Kulutuksen hallinta Google Adsissa

Näiden asetusten avulla voit hallita kulutustasi Google Ads ‑tilillä:

Kulutuksen hallinta keskimääräisen päiväbudjetin avulla

Keskimääräisellä päiväbudjetilla tarkoitetaan keskimääräistä summaa, jonka olet valmis käyttämään päivittäin tilisi kuhunkin mainoskampanjaan. Päätät itse budjetin suuruuden ja voit muokata sitä milloin tahansa. Keskimääräisen päiväbudjetin avulla voit hallita kuluja, joita kampanjasi kerryttävät päivittäin.

Todellinen kulutuksesi voi joinakin päivinä olla korkeintaan kaksinkertainen päiväbudjettiisi verrattuna. Tätä kutsutaan ylijäämäksi. Ylijäämän avulla voit kompensoida päiviä, jolloin liikennettä on vähän ja mainoksiasi näytetään harvemmin. Sinulta ei kuitenkaan veloiteta enempää kuin kuukausittainen laskutusmäärä, joka saadaan kertomalla keskimääräinen päiväbudjettisi keskimääräisellä kuukauden päivien määrällä (30,4).

Huom. Tilisi saa ylijäämähyvityksen, jos mainostasi on näytetty niin paljon, että kuukausittainen laskutusmäärä ylittyy.

Esimerkki

Jos mainoskampanjasi päiväbudjetti on koko kuukauden ajan 10 euroa, kampanjasta kuukaudessa veloitettava enimmäissumma on 304 euroa (10 EUR x 30,4 eli kuukauden päivien määrän keskiarvo). Ylijäämän vuoksi päiväkohtaiset kulut voivat ylittää tai alittaa 10 euron päiväbudjettisi päivinä, jolloin liikennettä on tavallista enemmän tai vähemmän (kulut voivat kuitenkin olla enintään kaksi kertaa päiväbudjettisi verran, eli tässä esimerkissä 20 euroa).

Parhaan vastineen varmistaminen rahoille

Laatupisteet ovat arvioita mainosten, avainsanojen ja laskeutumissivujen laadusta. Korkeat laatupisteet voivat laskea hintoja ja parantaa mainoksen sijaintia.

• Näet avainsanojesi Tila-sarakkeessa laatupisteet (asteikolla 1–10) sekä niiden osatekijät (odotetun klikkausprosentin, mainoksen relevanssin ja laskeutumissivukokemuksen).
  • Mitä osuvampia mainokset ja laskeutumissivut ovat käyttäjälle, sitä todennäköisemmin niillä on korkeat laatupisteet.
  • Laatupisteet ovat koottu arvio mainosten yleisestä menestyksestä mainoshuutokaupoissa, eikä niitä käytetä mainoksen sijoituksen määrittämiseen huutokaupan aikana.

Lue lisää laadun vaikutuksesta klikkauskohtaiseen hintaan.

Google Adsin perusteet
Osuvuus: Miten mainoksen laatu vaikuttaa kuluihin ja tehokkuuteen
Kulu‑ ja maksuhistorian katsominen

Näet laskutustietosi helposti Google Ads ‑tilisi laskutuksen Tapahtumahistoria-sivulta. Voit katsoa esimerkiksi nykyiset veloitukset ja maksutiedot. Lue lisää laskutustietojen käyttämisestä.

Hintatarjousstrategian valitseminen tavoitteiden perusteella

Aina kun käyttäjä tekee haun Googlessa, Google Ads käynnistää huutokaupan, jolla määritetään hakutulossivulla näytettävät mainokset ja niiden sijoitus sivulla sekä se, näytetäänkö hakutuloksissa ylipäänsä mitään mainoksia. Jotta mainoksesi voivat sijoittua tässä huutokaupassa, sinun on ensin valittava, miten haluat asettaa hintatarjouksia. Ota automaattisen hintatarjousstrategian valitsemisessa huomioon tavoitteesi, joka voi olla esimerkiksi klikkausten, näyttökertojen, konversioiden tai konversioarvon maksimoiminen. Lue lisää Smart Biddingin parhaista käytännöistä sekä automaattisista hintatarjouksista.

Painopisteenä konversiot

Jos haluat saada mahdollisimman paljon konversioita, kuten ostoja tai rekisteröitymisiä, voit käyttää Maksimoi konversiot‑ tai CPA-tavoite ‑strategioita. Ne määrittävät automaattisesti hintatarjouksesi siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita toimintakohtaisella hintatavoitteella, jonka voit halutessasi asettaa.

Painopisteenä konversioarvo eli tietty käyttäjän valinta sivustollasi mainoksen klikkauksen jälkeen

Jos haluat maksimoida konversioarvot, kuten tulot tai voitot, voit käyttää tavoiteltu mainostuotto (ROAS) ‑strategiaa. Tällöin hintatarjouksesi määritetään automaattisesti siten, että saat mahdollisimman suuren konversioarvon tavoitellulla mainostuotollasi.

Click on ad Painopisteenä mainosten klikkaukset

Jos haluat saada sivustollesi liikennettä, käytä Maksimoi klikkaukset ‑hintatarjousstrategiaa, joka keskittyy kasvattamaan kampanjoidesi klikkausten määrää pitäen samalla kulutuksen tavoitellulla tasolla.
Several ads

(Vain Display) Painopisteenä näkyvät impressiot eli niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näytettiin näkyvässä paikassa

Tämä tunnetaan tuhannen näkyvän impression hinnan (vCPM) hintatarjousstrategiana. Suosittelemme vCPM-hintatarjousmenetelmää, jos haluat lisätä tietoisuutta brändistäsi. Huomaa, että vCPM-hintatarjoukset ovat käytettävissä vain Display-verkoston kampanjoissa. Hakukampanjoissa voit käyttää näyttökertojen osuuden tavoitehintatarjousstrategiaa.