Over het tabblad Campagnes

Dit artikel is van toepassing op de vorige versie van AdWords. Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt.

Als u de nieuwe Google Ads-versie gebruikt, leest u Navigeren in het nieuwe, verbeterde Google Ads.

Op het tabblad Campagnes kunt u uw advertenties instellen en beheren. Op dit tabblad kunt u de instellingen voor uw advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden wijzigen. U kunt hier onder andere ook uw accountstatistieken weergeven en aanpassen en uw gegevens downloaden.

Hier worden enkele basistermen uitgelegd die u kunt tegenkomen op het tabblad Campagnes. Klik op de termen hieronder voor een overzicht van elke term.

1 en 2. De tabbladen Campagnes

U opent het tabblad Campagnes door in te loggen op uw Google Ads-account en bovenaan de pagina op het tabblad Campagnes te klikken. U kunt dit tabblad beschouwen als de hoofdtoegang tot al uw campagnes en functies die u kunnen helpen om de prestaties van de campagnes te controleren en verbeteren.

Nee, u ziet niet dubbel! Het is u misschien opgevallen dat uw Google Ads-account nog een tabblad met de naam Campagnes bevat. Dit tabblad vindt u midden op de pagina, naast het tabblad Advertentiegroepen. Op dit tweede tabblad Campagnes kunt u in één oogopslag alle campagnes en de bijbehorende statistieken bekijken. Klik op een campagne in de lijst om alle advertentiegroepen in de campagne weer te geven. Het tabblad Campagnes verdwijnt wanneer u de advertentiegroepen bekijkt.

Tip

U kunt hetzelfde overzicht van al uw campagnes weergeven door in het linkerdeelvenster van uw account te klikken op Alle campagnes.

3. Het tabblad Advertentiegroepen

Op het tabblad Advertentiegroepen kunt u snel de gegevens van alle advertentiegroepen in uw Google Ads-account bekijken en bewerken. Op dit tabblad kunnen de advertentiegroepen uit één campagne of uit alle campagnes worden weergegeven.

4. Het tabblad Instellingen

Op het tabblad Instellingen kunt u de instellingen aanpassen die van invloed zijn op een volledige campagne, zoals het budget, de netwerk- en biedopties, de targetingopties voor taal, locatie en apparaten, de einddatum van de campagne, advertentieplanning en meer.

5. Het tabblad Advertenties

Op het tabblad Advertenties kunt u gegevens van de afzonderlijke advertenties in uw account bekijken. Zo kunt u advertenties vergelijken, bekijken welke advertenties het best presteren en die informatie gebruiken om nog betere advertenties te maken. Bovendien kunt u advertenties die niet zo goed presteren, direct bewerken, onderbreken of verwijderen.

6. Het tabblad Zoekwoorden

Op het tabblad Zoekwoorden kunt u de zoekwoorden beheren. Hier kunt u de zoekwoorden bekijken die u voor al uw campagnes heeft geselecteerd, maar u kunt ook alleen de zoekwoorden voor een bepaalde advertentiegroep weergeven. Bovendien kunt u informatie over de prestaties en kwaliteit van uw zoekwoorden bekijken. Op basis hiervan kunt u vervolgens besluiten meer zoekwoorden op te geven of bepaalde zoekwoorden te bewerken, te onderbreken of te verwijderen.

7. Het tabblad Dimensies

Op het tabblad Dimensies kunt u uw gegevens indelen op basis van de gewenste dimensie voor een advertentiegroep, een campagne of zelfs uw gehele account. U kunt het tabblad Dimensies gebruiken om statistieken weer te geven die betrekking hebben op andere Google Ads-tabbladen. U kunt bijvoorbeeld uw totale statistieken weergeven op basis van maand, uur of geografische regio. U kunt uw tabblad aanpassen om het totale aantal klikken voor januari voor verschillende advertentiegroepen te vergelijken of te zien uit welke plaatsen uw klikken afkomstig zijn.

8. Het tabblad Display Netwerk

Op het tabblad Display Netwerk kunt u uw display-campagnes beheren en prestatiegegevens over uw advertenties in het Display Netwerk bekijken. Beheer uw display-campagnes door targetingmethoden (zoals zoekwoorden, plaatsingen, onderwerpen, interessecategorieën, remarketinglijsten, geslacht en leeftijd) toe te voegen of te bewerken. Bekijk gedetailleerde informatie over hoe uw advertentiegroepen presteren, gebruik gegevens om het beheren van biedingen te optimaliseren, en verwijder targetingmethoden die slecht presteren. U kunt uw targetingmethoden bekijken voor één campagne, maar ook voor al uw campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk' of 'Zoek- en Display Netwerk'.

9. De knop Tabbladen weergeven

De knop Tabbladen weergeven bevat andere tabbladen die u aan uw account kunt toevoegen, waaronder Advertentie-extensies en Automatische targeting. Klik op de vakken naast de tabbladen die u interessant vindt.

10. Periode

In het vak Periode kunt u de tabel met statistieken op het tabblad Campagnes aanpassen, zodat alleen de gegevens voor bepaalde perioden worden weergegeven. Als u besluit om uw tabel met statistieken te downloaden als een rapport, bevat het rapport alleen de informatie voor de geselecteerde periode.

11. Linkervenster

Het linkerdeelvenster van uw Google Ads-account bevat verschillende snelkoppelingen naar verschillende soorten accountinformatie:

• Klik op Alle campagnes voor een lijst van al uw campagnes.
  • Klik op afzonderlijke campagnes of klik op de advertentiegroepen eronder om hier rechtstreeks naartoe te gaan.
  • Klik op de links voor Gedeelde bibliotheek, Rapporten, Geautomatiseerde regels en Aangepaste meldingen voor statusinformatie als u een of meer van deze functies heeft ingeschakeld.
12. Tabel met statistieken

In de tabel met statistieken onder uw grafiek staat uitgebreide informatie over statistieken als klikken, vertoningen en klikfrequenties. Zodra u een weergave van uw gegevens heeft gemaakt waarover u tevreden bent, kunt u uw gegevens downloaden als rapport, terugkerende rapporten plannen, de rapporten naar u laten e-mailen en deze exporteren naar verschillende indelingen.

13. Werkbalk

Met de knoppen op de werkbalk kunt u snel uw accountgegevens vinden en indelen. Gebruik de knoppen om uw weergave aan te passen, zodat uw tabel met statistieken alleen die gegevens bevat waarin u geïnteresseerd bent.

• Met Segmenten kunt u de weergave van gegevens splitsen in afzonderlijke delen. U kunt een groot aantal verschillende segmenteringen toepassen op uw gegevens, zoals apparaat, kliktype, netwerk en periode. U kunt uw gegevens bijvoorbeeld segmenteren op dag van de week. Als u ontdekt dat de prestaties van uw advertenties aanzienlijk verschillen op zaterdagen, kunt u uw biedingen aanpassen aan dit afwijkende gebruikersgedrag.
  • U kunt Filters gebruiken om in de tabel met statistieken specifieke gegevens te vinden, zoals zoekwoordtekst, biedingen en klikfrequenties (CTR's). U kunt bijvoorbeeld een filter maken om alleen zoekwoorden met een lage CTR weer te geven. Vervolgens kunt u beslissen of u ze wilt verbeteren of onderbreken.
  • Kolommen bevatten verschillende statistieken over uw account. Kies welke statistieken u in uw tabel wilt weergeven, deel ze opnieuw in en sla ze op in de door u gewenste volgorde. U kunt op elke kolomnaam klikken om de tabel op basis van de desbetreffende kolom te sorteren. Wanneer u bijvoorbeeld op de kolom Advertentiegroep klikt, wordt de informatie alfabetisch op advertentiegroep gesorteerd. Als u op de kolom Vertoningen klikt, worden uw advertentiegroepen gesorteerd op basis van het aantal vertoningen, te beginnen met de advertentiegroep met de meeste vertoningen. Klik nogmaals op Vertoningen om de volgorde om te keren en de statistieken te sorteren van het kleinste aantal vertoningen tot het grootste aantal vertoningen.
  • Met de knop Grafiek kunt u de prestatiegrafiek weergeven en verbergen en kunt u de opties voor de grafiekweergave instellen.
  • Met de knop Downloaden kunt u elke weergave die u van uw tabel met statistieken maakt, downloaden om rapporten te maken in een indeling als .csv en .pdf. U kunt het rapport eventueel e-mailen en terugkerende downloads plannen.
  • Via het zoekvak Filter kunt u snel de tabelweergave met uw statistieken filteren op campagnenaam, advertentiegroep, advertentietekst of zoekwoordtekst.
14. Prestatiegrafieken

Met de prestatiegrafieken kunt u op elk niveau van uw campagne trends vergelijken en kunt u de informatie aanpassen die in de grafieken wordt weergegeven. U kunt bijvoorbeeld het totale aantal klikken voor deze week vergelijken met de klikken van de afgelopen week. U vindt grafieken op de tabbladen Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties, Zoekwoorden en Display Netwerk. Als een grafiek niet zichtbaar is boven uw tabel, klikt u op Campagnegrafiek in de werkbalk boven de tabel om de grafiekopties weer te geven. Controleer of het selectievakje 'Grafiek weergeven' is aangevinkt.