Åtgärda Demand Gen-kampanjer som inte körs eller har låg trafik

Du kanske märker att dina kampanjer visar färre exponeringar än önskat eller att de bara förbrukar en mindre del av din dagliga budget. I den här artikeln beskriver vi varför dina annonser kanske inte visas och hur du felsöker detta i Google Ads.

Innan du börjar

Vad du kan förvänta dig när en kampanj aktiveras

Om du nyligen skapade kampanjen kan det ta lite tid innan den visar exponeringar. Det kan finnas flera anledningar till denna fördröjning:

• Kampanjer som använder Smart Bidding-strategier behöver tid för att optimeras. Du kanske märker att resultatet eller utgifterna ofta varierar medan Google Ads lär sig att optimera för dina angivna mål.
  • Det tar en till två dagar innan nya eller redigerade annonser har granskats med avseende på våra policykrav.
  • Om du ofta ändrar inställningarna för din kampanj kan det ta lite tid innan Google Ads har justerat annonsvisningen.
  • Om din annons inte har fått några exponeringar efter tre arbetsdagar kan du läsa om vanliga orsaker till detta nedan.

Öppna Kampanjer

Rekommendationer

Rekommendationer hjälper dig att förbättra resultatet när din kampanj inte körs eller får låg trafik. Du kan till exempel söka efter följande typer av rekommendationer när du felsöker dessa problem.

Vanliga typer av rekommendationer för att åtgärda kampanjer som inte körs:

• Kampanjen har inte startat eller har slutat
  • Skapa eller sluta pausa en annonsgrupp
  • Tom kontobudget
  • Alla annonser har underkänts

Vanliga typer av rekommendationer för att åtgärda låg trafik:

• Justera dina CPA-mål
  • Justera dina budgetar

Gå till Rekommendationer

Om din annons inte har fått några exponeringar efter tre arbetsdagar kan du läsa om vanliga orsaker till detta nedan.

Tio vanliga anledningar till att dina annonser inte visas eller får låg trafik

1. Kontoproblem

Om ditt konto är avstängt eller om det finns ett faktureringsproblem kan du inte visa dina annonser förrän problemet är löst. Om ditt konto har stängts av ser du en avisering i ditt Google Ads-konto. Du får även en e-postavisering med information om kontoavstängningen.

Läs mer

2. Datumintervall samt start- och slutdatum för kampanjer

Google Ads visar resultatdata för det datumintervall du väljer. Kampanjen visar inga exponeringar utanför den period då kampanjen var aktiv.

Läs mer

3. Annonsgrupper, tillgångar eller annonser är inte aktiva eller har policyproblem

Även om din kampanj är aktiverad bör du kontrollera att du har aktiva annonsgrupper, tillgångar eller annonser i kampanjen. Du kan se detta i kolumnen Status för Kampanjer.

Läs mer

4. Annonstillgångarna har låg täckning och variation (annonsstyrka)

Om du kör en tillgångsbaserad kampanj, till exempel responsiva sökannonser, responsiva displayannonser, appkampanjer eller Performance Max, är det viktigt att du har en unik uppsättning annonsmaterial i olika annonsformat.

Läs mer

5. Låga mål för bud och optimering

Även om det är möjligt att visa annonser med ett mycket lågt bud är det inte troligt att din kampanj deltar i eller vinner särskilt många auktioner och det kan hända att dina annonser inte får några exponeringar.

Läs mer

6. Låg budget

Om du har en låg budget kan det hända att dina annonser inte visas särskilt ofta eftersom Google Ads ser till att din kampanj inte spenderar mer än din utgiftsgräns.

Läs mer

7. Inriktningen är för snäv

Inriktningsinställningarna hjälper dig att hitta de användare som är mest intresserade av ditt företag. Men varje gång du lägger till en inriktning, eller om du har problem med dina remarketinglistor, begränsas den potentiella räckvidden för dina annonser.

Läs mer

8. Inriktningen överlappar andra kampanjer eller annonsgrupper

Du kan ha flera kampanjer eller annonsgrupper på ditt konto som är kvalificerade att delta i överlappande auktioner på grund av liknande sökord eller annan inriktning.

Läs mer

9. Problem med konverteringsspårning

Om du använder Smart Bidding för att optimera för konverteringar men inte får tillräckligt med konverteringsdata eller om konverteringsspårningen inte har ställts in korrekt kan annonsvisningen bli begränsad.

Läs mer

10. Auktionsdynamik

Andra annonsörer som deltar i samma auktioner som du kan påverka din kampanjs möjligheter att visas.

Läs mer