Näin ratkaiset Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden näkymiseen tai vähäiseen liikenteeseen liittyviä ongelmia

Saatat huomata, että kampanjasi eivät saa niin paljon impressioita kuin haluaisit tai että niissä käytetään vain pieni osa päiväbudjetistasi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi mainokset eivät välttämättä näy ja miten voit ratkaista ongelmat Google Adsissa.

Ennen kuin aloitat

Mitä kampanjan luomisen jälkeen tapahtuu

Jos olet luonut kampanjan äskettäin, voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin se alkaa saada impressioita. Viive voi johtua seuraavista syistä:

• Smart Bidding ‑hintatarjousstrategioita käyttävien kampanjoiden optimointi vaatii aikaa. Saatat havaita tulosvaihteluita tai toistuvia kulujen muutoksia, kun Google Ads opettelee, miten optimoida hintatarjoukset valitsemiesi tavoitteiden mukaan.
  • Uusien tai muokattujen mainosten tarkastamiseen menee 1–2 päivää. Näin varmistetaan, että ne ovat käytäntövaatimusten mukaisia.
  • Jos muutat kampanja-asetuksia, Google Adsilla menee jonkin aikaa toistuviin muutoksiin sopeutumiseen.
  • Jos mainoksesi ei ole saanut impressioita kolmen arkipäivän jälkeen, tutustu alla kerrottuihin yleisiin syihin.

Siirry kampanjoihin

Suositukset

Suosituksista löydät ehdotuksia tulosten parantamiseen, kun kampanjasi ei näy tai saa vain vähän liikennettä. Voit tarkistaa, näetkö esimerkiksi alla olevia suositustyyppejä.

Yleisiä suositustyyppejä, kun kampanja ei näy:

• Kampanja ei ole alkanut tai on päättynyt
  • Luo mainosryhmä tai jatka sen käyttämistä
  • Tilibudjetti käytetty loppuun
  • Kaikki mainokset hylätty

Yleisiä suositustyyppejä, kun liikenne on vähäistä:

• Muokkaa CPA-tavoitteita
  • Muokkaa budjetteja

Siirry suosituksiin

Jos mainoksesi ei ole saanut impressioita kolmen arkipäivän jälkeen, tutustu alla kerrottuihin yleisiin syihin.

10 yleistä syytä mainosten näkymättömyyteen tai liikenteen vähäisyyteen

1. Tiliongelmat

Jos tili on jäädytetty tai sillä on laskutusongelma, mainokset eivät näy, ennen kuin ongelma on ratkaistu. Näet jäädytyksestä ilmoituksen Google Ads ‐tililläsi. Saat myös sähköposti-ilmoituksen, jossa kerrotaan, miksi tili on jäädytetty.

Lue lisää

2. Aikavälit ja kampanjan alkamis- ja päättymispäivä

Näet Google Adsissa tulosdatan valitsemaltasi aikaväliltä. Kampanjassa näkyy impressioita vain siltä ajalta, jonka se on ollut aktiivinen.

Lue lisää

3. Mainosryhmät, elementit tai mainokset eivät ole aktiivisia tai niissä on käytäntöön liittyviä ongelmia

Vaikka kampanja olisi käytössä, kannattaa tarkistaa, että siinä on aktiivisia mainosryhmiä, elementtejä ja mainoksia. Näet tämän kampanjan Tila-sarakkeesta.

Lue lisää

4. Mainoselementtien vähäisyys tai yksipuolisuus (mainoksen vahvuus)

Jos sinulla on elementtipohjainen kampanja (esim. responsiivisia haku- tai Display-mainoksia, Sovelluskampanja tai Maksimitulokset-kampanja), on tärkeää käyttää monipuolista mainosaineistoa, joka voi näkyä eri mainosmuodoissa.

Lue lisää

5. Alhaiset hintatarjous‑ ja optimointitavoitteet

Mainokset voivat periaatteessa näkyä, vaikka hintatarjous olisi hyvin pieni. Kampanja ei kuitenkaan todennäköisesti osallistu kovin moneen huutokauppaan tai voita niitä, eivätkä mainokset välttämättä saa yhtään impressiota.

Lue lisää

6. Pieni budjetti

Jos budjettisi on pieni, mainokset eivät välttämättä näy kovin usein, sillä näin Google Ads voi varmistaa, ettei kampanjassa ylitetä käyttörajaasi.

Lue lisää

7. Liian kapea kohdistus

Kohdistusasetusten avulla voit löytää käyttäjät, jotka ovat kiinnostuneimpia yrityksestäsi. Muista kuitenkin, että aina kun lisäät uuden kohdistuksen tai uudelleenmarkkinointilistoissasi on ongelmia, mainosten potentiaalinen tavoittavuus heikkenee.

Lue lisää

8. Kohdistus on päällekkäinen muiden kampanjoiden tai mainosryhmien kanssa

Tilillä saattaa olla useita kampanjoita tai mainosryhmiä, jotka voivat osallistua samoihin huutokauppoihin samantyyppisten avainsanojen tai muiden kohdistusasetusten takia.

Lue lisää

9. Konversioseurantaan liittyvät ongelmat

Jos kampanja optimoidaan konversioille Smart Biddingin avulla mutta konversiodataa ei tule riittävästi tai konversioseurantaa ei ole otettu käyttöön oikein, mainokset saattavat näkyä rajoitetusti.

Lue lisää

10. Huutokauppadynamiikka

Muut mainostajat, jotka osallistuvat samoihin huutokauppoihin kuin sinä, voivat vaikuttaa kampanjasi mainosten näkymiseen.

Lue lisää