Verschillende manieren om conversies bij te houden

Wanneer u advertenties weergeeft met Google Ads, wilt u wellicht zien of klikken op uw advertentie een klant ertoe hebben aangezet een bepaalde actie uit te voeren, zoals een aankoop op uw website, een telefoontje naar uw bedrijf of de download van een app.

Het eerste wat u moet doen als u conversies wilt bijhouden, is kiezen wat u wilt bijhouden.

Opmerking: Als u nog nooit conversies heeft bijgehouden en meer informatie wilt over hoe het werkt, leest u Over conversies bijhouden.

Het type conversie selecteren dat u wilt bijhouden

Zoek aan de linkerkant het type conversie dat u wilt bijhouden en volg daarna de link naar de instructies aan de rechterkant:

Als u het volgende wilt bijhouden:

Doet u dit:

Aankopen op websites, aanmeldingen voor nieuwsbrieven, klikken op knoppen of andere websiteacties 'Conversies bijhouden' instellen voor uw website
Installaties van uw app of aankopen via uw app door klanten

Kies een of meer van de volgende:

Telefoongesprekken

Kies een of meer van de volgende:

Offline conversies, zoals winkelbezoeken of telefoongesprekken nadat uw advertentie is weergegeven Offline conversies bijhouden

Geavanceerde tip: Houd meerdere typen conversies bij

Wilt u meerdere typen conversies uit bovenstaande lijst bijhouden? Dat kan. Voor elk type conversie dat u wilt bijhouden, kunt u een eigen conversieactie instellen. Stel bijvoorbeeld één conversieactie in om aankopen op uw website bij te houden en een tweede conversieactie waarmee u oproepen afkomstig van uw advertenties bijhoudt.

U kunt ook voor één conversiebron meerdere conversieacties instellen. Stel dat u twee verschillende acties op uw website wilt bijhouden: aankopen en aanmeldingen voor uw nieuwsbrief. U kunt nu twee conversieacties instellen: één voor aankopen en één voor aanmeldingen.

Als u meerdere conversieacties bijhoudt, is het mogelijk een goed idee om de instelling 'Opnemen in Conversies' te gebruiken. Hiermee kunt u kiezen welke conversies u in de rapportagekolom 'Conversies' wilt opnemen. Meer informatie