av konvertering du vill spåra. Du kan till exempel ställa in en konverteringsåtgärd för att spåra köp på din webbplats och en annan för att spåra samtal från dina annonser.

Du kan också ange flera konverteringsåtgärder för varje konverteringskälla. Anta till exempel att du vill spåra två olika åtgärder på din webbplats: köp och registrering för nyhetsbrev. Då anger du två konverteringsåtgärder: en för köp och en för prenumerationer.

Om du spårar flera konverteringsåtgärder kan det också vara en god idé att använda inställningen Visa i konverteringar. Då kan du välja vilka konverteringar som ska ingå i rapportkolumnen Konverteringar. Läs mer