Om fanen Kampagner

Denne artikel vedrører den forrige AdWords-oplevelse. Find ud af, hvilken Google Ads-oplevelse du bruger.

Læs artiklen Naviger i den nye Google Ads-oplevelse, hvis du bruger den nye Google Ads-oplevelse.

Fanen Kampagner er det sted, hvor du konfigurerer og administrerer dine annoncer. På denne fane kan du ændre indstillinger for dine annoncegrupper, annoncer og søgeord. Du kan også se og tilpasse dine kontostatistikker, downloade dine data og meget mere.

Nedenfor får du en forklaring af nogle af de termer, du kan se på fanen Kampagner. Klik på hver enkelt term nedenfor for at få en oversigt den.

1 og 2. Fanerne Kampagner

Gå til fanen Kampagner ved at logge ind på din Google Ads-konto og klikke på fanen Kampagner øverst. Via denne fane kan du få adgang til alle dine kampagner og de funktioner, du kan bruge til at tjekke og optimere deres effektivitet.

Nej, du ser ikke dobbelt! Efterhånden som du lærer din Google Ads-konto at kende, får du nok øje på en fane mere, der hedder Kampagner. Du finder den midt på siden ud for fanen Annoncegrupper. På denne anden fane med navnet Kampagner kan du få en hurtig oversigt over alle dine kampagner og de tilhørende statistikker. Hvis du klikker på en kampagne på listen, kan du se nærmere på alle de annoncegrupper, den pågældende kampagne indeholder. Fanen Kampagner forsvinder, når du kigger på annoncegrupperne.

Tip!

Du får den samme oversigt over alle dine kampagner ved at klikke på Alle kampagner i venstre panel på din konto.

3. Fanen Annoncegrupper

På fanen Annoncegrupper kan du nemt og hurtigt se og redigere oplysninger om samtlige annoncegrupper på din Google Ads-konto. På denne fane kan du få vist annoncegrupper fra en enkelt kampagne eller fra alle kampagner.

4. Fanen Indstillinger

På fanen Indstillinger kan du justere indstillinger, der gælder for en hel kampagne, f.eks. budget, netværk og valgmuligheder for budgivning, målretning efter sprog, sted og enhed, kampagnens slutdato, annonceplanlægning og meget mere.

5. Fanen Annoncer

På fanen Annoncer kan du se data om hver enkelt annonce på din konto. Dette giver dig mulighed for at sammenligne annoncer og finde ud af, hvilke der er mest effektive. Efterfølgende kan du bruge oplysningerne til at oprette endnu bedre annoncer. Hvis nogle af dine annoncer klarer sig mindre godt, har du også mulighed for at redigere dem, sætte dem på pause eller fjerne dem.

6. Fanen Søgeord

Via fanen Søgeord kan du administrere alle dine søgeord. Du kan se de søgeord, du har valgt til alle dine kampagner, eller de søgeord, du har valgt til en enkelt annoncegruppe. Du kan også se, hvor effektive dine søgeord er, og hvilken kvalitet de har, så du kan beslutte, om du vil oprette flere søgeord eller redigere de eksisterende, sætte dem på pause eller helt fjerne dem.

7. Fanen Dimensioner

På fanen Dimensioner kan du sortere dine data ud fra forskellige dimensioner på tværs af en annoncegruppe, en kampagne eller hele din konto. Du kan bruge Dimensioner til at få vist statistik på tværs af andre faner i Google Ads. Du kan f.eks. se din samlede statistik efter måned, time eller geografisk område. Du kan tilpasse din tabel for at sammenligne dit samlede antal klik i januar på tværs af annoncegrupper eller se de enkelte byer, hvor dine klik kom fra.

8. Fanen Displaynetværk

På fanen Displaynetværk kan du administrere dine displaykampagner og se effektivitetsdata vedrørende dine annoncer på Displaynetværket. Administrer dine displaykampagner ved at tilføje eller redigere målretningsmetoder, f.eks. søgeord, placeringer, emner, interesser samt remarketinglister, køn og alder. Få vist udførlige oplysninger om dine annoncegruppers effektivitet, og brug dataene til at foretage optimering, administrere bud og fjerne ineffektive målretningsmetoder. Du kan se dine målretningsmetoder inden for en enkelt kampagne eller på tværs af alle kampagner, der er målrettet mod "Kun Displaynetværket" eller "Søge- og Displaynetværket".

9. Knappen Vis faner

Via knappen Vis faner kan du tilføje andre faner på din konto, heriblandt Annonceudvidelser og Automatiske mål. Klik på felterne ud for dem, der interesserer dig.

10. Datointerval

Via feltet datointerval kan du tilpasse din statistiktabel på fanen Kampagner, så der kun vises data fra et bestemt tidsrum. Hvis du downloader din statistiktabel som en rapport, indeholder rapporten kun oplysningerne fra det valgte datointerval.

11. Panelet til venstre

Venstre panel på din Google Ads-konto er spækket med genveje til en lang række kontooplysninger:

• Klik på Alle kampagner for at se en liste over alle dine kampagner
  • Klik på de enkelte kampagner eller annoncegrupper under dem for at gå direkte til de respektive kampagner eller annoncegrupper
  • Klik på linkene til Delt samling, Rapporter, Automatiserede regler og Tilpassede underretninger for at se statusoplysninger, hvis du har aktiveret de nævnte funktioner.
12. Statistiktabel

I statistiktabellen neden for grafen vises der udførlige statistiske oplysninger om bl.a. antal klik, eksponeringer og klikrater. Når du har oprettet en tilfredsstillende visning af dine data, kan du downloade dataene som en rapport, planlægge tilbagevendende rapporter, få dem sendt til dig via e-mail og eksportere dem i en række forskellige formater.

13. Værktøjslinjen

Knapperne på værktøjslinjen hjælper dig med at finde og organisere dine kontooplysninger i en fart. Brug dem til at tilpasse din visning, så din statistiktabel udelukkende viser lige netop de data, der interesserer dig.

• Segmenter kan du bruge til at opdele datavisningen i separate dele. Du kan anvende en række forskellige segmenter på dine data, f.eks. enhed, kliktype, netværk og tidsrum. Du kan eksempelvis segmentere dine data efter ugedag. Hvis du konstaterer, at annonceeffektiviteten er markant anderledes om lørdagen, kan du justere dine bud for at tage højde for denne ændring i brugeradfærden.
  • Filtre kan du bruge til at søge efter specifikke oplysninger i statistiktabellen, f.eks. søgeordstekst, bud og klikrater (CTR). Du kan eksempelvis oprette et filter, så du kun får vist søgeord med en lav klikrate (CTR). Herefter kan du vælge, om de skal optimeres eller sættes på pause.
  • Kolonner kan du bruge til at få vist forskellige statistikker vedrørende din konto. Vælg de kolonner, du vil se i din tabel, byt rundt på dem, og gem dem i den rækkefølge, du foretrækker. Klik på kolonnenavnet for at sortere efter det pågældende emne. Klik f.eks. på kolonnen "Annoncegruppe" for at sortere alfabetisk efter annoncegrupper, eller klik på kolonnen "Visninger" for at sortere dine annoncegrupper fra flest til færrest visninger. Prøv at klikke på "Eksponeringer" igen, så du vender rækkefølgen om og ser din statistik fra færrest til flest eksponeringer.
  • Knappen Graf henholdsvis skjuler og viser effektivitetsgrafen og dens indstillingsmuligheder.
  • Knappen Download giver dig mulighed for at downloade den aktuelle visning af statistiktabellen, så du kan oprette rapporter i formater som .csv og .pdf. Du kan vælge at sende rapporten via e-mail og planlægge tilbagevendende downloads.
  • Filtersøgefeltet giver dig let adgang til at filtrere visningen af din statistiktabel efter kampagnenavn, annoncegruppenavn, annoncetekst eller søgeordstekst.
14. Effektivitetsgrafer

Effektivitetsgrafer kan du bruge til at sammenligne tendenser på hvert niveau af din kampagne, og du kan tilpasse visningen i hver enkelt graf. Du kan eksempelvis sammenligne denne uges samlede antal klik med antallet fra sidste uge. Du kan finde grafer på fanerne Kampagner, Annoncegrupper, Annoncer, Søgeord og Displaynetværk. Hvis der ikke vises en graf over tabellen, kan du klikke på Kampagnegraf på værktøjslinjen over tabellen for at se grafmulighederne. Sørg for, at afkrydsningsfeltet "Vis graf" er markeret.