Uw uitgaven beheren in Google Ads

In dit artikel leggen we uit hoe u uw uitgaven beheert in uw Google Ads-account:

Een gemiddeld dagbudget instellen om te beheren hoeveel u uitgeeft

Het gemiddelde dagbudget is het bedrag dat u gemiddeld per dag bereid bent uit te geven voor elke advertentiecampagne in uw account. U heeft de hoogte van uw budget helemaal zelf in de hand en u kunt dit bedrag op elk gewenst moment wijzigen. Met een gemiddeld dagbudget kunt u van dag tot dag beheren hoeveel campagnekosten u genereert.

Uw werkelijke uitgaven op een bepaalde dag kunnen tot 2 keer hoger zijn dan uw gemiddelde dagbudget. Dit noemen we overweergave. Met overweergave kunnen dagen worden gecompenseerd waarop er weinig verkeer is en uw advertenties aan minder gebruikers worden getoond. Maar er wordt nooit meer dan uw maandelijkse kostenlimiet in rekening gebracht: het gemiddelde aantal dagen in een maand (30,4) vermenigvuldigd met uw gemiddelde dagbudget.

Opmerking: Er wordt een krediet voor overweergave op uw account toegepast als uw advertentie zo vaak wordt weergegeven dat u uw maandelijkse kostenlimiet overschrijdt.

Voorbeeld

Als het gemiddelde dagbudget voor uw advertentiecampagne € 10 per dag blijft voor de hele maand, is het maximum bedrag dat voor die campagne in rekening wordt gebracht € 304 (€ 10 x 30,4 gemiddeld aantal dagen per maand). Houd er rekening mee dat op dagen waarop de hoeveelheid verkeer relatief groot is, overweergave kan leiden tot hogere dagelijkse kosten dan uw gemiddelde dagbudget van € 10 (maar nooit meer dan 2 keer uw dagbudget: in dit voorbeeld € 20). Op dagen met relatief weinig verkeer kunnen uw dagelijkse kosten juist lager uitvallen.

Uw kosten- en betalingsgeschiedenis weergeven

Op de factureringspagina Transacties van uw Google Ads-account heeft u makkelijk toegang tot uw factureringsgegevens. Bekijk huidige kosten, betalingsgegevens en nog veel meer. Meer informatie over hoe u toegang tot uw factureringsgegevens krijgt

Kosten bekijken in rapporten

Op de pagina Transacties worden de maandelijkse kosten getoond die voor elke campagne zijn gemaakt, maar u kunt ook de dagelijkse kosten voor een of meer van uw campagnes bekijken, of zelfs van uw hele account, in het rapport Gefactureerde kosten.

Met dit rapport kunt u ook de weergavekosten vergelijken met de gefactureerde kosten voor elke campagne.

De weergavekosten zijn de kosten van alle klikken of vertoningen die de campagne heeft gekregen.

De gefactureerde kosten vormen het daadwerkelijke bedrag dat u moet betalen, nadat er correcties zijn aangebracht in uw account voor items zoals overweergave of ongeldige activiteit.

Meer informatie over het rapport Gefactureerde kosten

Uw uitgaven optimaliseren

Gebruik de onderstaande strategieën om uw budget maximaal te benutten.

Inzicht in uw kwaliteitsscore krijgen

De kwaliteitsscore is een schatting van de kwaliteit van uw advertenties, zoekwoorden en landingspagina's. Advertenties van hogere kwaliteit kunnen leiden tot lagere kosten en een hogere advertentiepositie.
  • U vindt uw kwaliteitsscore (op een schaal van 1 tot 10) en de componenten ervan (verwachte klikfrequentie, advertentierelevantie en ervaring op de bestemmingspagina) in de kolom Status van uw zoekwoorden.
  • Hoe relevanter uw advertenties en bestemmingspagina's voor gebruikers zijn, hoe groter de kans is dat u een hogere kwaliteitsscore krijgt.
  • De kwaliteitsscore is een overkoepelende schatting van uw algehele prestaties in advertentieveilingen. De kwaliteitsscore wordt op het moment van de veiling niet gebruikt om de advertentierangschikking te bepalen.

Meer informatie over hoe de kwaliteit uw CPC beïnvloedt

Google Ads: tips en tricks
Relevantie: hoe de kwaliteit van uw advertenties van invloed kan zijn op de kosten en prestaties

Een biedstrategie bepalen op basis van uw doelen

Telkens als iemand op Google zoekt, houdt Google Ads een veiling om te bepalen welke advertenties worden getoond op de pagina met zoekresultaten, hun positie op de pagina en of er überhaupt advertenties worden getoond. Als u uw advertenties in deze veiling wilt plaatsen, moet u eerst bepalen hoe u wilt bieden. Kies een automatische biedstrategie op basis van uw doelen, bijvoorbeeld klikken, vertoningen, conversies of conversiewaarde genereren. Meer informatie over onze best practices voor Slim bieden en over automatisch bieden

U richt zich op conversies.

Als u wilt optimaliseren voor conversies, zoals aankopen of aanmeldingen, kunt u de strategieën Aantal conversies maximaliseren of Doelkosten per actie (CPA) gebruiken. Hiermee worden uw biedingen automatisch ingesteld om het aantal conversies te vergroten met optionele doelkosten per actie.

U richt zich op de conversiewaarde of wanneer mensen een specifieke actie op uw website uitvoeren nadat ze op een van uw advertenties hebben geklikt.

Als u wilt optimaliseren voor conversiewaarden, zoals opbrengst of winst, kunt u de strategie Doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) gebruiken. Hiermee worden uw biedingen automatisch ingesteld om de conversiewaarde te verhogen voor uw doelrendement op advertentie-uitgaven.

Click on ad U richt zich op klikken op uw advertenties.

Als u verkeer naar uw website wilt leiden, gebruikt u de biedstrategie Klikken maximaliseren. Hiermee richt u zich op een toename van het aantal klikken voor uw campagnes terwijl u een doelbedrag besteedt.
Several ads

(Alleen weergave) U richt zich op zichtbare vertoningen of het aantal keren dat uw advertentie wordt weergegeven op een zichtbare plaats.

Dit wordt een vCPM-bod genoemd, een bod op basis van kosten per duizend zichtbare vertoningen. De biedmethode vCPM wordt aanbevolen als u de bekendheid van uw merk wilt vergroten. Houd er rekening mee dat vCPM-biedingen alleen beschikbaar zijn voor campagnes in het Display Netwerk. Voor Google Zoeken kunt u de biedstrategie Doelvertoningspercentage gebruiken.