Sådan udregnes priserne i Google Ads

• Google Ads giver dig fuld kontrol over dine annonceringsomkostninger.
  • Der er ikke noget minimumsbeløb, som du skal bruge (dog skal din annoncerangering være høj nok til, at dine annoncer vises). Du angiver i stedet et gennemsnitligt dagligt budget og vælger, hvordan du vil bruge pengene.

Sådan vælger du en budstrategi baseret på dine mål

Hver gang nogen søger på Google, kører Google Ads en auktion for at afgøre, hvilke annoncer der vises på søgeresultatsiden, deres rangering på siden, og om der overhovedet vises annoncer. For at få dine annoncer med i denne auktion skal du først vælge, hvordan du vil byde. Prøv at vælge en budstrategi, der er baseret på dine mål. Du kan f.eks. fokusere på at generere klik, eksponeringer eller konverteringer.

Click on ad Fokuser på klik på dine annoncer.

Dette kaldes for pris pr. klik eller CPC-bud. Vi anbefaler, at du bruger CPC-budgivningsmetoden, hvis du ønsker at øge trafikken på dit website.
Several ads Fokuser på synlige eksponeringer eller det antal gange, dine annoncer vises på et synligt sted.

Dette kaldes for pris pr. tusinde synlige eksponeringer eller vCPM-bud. Vi anbefaler, at du bruger vCPM-budgivningsmetoden, hvis du vil øge opmærksomheden på dit brand. Bemærk! vCPM-budgivning er kun tilgængelig for kampagner på Displaynetværket.
Fokuser på konverteringer – når folk udfører en bestemt handling på dit website efter at have klikket på en af dine annoncer.

Dette kaldes for CPA-bud, dvs. pris pr. anskaffelse (cost-per-acquisition). Vi anbefaler CPA-budgivning til erfarne Google Ads-annoncører, der er interesseret i konverteringer, f.eks. køb eller tilmeldinger.

Grundstenen i Google Ads
Auktionen: Sådan afgør Google, hvilke annoncer der skal vises og rækkefølgen

Dette er de forskellige budstrategier, du kan anlægge. Læs nedenstående afsnit for at få flere oplysninger om valg af en budstrategi.

Vælg en budstrategi

De fleste nybegyndere i Google Ads bruger den grundlæggende budstrategi CPC-budgivning, hvilket betyder, at der påløber omkostninger på baggrund af det antal klik, de får på deres annoncer.

Hvis du bruger CPC-budstrategien, afhænger det debiterede beløb delvist af den maksimumbudpris pr. klik, som du har angivet på din konto. Den kaldes også dit "maks. CPC-bud". Det repræsenterer det højeste budbeløb, du er villig til at betale for et klik på din annonce (medmindre du angiver budjusteringer eller bruger Udvidet CPC). I realiteten kommer du ikke til at betale mere end det, der minimalt kræves for at bevare annoncepositionen og eventuelle annonceformater, som vises med din annonce (herunder alle gældende servicegebyrer for kampagner på Displaynetværket). Så du betaler ofte mindre end maksimumbuddet. Det faktiske beløb, du betaler, kaldes din faktiske CPC.

Eksempel

Lad os f.eks. antage, at du angiver et maksimalt CPC-bud på 6 DKK for dine annoncer. Når en kunde klikker på din annonce, vil du højst komme til at betale 6 DKK (medmindre du bruger automatisk budgivning).

Styr dine priser

Nu, hvor du har en grundlæggende viden om, hvordan priser virker i Google Ads, kan vi gennemgå nogle metoder, som du kan bruge til at styre dine priser:

Angiv et dagligt budget for at styre, hvor meget du bruger

Dit daglige budget er det beløb, du i gennemsnit er villig til at bruge hver dag for hver enkelt kampagne på din konto. Du bestemmer selv størrelsen på budgettet, og du kan til enhver tid ændre beløbet.

Husk! Når du angiver dit maks. CPC-bud, kan det beløb, du debiteres for et klik på din annonce i en given auktion, være lavere end dit maksimum. Dette betyder, at det beløb, du betaler for et klik på din annonce – din faktiske CPC – sandsynligvis varierer fra auktion til auktion. Selvom dine faktiske CPC'er kan variere, sætter dit daglige budget en begrænsning for, hvor mange klikomkostninger der kan påløbe fra dag til dag.

Google kan tillade op til 20 % flere klik på en dag end angivet i dit daglige budget. Dette kalder vi for overlevering. Overlevering kan være med til at opveje dage med lav trafik, hvor dine annoncer ikke bliver vist så meget. Men inden for en bestemt faktureringsperiode debiteres du aldrig mere end det gennemsnitlige antal dage i en måned (30,4) ganget med dit daglige budget.

Eksempel

Hvis budgettet for din annoncekampagne er på 60 DKK pr. dag i en hel måned, er det maksimale beløb, du kan blive debiteret for den pågældende kampagne for den pågældende måned 1824 DKK (60 DKK x 30,4 (gns. antal dage på en måned)). Husk, at pga. overlevering kan dine daglige udgifter være højere eller lavere end det daglige budget på 60 DKK på dage, hvor trafikken er større eller mindre.

Finjuster dine bud

Hvis du bruger budstrategien med pris pr. klik, angiver du et maksimalt CPC-bud for dine annoncer. Du kan altid sænke dit budbeløb, men hvis du gør dette, kan det betyde, at dine annoncer vises med en lavere position på den første side med søgeresultater, at de kan blive flyttet fra en position over søgeresultaterne til en position under søgeresultaterne, eller at de fjernes fra den første side med søgeresultater. Normalt kan du med et højere maksimalt CPC-bud få din annonce vist med en højere position på siden.

Tip!

Sæt din budgivning på autopilot med automatisk budgivning. Angiv et dagligt budget, og så hjælper Google Ads med at justere dine CPC-bud, så du modtager det størst mulige antal klik inden for budgettet.

Få fuld valuta for pengene

Google bruger en måling – kvalitetsresultatet – som et estimat af, hvor relevante dine annoncer, dine søgeord og din destinationsside er for en person, der ser din annonce. Højere kvalitetsresultater fører som hovedregel til lavere priser og bedre annoncepositioner.

Hvordan forbedres dit kvalitetsresultat? Sørg for at vælge søgeord af høj kvalitet, og opret relevante annoncer. Her er nogle få tips, så du kan komme i gang:

• Vælg søgeord, som er udtryk, dine kunder ville bruge til at beskrive dine produkter eller tjenester. Relevante søgeord af høj kvalitet kan hjælpe dig med at nå ud til den kunde, du vil, når du vil.
  • Opret annoncer, der er relevante for dine søgeord og for det, du annoncerer for. Relevante annoncer får normalt flere klik, de vises med en højere position, og de er mere effektive for dig.

Eksempel

Lad os sige, at dit maksimale CPC-bud er 12 DKK. Din konkurrent har et maksimum CPC-bud på 18 DKK, men kvaliteten af vedkommendes annoncer er under middel. På grund af dine annoncers højere kvalitet vil de muligvis opnå en højere placering på siden, selvom buddet er lavere.

Grundstenen i Google Ads
Relevans: Sådan påvirker annoncekvalitet prisen og effektiviteten
Se din pris- og betalingshistorik

Din Google Ads-kontos side "Transaktionshistorik" for fakturering giver nem adgang til dine faktureringsoplysninger. Se de daglige annonceringsomkostninger, betalingsoplysninger og meget mere. Få flere oplysninger om, hvordan du får adgang til dine faktureringsoplysninger.

Tip!

Prøv Søgeordsplanlægning, som er et gratis Google Ads-værktøj, der vejleder dig i, hvilke bud og budgetter du kan angive. Søgeordsplanlægning viser trafikestimater, f.eks. estimerede klik, for at hjælpe dig med at få en fornemmelse af, hvordan en søgeordsliste vil klare sig for et givet bud og budget. Vær opmærksom på, at Søgeordsplanlægning kun giver estimater for Søgenetværket.

Er du stadig i tvivl? Så kontakt os for at få hjælp.