Sådan overfører du signaler om samtykke til brug af Kundematch

Denne artikel henvender sig til kunder, som bruger Googles online- og offlineløsninger og modtager data fra slutbrugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).

Som en del af Googles fortsatte bestræbelser på at styrke et privatlivsorienteret økosystem for digital annoncering styrker vi håndhævelsen af vores samtykkepolitik for brugere i EU.

Hvis du bruger Kundematch, skal du overholde samtykkepolitikken for brugere i EU for at kunne bruge personlig tilpasning af annoncer. I 2024 kommer håndhævelsen også til at omfatte målingsfunktioner og data fra følgende:

• Websites: Tags, som sender data til Google.
  • Apps: SDK'er, der sender data til Google.
  • Datauploads: Værktøjer til upload af data fra andre kilder end Google, f.eks. import af offlinekonverteringer eller butikssalg.

Hvis du vil fortsætte med at bruge funktioner til måling, annoncetilpasning og remarketing, skal du indhente samtykke til brug af personoplysninger fra slutbrugere i EØS og dele samtykkesignaler med Google.

Disse krav gælder også, hvis du bruger Google Ads-data sammen med en Google-tjeneste.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du overfører signaler om samtykke til brug af Kundematch via din Google Ads-konto.

Sådan fungerer det

Når det gælder brugere i EØS, skal du sørge for at overføre signaler om samtykke til brug af Kundematch med henblik på personlig tilpasning af annoncer til Google. Der er fire forskellige måder, hvorpå du kan sikre dig, at du overfører de påkrævede samtykkesignaler, når du uploader førstepartsdata til Google:

Offlineindlæsning af førstepartsdata:

Onlineindlæsning af førstepartsdata:

Sådan overfører du signaler om samtykke via offlineindlæsning af førstepartsdata

Sådan overfører du signaler om samtykke via Google Ads API

Med Google Ads API version 15 lanceres objektet Samtykke til angivelse af 2 forskellige typer samtykke. For at sikre overholdelse af samtykkepolitikken for brugere i EU og mulighed for fortsat brug af Kundematch for brugere i EØS skal man som annoncør integrere Google Ads API version 15 og angive samtykkesignaler ved upload af data til brug ved Kundematch.

Hvis disse samtykkesignaler ikke er angivet, tolkes det, som om der ikke er givet samtykke. Data fra brugere i EØS, som ikke har givet samtykke, bliver ikke behandlet og kan ikke anvendes til personlig tilpasning af annoncer via Kundematch.

Fra og med marts 2024 kan der kun bruges Kundematch-lister i EØS, hvis statussen i begge samtykkefelter af typen "ConsentStatus" er "GRANTED" som angivelse af, at det påkrævede brugersamtykke er indhentet. Det drejer sig om disse samtykkefelter:

Navn Type Beskrivelse
ad_user_data ConsentStatus Angiver samtykke til afsendelse af brugerdata til Google med henblik på annoncering.
ad_personalization ConsentStatus Angiver samtykke til personlig tilpasning af annoncer.

Følg vejledningen i dette blogopslag for at overføre signaler om samtykke til brug af Kundematch via Google Ads API.

Sådan overfører du signaler om samtykke via en partner

Følg den vejledning, der er angivet i disse svar på ofte stillede spørgsmål om Kundematch-uploadpartnere, for at overføre signaler om samtykke til brug af Kundematch via en partner, der benytter Audience Partner API.

Sådan overfører du signaler om samtykke manuelt via Målgruppeadministrator på din Google Ads-konto

Sådan overfører du signaler om samtykke til brug af Kundematch via manuel upload af brugerdata:

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator.
  4. Klik på fanen Dine datasegmenter øverst på siden.
  5. Klik på plusknappen Add for at oprette et nyt segment.
  6. Vælg Kundeliste på rullemenuen.
  7. Vælg Upload en fil manuelt under "Datakilde", og klik på Fortsæt.
  8. Vælg den datatype, du vil uploade, under "Datatype" ("Upload mailadresser, telefonnumre og/eller postadresser", "Upload bruger-id'er" eller "Upload mobilenheds-id'er").
  9. Hvilke valgmuligheder der vises i sektionen "Data, der skal uploades", afhænger af den valgte datatype.
    • Upload mailadresser, telefonnumre og/eller postadresser:
      1. Upload CSV-filen ved at klikke på Slip filen her, eller gennemse mapper, og følg derefter fremgangsmåden fra og med trin 10.
    • Upload bruger-id'er:
      1. Upload CSV-filen ved at klikke på Slip filen her, eller gennemse mapper, og følg derefter fremgangsmåden fra og med trin 10.
    • Upload mobilenheds-id'er:
      1. Hvis denne mulighed er valgt, kan du enten vælge platformen Android eller iOS.
      2. Find din app.
      3. Upload CSV-filen ved at klikke på Slip filen her, eller gennemse mapper, og følg derefter fremgangsmåden fra og med trin 10.
  10. Klik på Rediger indstillinger for databrug for at redigere indstillingerne for databrug i Google-tjenester. De lister over brugere, der har givet samtykke, som du uploader, sendes som standard til alle Google-tjenester. Du kan til enhver tid opdatere denne indstilling for at vælge bestemte Google-tjenester. Eventuelle ændringer anvendes på alle datakilder og er ikke begrænset til upload af Kundematch-data. Få flere oplysninger om Googles kerneplatformstjenester.
  11. Markér afkrydsningsfeltet "Disse data er indsamlet og deles med Google i overensstemmelse med Googles politikker vedrørende Kundematch", hvis du accepterer dette vilkår. Du skal indhente samtykke til denne deling, hvis dette er et lovkrav eller påkrævet i henhold til eventuelle relevante Google-politikker vedrørende personligt tilpassede annoncer og/eller brugersamtykke, heriblandt Googles samtykkepolitik for brugere i EU.
    • Bemærk! Du må kun uploade data med samtykke via denne form for manuel upload.
  12. Angiv en varighed af medlemskab. Varigheden af medlemskab er som standard ubegrænset, men du kan selv angive en tidsbegrænsning.
  13. Klik på Upload og opret liste.
  14. Du kan se uploadstatus for din datafil under "Målgruppelister". Det kan tage op til 48 timer at fuldføre denne proces.
  15. Når dataene er uploadet, vises en side, der bekræfter dette. Du kan se oplysninger om det antal rækker, der blev uploadet, og om matchprocenten.
  16. Du kan også se de sidste fem filhandlinger og få en forståelse af uploadstatistikken for de pågældende handlinger.
  17. Sørg for at formatere kundedatafilen korrekt, da den ellers ikke kan bruges.

Sådan overfører du signaler om samtykke via onlineindlæsning af førstepartsdata

Sådan overfører du signaler om samtykke via konverteringsbaserede kundelister

For at kunne overføre samtykkesignaler via konverteringsbaserede kundelister skal du sikre dig, at du har aktiveret samtykketilstand.

Når du har aktiveret samtykketilstand, kan du fortsætte til brug af konverteringsbaserede kundelister. Få flere oplysninger om oprettelse og konfiguration af konverteringsbaserede kundelister.