Gestionar la despesa a Google Ads

A l'article següent s'explica com podeu gestionar quant esteu gastant al compte de Google Ads:

Establir un pressupost diari mitjà per gestionar quant es vol gastar

El pressupost diari mitjà és l'import que voleu invertir de mitjana cada dia en cada campanya publicitària del compte. La quantitat que hi assigneu depèn totalment del vostre criteri i podeu modificar-la sempre que vulgueu. El pressupost diari mitjà pot ajudar-vos a gestionar els costos de campanya que acumuleu dia rere dia.

La despesa real que feu en un dia determinat pot arribar a duplicar aquest pressupost diari mitjà. És el que s'anomena sobreimpressió. La sobreimpressió permet compensar els dies en què hi ha poc trànsit i els anuncis no tenen tanta visibilitat. Tingueu en compte que no se us cobrarà més del límit de càrrec mensual, que és el nombre mitjà de dies que té un mes (30,4) multiplicat pel pressupost diari mitjà.

Nota: s'aplicarà un crèdit per sobreimpressió al compte si l'anunci es mostra tant que excediu el límit de càrrec mensual.

Exemple

Si el pressupost diari mitjà de la vostra campanya publicitària es manté en 10 € al dia durant un mes sencer, l'import màxim que se us cobrarà aquell mes per la campanya serà de 304 € (10 € x 30,4 dies que té un mes de mitjana). Recordeu que, a causa de la sobreimpressió, és possible que el cost diari sigui superior o inferior als 10 € del pressupost diari mitjà en els dies en què hi hagi més trànsit o menys, però mai serà més del doble. En aquest exemple, mai seria més de 20 €.

Consultar l'historial de costos i pagaments

La pàgina Transaccions de la facturació del compte de Google Ads permet accedir fàcilment a la informació de facturació per veure els càrrecs actuals, els detalls dels pagaments i moltes altres dades. Més informació sobre com s'accedeix a la informació de facturació

Consultar costos des d'informes

Si bé a la pàgina Transaccions es mostren els costos acumulats mensualment de cada campanya, podeu veure els costos diaris d'una o de diverses campanyes, o fins i tot els de tot el compte, a l'informe de cost facturat.

Amb aquest informe també podeu comparar el cost de difusió amb el cost facturat de cada campanya.

El cost de difusió és el cost de tots els clics o totes les impressions que ha rebut la campanya.

El cost facturat és l'import real que heu de pagar després que s'hagin fet al compte els ajustos corresponents a conceptes com la sobreimpressió, l'activitat no vàlida, etc.

Més informació sobre l'informe de cost facturat

Optimitzar la despesa

Utilitzeu les estratègies següents per treure el màxim profit dels vostres diners.

Entendre el nivell de qualitat

El nivell de qualitat és una estimació de la qualitat dels anuncis, de les paraules clau i de les pàgines de destinació. Els anuncis amb una qualitat més alta poden tenir preus més baixos i optar a posicions millors.
  • Podeu trobar el nivell de qualitat (que s'indica segons una escala de l'1 al 10) i els seus components (ràtio de clics d'entrada esperada, rellevància de l'anunci i experiència a la pàgina de destinació) a la columna "Estat" de les vostres paraules clau.
  • Com més rellevants per a l'usuari siguin els vostres anuncis i les vostres pàgines de destinació, més probabilitats tindreu d'assolir un nivell de qualitat alt.
  • El nivell de qualitat és una estimació agregada del rendiment general que teniu a les subhastes d'anuncis i no s'utilitza per determinar el rànquing d'anunci en el moment de la subhasta.

Més informació sobre com la qualitat afecta el CPC

Conceptes bàsics de Google Ads
Rellevància: com la qualitat dels anuncis afecta els costos i el rendiment

Triar una estratègia d'ofertes basada en els objectius

Cada cop que algú fa una cerca a Google, Google Ads duu a terme una subhasta per determinar si es publicaran anuncis, quins es mostraran a la pàgina de resultats de la cerca i quin rànquing tindran. Per incloure els vostres anuncis en aquesta subhasta, abans heu de decidir quina oferta voleu fer. Proveu d'escollir una estratègia d'ofertes automàtiques basada en els vostres objectius, com ara prioritzar els clics, les impressions, les conversions o el valor de conversió. Obteniu més informació sobre les pràctiques recomanades de Smart Bidding i sobre les ofertes automàtiques.

Centrar-se en les conversions

Si voleu optimitzar les conversions, com ara compres o subscripcions, podeu fer servir les estratègies Maximització de conversions o Cost per acció (CPA) objectiu, que defineixen les ofertes de manera automàtica per prioritzar l'increment de les conversions amb un cost per acció objectiu opcional.

Prioritzar el valor de conversió (és a dir, el valor d'una acció específica que duen a terme els usuaris al vostre lloc web després de fer clic en un dels anuncis)

Si voleu optimitzar els valors de conversió, com ara els ingressos o beneficis, podeu fer servir l'estratègia Retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu), que defineix les ofertes de manera automàtica per prioritzar l'augment del valor de conversió segons el vostre retorn objectiu de la inversió en publicitat.

Click on ad Centrar-se en els clics als anuncis

Si voleu generar trànsit al lloc web, feu servir l'estratègia d'oferta Maximització de clics per prioritzar l'augment dels clics a les campanyes invertint un import objectiu.
Several ads

(Només per a display) Prioritzar les impressions visibles (és a dir, el nombre de vegades que l'anunci es mostra en un lloc visible)

Aquest mètode s'anomena cost per cada mil impressions visibles o oferta de vCPM. Us recomanem aquest mètode d'ofertes si voleu augmentar la notorietat de la marca. Les ofertes de vCPM només estan disponibles per a campanyes de la Xarxa de Display. Per a les de cerca, podeu fer servir l'estratègia d'ofertes Quota d'impressions objectiu.