Yrityssähköpostiosoitteisiin vaihtaminen Google Ads ‐käyttäjätileillä ja tiliasetuksissa

Katso ohjeet pyyntöjen lähettämiseen (Google Ads ‐järjestelmänvalvoja) Katso ohjeet pyynnön hyväksymiseen (Google Ads ‐käyttäjä)

Yksityisten tietojen suojaamiseksi ja luvattoman pääsyn riskin vähentämiseksi Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvoja voi pyytää, että käyttäjät, joilla on pääsy yrityksen Google Ads ‑tilille henkilökohtaisella sähköpostiosoitteellaan, vaihtavat yrityssähköpostiosoitteeseen.

Jos olet hyväksynyt pyynnön vaihtaa tililläsi yrityssähköpostiosoitteeseen, tarkista päivitettävät Google Ads ‐asetukset ja ‑ominaisuudet, ennen kuin vanha käyttäjätilisi suljetaan.

Sisältö:

Miksi vaihtaa yrityssähköpostiosoitteisiin?

Google merkitsee henkilökohtaiset tai hallinnoimattomat sähköpostiosoitteet, joilla on pääsy tileille, jotta järjestelmänvalvoja voi joko poistaa ei-toivotut käyttäjät tai pyytää käyttäjiä vaihtamaan yrityssähköpostiosoitteeseen. Kun käyttäjät ovat siirtyneet yrityssähköpostin käyttöön, järjestelmänvalvoja voi hyödyntää esimerkiksi kertakirjautumista ja näkyvyys, hallinta sekä turvallisuus paranevat.

Esimerkki

Oletetaan, että dynaaminen uudelleenmarkkinointi on osa yrityksen mainontastrategiaa. Jos Google Ads ‐tilin käyttäjät kirjautuvat sisään henkilökohtaisella sähköpostiosoitteellaan, yrityksen yleisötiedot ja ‑strategiat voivat olla vaarassa paljastua käyttäjien työsuhteen aikana ja sen jälkeen.

Pyynnön lähettäminen (Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvoja)

Huomioi seuraavat pyynnön lähettämistä koskevat asiat:

• Cloud Identityn tai Google Workspacen sekä verkkotunnusten hallinnoinnin tarkistaminen: Varmista, että organisaatiosi käyttää Google Adsissa Cloud Identityä tai Google Workspacea, jotta voit lähettää käyttäjäpyyntöjä. Useiden verkkotunnusten todentaminen on sallittua. Jos verkkotunnukset eivät ole hallinnoituja, lue lisää Cloud Identitystä.
  • Sähköpostien luominen: Google Ads luo ja lähettää pyynnöt automaattisesti puolestasi. Sähköpostissa on tietoa esimerkiksi
    • pyynnöstä ja sen lähettämisen syistä
    • siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi, esimerkiksi maininta neljän viikon (30 päivän) lisäajasta verkkotunnuksen vaihtamiseen
    • ohjeista ja tuesta.

Ohjeet

1. Siirry Google Ads ‐tilillä Pääsyoikeudet ja turvallisuus ‑kohtaan.
  2. Avaa yläpalkista Suojaus-välilehti ja klikkaa turvallisuusongelmia, jotka liittyvät henkilökohtaisiin ja hallinnoimattomiin sähköpostiosoitteisiin.
  3. Lisää yrityksen verkkotunnus "Pyynnöt siirtyä yrityksen hallinnoimiin verkkotunnuksiin" ‐sivulle ja klikkaa Vahvista.
  4. Toista vaihe 3 kaikkien vahvistettavien verkkotunnusten osalta. Kun olet lisännyt kaikki verkkotunnukset, klikkaa Seuraava.
  5. Tarkista taulukko ja valitse käyttäjätilit, joille haluat lähettää pyynnön.
  6. Merkitse valituiksi niiden käyttäjätilien ruudut, joiden haluat vaihtavan yrityssähköpostiosoitteeseen. Klikkaa Lähetä pyyntö.
  7. Klikkaa Seuraava, niin voit tarkistaa tai ladata listan hallinnoimattomista käyttäjistä tai kopioida sähköpostimallin. Klikkaa Valmis.

Saat ilmoituksen, kun käyttäjät ovat lisänneet ja todentaneet yrityssähköpostiosoitteensa.

Pyynnön seuraaminen (Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvoja)

Kun olet lähettänyt pyynnöt, näet seuraavat tiedot:
  • Käyttäjät, joilla on henkilökohtainen tai hallinnoimaton sähköpostiosoite
  • Hylätyt pyynnöt ja käyttäjien perustelut
  • Käyttäjät, jotka eivät ole reagoineet saamaansa pyyntöön

Ohjeet

1. Siirry Google Ads ‐tilillä Pääsyoikeudet ja turvallisuus ‑kohtaan.
  2. Avaa yläpalkista Suojaus-välilehti ja klikkaa turvallisuusongelmia, jotka liittyvät henkilökohtaisiin ja hallinnoimattomiin sähköpostiosoitteisiin.
  3. "Pyynnöt siirtyä yrityksen hallinnoimiin verkkotunnuksiin" ‐sivulta näet seuraavat tiedot:
    • Käyttäjät, jotka ovat hylänneet pyynnön
    • Käyttäjät, jotka eivät ole kuitanneet pyyntöä
    • Käyttäjät, jotka ovat toteuttaneet pyynnön

Pyynnön hyväksyminen (Google Ads ‐käyttäjä)

Saat 30 päivää lisäaikaa, jonka kuluessa voit käyttää Google Ads ‐tiliä joko henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella tai yrityssähköpostiosoitteella. Sen jälkeen henkilökohtaisen osoitteen pääsyoikeudet poistetaan. Muista päivittää tarvittavat tiliasetukset ja ‑ominaisuudet uudella käyttäjätililläsi, jotta siirto onnistuu sujuvasti.

Google Ads ‐verkkotunnuksen päivityspyyntö tulee henkilökohtaiseen sähköpostiisi. Pyynnön saatuasi voit lisätä yrityssähköpostiosoitteesi tai kieltäytyä pyynnöstä ja perustella kieltäytymisesi.

Jos lisäät yrityssähköpostiosoitteesi, saat viestin, jonka kautta voit todentaa osoitteen.

Ohjeet

1. Klikkaa "Pyyntö käyttää yrityssähköpostiosoitetta Google Ads ‑tileillä" ‑viestistä Aloita.
  2. Lisää ponnahdusikkunaan yrityssähköpostiosoitteesi ja klikkaa Lähetä.
  3. Tarkista asetukset ja klikkaa OK.
  4. Etsi vahvistussähköposti yrityssähköpostistasi ja seuraa ohjeita.
Huom. Otettuasi käyttöön yrityksen hallinnoiman sähköpostiosoitteen sinun on lisättävä IT-järjestelmänvalvojan antamat kirjautumistiedot, kun kirjaudut tilillesi ensimmäisen kerran.

Kun olet vaihtanut Google Adsissa yrityssähköpostiosoitteeseen, päivitä Google Ads ‐asetuksesi seuraamalla alla olevia ohjeita.

Google Ads ‐asetusten päivittäminen (Google Ads ‐käyttäjä)

Uudella käyttäjätililläsi ei välttämättä ole valittuna samoja tiliasetuksia ja ‑ominaisuuksia kuin aiemmalla tililläsi, jota käytit henkilökohtaisella sähköpostiosoitteellasi. Sinun on ehkä päivitettävä esimerkiksi maksuprofiili, linkitetyt tilit, sähköposti-ilmoitukset, sähköpostitilaukset, palauttamiseen käytettävät laitteet ja kaksivaiheinen vahvistus.

Aloita uuden Google Ads ‐käyttäjätilin päivittäminen tarkistamalla alla olevat ominaisuudet ja asetukset.

Google Ads ‑ominaisuudet ja ‑asetukset Ohjeet
Ilmoitukset

Uusi käyttäjä voi päivittää ilmoitusasetuksensa.

Lue lisää sähköposti-ilmoituksista.

Katso, miten sähköposti-ilmoitusten asetuksia muutetaan.

Kaksivaiheinen vahvistus

Uusi käyttäjä voi ottaa käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen.

Katso, miten kaksivaiheinen vahvistus laitetaan päälle.

Raportointi

Uusi käyttäjä on lisättävä ajoitettuihin raportteihin.

Katso, miten tilastotaulukoihin perustuvia raportteja luodaan, tallennetaan ja ajoitetaan.

Linkitetyt tilit (Skillshop)

Uuden käyttäjän kannattaa linkittää Google Ads- ja Skillshop-tilit, koska se on ainoa tapa varmistaa, että hänen Skillshop-sertifiointinsa huomioidaan arvioitaessa yrityksen Google Partners ‐vaatimusten täyttymistä.

Katso, miten uusi Google Ads ‑sähköpostiosoite linkitetään Skillshop-tiliin.

Kampanja-asetukset (Google Ads ‐skriptit) Uusi käyttäjä on lisättävä ajoitettuihin skripteihin seuraamalla näitä ohjeita:
  • Kirjaudu Google Ads ‐tilille vanhalla sähköpostiosoitteella ja poista skriptit käytöstä.
  • Kirjaudu Google Ads ‐tilille uudella sähköpostiosoitteella ja ajoita skriptit.
Katso, miten skriptejä ajoitetaan ja hallitaan.
Tuotteiden linkittäminen

Käyttäjän on lisättävä uusi sähköpostiosoite Google Ads ‐tiliin linkitettyihin tuotteisiin (esim. Google Analyticsiin).

Yleisimmin käytetyt tuotteet:

Voit hakea muita tuotteita Googlen tukisivuilta.

Laskutus

Käyttäjän on lisättävä uusi sähköpostiosoite maksuprofiilin järjestelmänvalvojaksi.

Katso, miten maksuprofiilin käyttäjiä muutetaan.

Usein kysyttyä

Mikä on yrityksen sähköpostiverkkotunnus?

Yrityksen sähköpostiverkkotunnus on ominaisuus, joka sisältää listan Cloud Identity- tai Google Workspace ‐tilillä hallinnoiduista yrityksen sähköpostiverkkotunnuksista.

Kenellä on pääsy tähän ominaisuuteen?

• Hallinnoijan tilit: Sellaisen ylätason hallinnoijan tilin järjestelmänvalvoja, jolla on jo otettu käyttöön Cloud Identity tai Google Workspace

• Yksittäiset tilit: Sellaisen tilin järjestelmänvalvoja, jolla on jo otettu käyttöön Cloud Identity tai Google Workspace

Kuka voi pyytää yrityssähköpostiosoitteeseen vaihtamista?

Pyyntöjä voivat tehdä ylätason hallinnoijan tilien ja yksittäisten tilien järjestelmänvalvojat.

Kenelle ei voi lähettää pyyntöä?

Pyyntöä ei voi lähettää seuraaville käyttäjille:
  • Käyttäjät, joilla on vain sähköpostioikeus
  • Palvelutilien käyttäjät

Voiko Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvoja lähettää pyynnöistä sähköpostimuistutuksia?

Kyllä. Pyynnön lähettämisen jälkeen voi lähettää enintään kaksi muistutusta vähintään 30 päivän välein.

Mitä tapahtuu, jos käyttäjä hylkää pyynnön?

Järjestelmänvalvoja voi tarkistaa käyttäjän perustelut pyynnön hylkäämiselle. Sen jälkeen hän voi arkistoida käyttäjän tai poistaa tämän pääsyoikeudet.

Milloin pyynnöt vanhenevat?

Pyynnöt vanhenevat 90 päivän kuluttua.

Mitä tapahtuu 30 päivän lisäajan lopussa?

Lisäajan jälkeen Googlen järjestelmä poistaa automaattisesti käyttäjän, jolla on pääsy tilille henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella.

Miten järjestelmänvalvoja voi ladata listan hallinnoimattomista käyttäjistä?

Listan voi ladata Google Adsista "Tarkista hallinnoimattomat käyttäjät" ‐kohdasta.

Keneen järjestelmänvalvoja voi ottaa yhteyttä muuttaakseen hallinnoimattomat käyttäjät yrityskäyttäjiksi?

Jos haluat muuttaa hallinnoimattomat käyttäjät yrityskäyttäjiksi Cloud Identityssä tai Google Workspacessa, ota yhteyttä tukipalveluun tai IT-tukitiimiin.