'Conversies bijhouden' instellen

Met de functie 'Conversies bijhouden' van Google Ads kunt u nagaan hoe effectief uw advertentieklikken zijn in het genereren van waardevolle acties van klanten, zoals aankopen op uw website, telefoongesprekken, app-downloads, aanmeldingen voor uw nieuwsbrief, enzovoort. De instelprocedure is afhankelijk van het type conversie. Als u 'Conversies bijhouden' wilt instellen, moet u daarom eerst een conversiebron kiezen. Met andere woorden: u moet bepalen waar uw conversies vandaan komen.

In dit artikel leest u meer over de verschillende conversiebronnen. Vervolgens kunt u de instructies volgen om het type conversies dat u wilt bijhouden, in te stellen.

Voordat u begint

Als u meer wilt weten over de voordelen van 'Conversies bijhouden' en over hoe het werkt, raadpleegt u het artikel Over 'Conversies bijhouden'.

Conversies bijhouden om uw AdWords-resultaten te meten

Een conversiebron kiezen

Met 'Conversies bijhouden' kunt u zien wanneer uw advertenties via de volgende bronnen tot conversies leiden. Klik op de links voor instructies voor het instellen van het type conversies dat u wilt bijhouden.

Websites

Wat het betekent: houd bij wanneer een klant een actie op uw website voltooit. Dit kan bijvoorbeeld een aankoop, een aanmelding voor uw nieuwsbrief, een klik op een knop of een andere waardevolle actie zijn die een klant op uw website kan uitvoeren.

Instructies:

App-extensie

Wat het betekent: houd bij wanneer een klant uw app installeert of een actie in een app uitvoert, zoals een aankoop doen. Meer informatie over conversies bijhouden voor mobiele apps.

Instructies:

Telefoons

Wat het betekent: houd bij wanneer een klant u belt via een telefoonnummer in uw advertentie of op uw website, of wanneer een klant op uw website op uw telefoonnummer klikt. Meer informatie over oproepconversies bijhouden.

Instructies:

Geïmporteerde items

Wat het betekent: houd bij wanneer een klik op een advertentie tot een offline conversie leidt, zoals een verkoop in uw winkel of via de telefoon. Hiervoor importeert u uw conversies in Google Ads door een bestand te uploaden of door gegevens te verzenden via onze API.

Instructies:

Tip: Houd meerdere typen conversies bij

Wilt u meerdere typen conversies uit bovenstaande lijst bijhouden? Dat kan. Voor elk type conversie dat u wilt bijhouden, kunt u een eigen conversieactie instellen. Stel bijvoorbeeld één conversieactie in om aankopen op uw website bij te houden en een tweede conversieactie waarmee u oproepen afkomstig van uw advertenties bijhoudt.

U kunt ook voor één conversiebron meerdere conversieacties instellen. Stel dat u twee verschillende acties op uw website wilt bijhouden: aankopen en aanmeldingen voor uw nieuwsbrief. U kunt nu twee conversieacties instellen: één voor aankopen en één voor aanmeldingen.

Als u meerdere conversieacties bijhoudt, is het mogelijk een goed idee om de instelling 'Opnemen in Conversies' te gebruiken. Hiermee kunt u kiezen welke conversies u in de rapportagekolom 'Conversies' wilt opnemen. Meer informatie