Tietoja Kampanjat-välilehdestä

Tämä artikkeli koskee aiempaa AdWordsia. Selvitä, mitä Google Adsia käytät.

Jos käytät uutta Google Adsia, lue artikkeli Tutustu uuteen Google Adsiin.

Kampanjat-välilehdellä voit määrittää ja hoitaa mainoksiasi. Tällä välilehdellä voit muuttaa mainosryhmien, mainosten ja avainsanojen asetuksia. Voit myös esimerkiksi katsoa ja muokata tilin tilastotietoja sekä ladata dataa.

Tämä artikkeli sisältää perustiedot joistakin termeistä, joita näet Kampanjat-välilehdellä. Klikkaa alla olevia termejä, niin näet jokaisen termin yhteenvedon.

1 ja 2. Kampanjat-välilehdet

Voit siirtyä Kampanjat-välilehdelle kirjautumalla Google Ads ‑tilillesi ja klikkaamalla ylhäällä olevaa Kampanjat-välilehteä. Tämän välilehden kautta pääset kaikkiin kampanjoihisi sekä ominaisuuksiin, joiden avulla voit tarkistaa kampanjoiden tilan ja tehostaa kampanjoita.

Ei, et näe kaikkea kahtena! Kun tutkit Google Ads ‑tiliäsi, saatat huomata, että tilillä on toinenkin Kampanjat-niminen välilehti. Se on keskellä sivua Mainosryhmät-välilehden vieressä. Tällä toisella Kampanjat-välilehdellä on yhteenveto kaikista kampanjoistasi ja niiden tilastotiedot. Klikkaa luettelossa olevaa kampanjaa, niin voit tutkia tarkemmin siihen sisältyviä mainosryhmiä. Kampanjat-välilehti häviää, kun tarkastelet mainosryhmiä.

Vinkki

Näet saman yhteenvedon kaikista kampanjoistasi, kun klikkaat tilisi vasemmassa paneelissa olevaa Kaikki verkkokampanjat -painiketta.

3. Mainosryhmät-välilehti

Mainosryhmät-välilehdeltä voit katsoa ja muokata kaikkien Google Ads ‑tilisi mainosryhmien tietoja nopeasti. Välilehdellä näkyvät yhden kampanjan tai kaikkien kampanjoiden mainosryhmät.

4. Asetukset-välilehti

Asetukset-välilehdeltä voit säätää koko kampanjaan vaikuttavia asetuksia, kuten budjettia, verkosto- ja hintatarjousvaihtoehtoja, kieliä, sijaintia ja laitekohdistusta, kampanjan päättymispäivää ja mainosten ajoitusta.

5. Mainokset-välilehti

Mainokset-välilehdellä on tietoja tilin kaikista mainoksista. Voit verrata mainoksia, nähdä niistä tehokkaimmat ja luoda tietojen avulla entistä parempia mainoksia. Voit myös muokata, keskeyttää tai poistaa mainoksia, jotka eivät toimi yhtä tehokkaasti kuin toiset.

6. Avainsanat-välilehti

Avainsanat-välilehdellä voit hallinnoida avainsanoja yhdessä paikassa. Voit tarkastella kaikkiin kampanjoihin tai vain yksittäiseen mainosryhmään valitsemiasi avainsanoja. Saat myös avainsanojasi koskevia tehokkuus- ja laatutietoja, joiden avulla voit päättää, luotko lisää avainsanoja vai muokkaatko, keskeytätkö tai poistatko jo luomiasi avainsanoja.

7. Tilastotiedot-välilehti

Ulottuvuudet-välilehdellä voit ryhmitellä mainosryhmän, kampanjan tai koko tilin dataa valitsemasi ulottuvuuden mukaan. Voit katsoa Ulottuvuudet-välilehdeltä muilla Google Ads ‑välilehdillä esiintyviä tilastoja. Voit esimerkiksi katsoa kokonaistilastoja kuukauden, kellonajan tai maantieteellisen alueen mukaan. Voit muokata taulukkoa tammikuussa saatujen kaikkien klikkausten vertaamiseksi eri mainosryhmissä tai tarkastella yksittäisiä kaupunkeja, joista klikkaukset olivat peräisin.

8. Display-verkosto -välilehti

Display-verkosto-välilehdeltä voit hoitaa Display-kampanjoitasi ja katsoa Display-verkoston mainostesi tehokkuusdataa. Voit hallinnoida Display-kampanjoitasi lisäämällä tai muokkaamalla kohdistustapoja, kuten avainsanoja, sijoitteluja, aiheita, kiinnostuksen kohteita, uudelleenmarkkinointiluetteloita sekä sukupuoli- ja ikätietoja. Voit katsoa tarkempia tietoja siitä, miten mainosryhmäsi toimivat, käyttää dataa optimointiin, muokata hintatarjouksia ja poistaa huonosti toimivia kohdistustapoja. Voit tarkastella kohdistustapoja yhden kampanjan osalta tai kaikkien vain Display-verkosto- tai Haku- ja Display-verkostot -kampanjoiden osalta.

9. Näytä välilehdet ‑painike

Näytä välilehdet ‑painike sisältää muut välilehdet, jotka voit lisätä tilillesi, kuten Mainoslaajennukset ja Automaattiset kohteet. Klikkaa niiden välilehtien vieressä olevia ruutuja, jotka haluat lisätä tilillesi.

10. Ajanjakso

Ajanjakso-kentän avulla voit yksilöidä Kampanjat-välilehden tilastotaulukkoasi niin, että siinä näytetään dataa vain haluamiltasi ajanjaksoilta. Jos lataat tilastotaulukkosi raporttina, raportti sisältää tiedot vain valitsemaltasi ajanjaksolta.

11. Vasen paneeli

Google Ads ‑tilisi vasemmassa paneelissa on pikanäppäimiä, joiden avulla näet monentyyppisiä tilitietoja:

• Saat luettelon kaikista kampanjoistasi valitsemalla Kaikki kampanjat.
  • Kun klikkaat yksittäisiä kampanjoita tai niiden alla olevia mainosryhmiä, sinut ohjataan suoraan niihin.
  • Klikkaamalla Jaettu kirjasto-, Raportit-, Automaattiset säännöt- ja Omat ilmoitukset -linkkejä saat tilatiedot, jos olet ottanut kyseiset ominaisuudet käyttöön.
12. Tilastotaulukko

Kaavion alla oleva tilastotaulukko sisältää yksityiskohtaisia tietoja tilastoista, kuten klikkauksista, impressioista ja klikkausprosenteista. Kun olet luonut haluamasi tietonäkymän, voit ladata tiedot raportiksi, ajoittaa toistuvia raportteja, tilata ne sähköpostiisi ja viedä raportteja useissa eri muodoissa.

13. Työkalupalkki

Työkalupalkin painikkeiden avulla voit etsiä ja järjestää tilisi tietoja nopeasti. Voit muokata niillä näkymää siten, että tilastotaulukossa näkyvät tarkalleen vain ne tiedot, jotka sinua kiinnostavat.

• Segmentit jakavat datanäkymän eri osiin. Voit käyttää datan jaotteluun useita eri segmenttejä, kuten laite, klikkaustyyppi, verkosto ja ajanjakso. Voit esimerkiksi ryhmitellä tietosi viikonpäivän mukaan. Jos huomaat, että mainosten tehokkuus on selkeästi erilainen lauantaisin, voit muokata hintatarjouksesi vastaamaan käyttäjien toimintaa.
  • Suodattimien avulla voit hakea tilastotaulukosta tarkkoja tietoja, jotka liittyvät esimerkiksi avainsanateksteihin, hintatarjouksiin ja klikkausprosentteihin. Voit esimerkiksi luoda suodattimen, joka näyttää vain avainsanat, joilla on alhainen klikkausprosentti. Sitten voit päättää, haluatko parantaa niitä tai keskeyttää ne.
  • Sarakkeet sisältävät monenlaisia tilastoja tilistäsi. Valitse haluamasi sarakkeet taulukkoon, järjestä ne ja tallenna ne mieleiseesi järjestykseen. Klikkaa sen sarakkeen nimeä, jonka mukaan haluat tiedot lajiteltavan. Jos esimerkiksi klikkaat Mainosryhmä-saraketta, mainosryhmät järjestetään aakkosjärjestyksessä. Jos taas valitset Näyttökerrat-sarakkeen, mainosryhmät järjestetään eniten näyttökertoja saaneista vähiten näyttökertoja saaneisiin. Voit vaihtaa järjestyksen päinvastaiseksi klikkaamalla Näyttökerrat-saraketta uudelleen.
  • Kaavio-painikkeella saat tehokkuuskaavion näkyviin tai näkymättömiin ja voit määrittää kaavion näyttöasetukset.
  • Lataa-painikkeella voit ladata minkä tahansa luomasi tilastotaulukkonäkymän ja laatia raportteja esimerkiksi .csv- ja .pdf-muodossa. Voit valita raportin lähettämisen sähköpostitse ja ajoittaa toistuvat lataukset.
  • Suodatin-hakukentän avulla voit suodattaa tilastotaulukkonäkymäsi nopeasti kampanjan nimen, mainosryhmän nimen, mainostekstin tai avainsanantekstin mukaan.
14. Tehokkuuskaaviot

Tehokkuuskaavioiden avulla voit verrata trendejä kaikilla kampanjasi tasoilla ja muokata kussakin kaaviossa näytettäviä tietoja. Voit esimerkiksi verrata tämän viikon kaikkia klikkauksia viime viikon klikkauksiin. Kaavioita löytyy Kampanjat-, Mainosryhmät-, Mainokset-, Avainsanat- ja Display-verkosto-välilehdiltä. Jos kaavio ei näy taulukon yläpuolella, klikkaa taulukon yläpuolella olevasta työkalupalkista Kampanjan kuvaaja, niin näet kaavion asetukset. Varmista, että Näytä kaavio ‑valintaruutu on valittuna.