Toestemmingssignalen doorgeven voor Klantenmatch

Dit artikel is bedoeld voor klanten die de online en offline oplossingen van Google gebruiken en gegevens krijgen van eindgebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER).

Als onderdeel van Google's voortdurende inzet voor een privacygericht ecosysteem voor digitaal adverteren, versterken we de handhaving van ons Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.

Als u Klantenmatch gebruikt, moet u zich houden aan het beleid voor toestemming van gebruikers in de EU om advertentiepersonalisatie te gebruiken. In 2024 heeft onze handhavingsmaatregel ook invloed op meetfuncties en is deze van toepassing op gegevens van:

• Websites: tags die gegevens naar Google sturen.
  • Apps: SDK's die gegevens naar Google sturen.
  • Gegevensuploads: tools om gegevens uit niet-Google-bronnen te uploaden, zoals imports van offline conversies of winkelverkopen.

Als u functies voor meting, advertentiepersonalisatie en remarketing wilt blijven gebruiken, moet u toestemming verzamelen voor het gebruik van persoonsgegevens van eindgebruikers in de EER en toestemmingssignalen delen met Google.

De vereisten zijn ook van toepassing als u Google Ads-gegevens gebruikt met een Google-service.

In dit artikel leggen we uit hoe u toestemmingssignalen doorgeeft voor Klantenmatch in uw Google Ads-account.

Hoe dit werkt

Voor gebruikers in de EER moet u zorgen dat u signalen voor verleende toestemming doorgeeft aan Google om Klantenmatch te gebruiken voor advertentiepersonalisatie. Er zijn 4 manieren om te zorgen dat u de vereiste toestemmingssignalen doorgeeft als u first-party gegevens uploadt naar Google:

Offline verwerking van first-party gegevens:

Online verwerking van first-party gegevens:

Toestemmingssignalen doorgeven voor offline verwerking van first-party gegevens:

Toestemmingssignalen doorgeven met de Google Ads API

Met de Google Ads API v15 wordt het toestemmingsobject ingevoerd waarmee 2 afzonderlijke soorten toestemming worden gespecificeerd. Adverteerders die willen voldoen aan het beleid voor toestemming van gebruikers in de EU en Klantenmatch voor gebruikers in de EER willen blijven gebruiken, moeten een integratie uitvoeren met de Google Ads API v15 en de toestemmingssignalen instellen als ze gegevens uploaden voor Klantenmatch.

Als deze toestemmingen ontbreken, wordt de toestemmingswaarde vastgesteld als Niet verleend. Gegevens van gebruikers in de EER die geen toestemming hebben gegeven, worden niet verwerkt en kunnen niet worden gebruikt voor advertentiepersonalisatie met Klantenmatch.

Vanaf maart 2024 moeten beide toestemmingsvelden van het type ConsentStatus zijn ingesteld op 'GRANTED' (verleend) om aan te geven dat u de vereiste gebruikerstoestemming heeft verkregen. Als dit ontbreekt, kunt u de Klantenmatch-lijsten niet gebruiken in de EER. Deze toestemmingsvelden zijn:

Naam Type Beschrijving
ad_user_data ConsentStatus Hiermee wordt toestemming ingesteld om gebruikersgegevens naar Google te sturen voor advertentiedoeleinden.
ad_personalization ConsentStatus Hiermee wordt toestemming ingesteld voor advertentiepersonalisatie.

Volg de instructies in deze blogpost om toestemmingssignalen door te geven voor Klantenmatch met de Google Ads API.

Toestemmingssignalen doorgeven via een partner

Als u toestemmingssignalen voor Klantenmatch wilt doorgeven via een partner die de Audience Partner API gebruikt, volgt u de richtlijnen in deze veelgestelde vragen voor Klantenmatch-uploadpartners.

Handmatig toestemmingssignalen doorgeven in Doelgroepbeheer in uw Google Ads-account

Zo geeft u toestemmingssignalen door voor Klantenmatch door handmatig gebruikersgegevens te uploaden:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het submenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Uw gegevenssegmenten.
  5. Klik op de plusknop Add om een nieuw segment te maken.
  6. Selecteer Klantenlijst in het dropdownmenu.
  7. Selecteer onder Gegevensbron de optie Een bestand handmatig uploaden en klik op Doorgaan.
  8. Selecteer onder Gegevenstype het gegevenstype dat u wilt uploaden: e-mailadressen, telefoonnummers en/of postadressen uploaden, gebruikers-ID's uploaden of mobiele apparaat-ID's uploaden.
  9. Afhankelijk van het geselecteerde gegevenstype verschijnen er verschillende opties in het gedeelte Gegevens om te uploaden.
    • E-mailadressen, telefoonnummers en/of postadressen uploaden
      1. Upload uw csv-bestand door te klikken op Bestand hier neerzetten of Browsen en daarna stap 10 uit te voeren.
    • Gebruikers-ID's uploaden
      1. Upload uw csv-bestand door te klikken op Bestand hier neerzetten of Browsen en daarna stap 10 uit te voeren.
    • Mobiel apparaat-ID's uploaden
      1. Als deze optie is geselecteerd, selecteert u het Android- of iOS-platform.
      2. Zoek daarna uw app op.
      3. Upload uw csv-bestand door te klikken op Bestand hier neerzetten of Browsen en daarna stap 10 uit te voeren.
  10. Klik op Instellingen voor gegevensgebruik bewerken om het gegevensgebruik in Google-services aan te passen. Standaard krijgen alle Google-services de door u geüploade lijsten van gebruikers die toestemming hebben gegeven. U kunt deze instelling op elk moment updaten met geselecteerde Google-services. Aangebrachte wijzigingen worden toegepast op alle gegevensbronnen en zijn niet beperkt tot gegevensuploads van Klantenmatch. Vind meer informatie over de kernplatformservices van Google.
  11. Als u hiermee akkoord gaat, vinkt u het selectievakje 'Deze gegevens zijn verzameld en worden gedeeld met Google in overeenstemming met het Klantenmatch-beleid van Google' aan. U moet toestemming om dergelijke gegevens te delen, verkrijgen indien dat wettelijk verplicht is of vereist is onder toepasselijke Google-beleidsregels voor gepersonaliseerde advertenties en/of toestemming van gebruikers, waaronder het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU van Google.
    • Opmerking: Upload via deze handmatige upload alleen gegevens waarvoor toestemming is verkregen.
  12. Stel een lidmaatschapsduur in. De standaardduur is onbeperkt, maar u kunt een aangepaste lidmaatschapsduur instellen.
  13. Klik op Uploaden en lijst maken.
  14. Onder Doelgroeplijsten ziet u de uploadvoortgang van het bestand. Dit proces kan tot 48 uur duren.
  15. Nadat uw gegevens zijn geüpload, ziet u een pagina waarop staat dat uw bestandsupload is geslaagd. Er wordt informatie weergegeven over het aantal rijen dat is geüpload en uw overeenkomstpercentage.
  16. Op die pagina ziet u ook de 5 laatste bestandsbewerkingen en de uploadstatistieken voor die bewerkingen.
  17. Als u het bestand met klantgegevens wilt gebruiken, is het belangrijk dat u uw klantgegevens op de juiste manier opmaakt.

Toestemmingssignalen doorgeven voor online opname van first-party gegevens:

Toestemmingssignalen doorgeven met op conversies gebaseerde klantenlijsten

Voordat u toestemmingssignalen kunt doorgeven met op conversies gebaseerde klantenlijsten, moet u zorgen dat u de toestemmingsmodus heeft aangezet.

Nadat u de toestemmingsmodus heeft aangezet, kunt u op conversies gebaseerde klantenlijsten gebruiken. Vind meer informatie over hoe u op conversies gebaseerde klantenlijsten instelt.