Slik løser du problemer som fører til at Demand Gen-kampanjer får lav trafikk eller ikke kjøres

Du kan komme til å se kampanjene dine ikke genererer så mange visninger som du hadde håpet, eller at du ikke bruker særlig mye av dagsbudsjettet du har angitt. Denne artikkelen forklarer hvorfor annonser ikke blir vist, og hvordan du feilsøker dette i Google Ads.

Før du begynner

Dette kan du forvente når en kampanje opprettes

Hvis du nylig opprettet kampanjen, kan det ta noe tid før det vises annonser. Mulige årsaker til denne forsinkelsen:

• Det tar tid å optimalisere kampanjer med budstrategier med smart budgivning. Du kan se resultatsvingninger eller hyppige endringer i kostnadene mens Google Ads lærer seg å optimalisere for målene dine.
  • Det tar 1–2 dager før vi får evaluert om annonser som nylig er opprettet eller redigert, innfrir kravene i retningslinjene.
  • Hvis du ofte endrer kampanjeinnstillingene, kan det ta noe tid før annonseleveringen justeres i Google Ads.
  • Hvis annonsen din fortsatt ikke har noen visninger etter 3 virkedager, kan du se mulige årsaker til dette nedenfor.

Gå til kampanjer

Anbefalinger

Gjennom anbefalinger fremhever vi muligheter du har til å oppnå bedre resultater når kampanjene dine har lite trafikk eller ikke kjøres. Du kan for eksempel søke etter anbefalingstypene nedenfor når du feilsøker slike problemer.

Vanlige anbefalingstyper for å løse problemer med kampanjer som ikke kjøres:

• Kampanjen er avsluttet eller ikke startet ennå
  • Opprett en annonsegruppe eller start en annonsegruppe igjen
  • Kontobudsjettet er oppbrukt
  • Ingen av annonsene er godkjent

Vanlige anbefalingstyper for å løse problemer med lite trafikk:

• Juster CPA-målene
  • Juster budsjettene

Gå til anbefalinger

Hvis annonsen din fortsatt ikke har noen visninger etter 3 virkedager, kan du se mulige årsaker til dette nedenfor.

Ti vanlige årsaker til at annonser får lav trafikk eller ikke kjøres

1. Kontoproblemer

Hvis kontoen din er sperret eller du har et faktureringsproblem, får du ikke vist annonser før problemet er løst. Hvis kontoen er sperret, ser du et varsel i Google Ads-kontoen. Du får også et e-postvarsel hvor vi opplyser om årsaken til kontosperringen.

Finn ut mer

2. Datoperioder og start- og sluttdatoer for kampanjer

Google Ads viser resultatdata for datoperioden du velger. Kampanjen har ingen visninger utenfor den aktive datoperioden.

Finn ut mer

3. Annonser, elementer eller annonsegrupper er ikke aktive eller har problemer knyttet til retningslinjene

Selv om kampanjen din kjøres, må du sjekke at du har aktive annonser, elementer eller annonsegrupper i kampanjen. Du kan se dette i Status-kolonnen for kampanjer.

Finn ut mer

4. Lav dekning av reklameelementer og få elementer (annonsekvalitet)

Hvis du kjører elementbaserte kampanjer, for eksempel appkampanjer, Performance Max eller kampanjer med responsive søke- eller bannerannonser, er det viktig at du har et unikt sett med markedsføringsinnhold i ulike annonseformater.

Finn ut mer

5. Lave mål for bud og optimalisering

Du kan riktignok få vist annonser selv om du legger inn et svært lavt bud, men det er lite sannsynlig at kampanjen din kommer til å delta i eller vinne så mange auksjoner, og det kan hende at annonsene dine ikke får noen visninger.

Finn ut mer

6. Lave budsjetter

Hvis du har et lavt budsjett, får du neppe vist annonsene særlig ofte, og Google Ads sikrer samtidig at kampanjekostnadene ikke overskrider kostnadsgrensen.

Finn ut mer

7. Målrettingen er for begrenset

Med målrettingsinnstillinger blir det enklere for deg å finne den brukergruppen som er mest interessert i bedriften din, men hver gang du legger til målretting, avgrenser du den potensielle rekkevidden til annonsene dine. Det samme kan skje hvis du har problemer med remarketinglistene dine.

Finn ut mer

8. Målrettingen overlapper med andre kampanjer eller annonsegrupper

Du kan også ha flere kampanjer eller annonsegrupper i kontoen som kan inngå i overlappende auksjoner på grunn av lignende søkeord eller annen målretting.

Finn ut mer

9. Problemer med konverteringssporingen

Hvis du bruker smart budgivning i kampanjen for å optimalisere for konverteringer, men du ikke får nok konverteringsdata, eller hvis konverteringssporingen ikke er riktig konfigurert, kan annonsen ha begrenset visning.

Finn ut mer

10. Auksjonsdynamikk

Hvilke andre annonsører som deltar i de samme auksjonene som deg, kan få innvirkning på muligheten kampanjen din har til å vise annonser.

Finn ut mer