Vanliga frågor om Demand Gen

Med Demand Gen-kampanjer kan du nå upp till tre miljarder aktiva användare per månad när de scrollar på YouTube (YouTube Shorts har nu i genomsnitt över 50 miljarder visningar per dag) och sina Google-flöden, bland annat Gmail och Förslag. Läs mer om Demand Gen-kampanjer och hur du skapar en Demand Gen-kampanj.

I den här artikeln kommer vi att svara på de vanligaste frågorna.

Övergå från Discovery till Demand Gen

Måste jag göra något från min sida för att uppgradera mina Discovery-kampanjer till Demand Gen-kampanjer?

Nej, dina Discovery-kampanjer uppgraderas automatiskt. Läs mer om uppgraderingen från Discovery-annonser till Demand Gen.

Varför uppgraderar Google från Discovery till Demand Gen?

Med Demand Gen-kampanjer får du samma fördelar som med Discovery-kampanjer plus nya funktioner, annonsutrymmen och insikter. Du får dessutom tillgång till en förbättrad process för att skapa annonser som hjälper dig att stärka efterfrågan och övervägandet av köp.

Allt som finns i dina Discovery-kampanjer finns i dina Demand Gen-kampanjer (med några undantag nedan). Men med Demand Gen får din kampanj nya funktioner, däribland större potentiell räckvidd på Googles mest visuellt engagerande plattformar (Gmail, YouTube och Förslag), där kunderna är mer benägna att köpa något, få mer anpassade annonsupplevelser och effektivare budgivning och mätning. Läs mer om Demand Gen-kampanjer.

På vilka sätt ser Demand Gen-kampanjer ut och fungerar annorlunda än Discovery-kampanjer?

• Nya funktioner för Demand Gen:
    • Använder det nya Google Ads-gränssnittet
    • Annonsgruppsinriktning/platsinriktning (valfritt)
    • Videoannonser
  • Du har inte längre formulärtillägget för potentiella kunder

Kommer mina befintliga Discovery-kampanjer att konkurrera med Demand Gen-kampanjer?

Nej, de kommer inte att konkurrera med varandra utan kan arbeta tillsammans. Det är alltså en bra idé att uppgradera dina Discovery-kampanjer till de nya och förbättrade Demand Gen-kampanjerna.

Hur kan jag se information om tidigare resultat från min Discovery-annonskampanj efter att den har uppgraderats till Demand Gen?

All tidigare data överförs sömlöst från din Discovery-kampanj till din Demand Gen-kampanj och du kommer åt den på samma sätt. Du kommer till exempel åt din tidigare data i tabellen Kampanjer.

Finns det en inledningsperiod för Demand Gen-kampanjer?

Efter att du har ändrat din budstrategi i din nya Demand Gen-kampanj kan det förekomma mindre resultatförändringar i samband med att Google Ads optimerar dina bud. Under tiden kan budstrategins status visas som Inlärning. Håll muspekaren över statusen för att se varför budstrategin har denna status. Vi rekommenderar att du väntar under inlärningsperioden på två veckor innan du ändrar budgivningen.

Som tumregel bör du vänta tills du har fått 50 konverteringar innan du gör ändringar i kampanjen.

Ge annonser minst 24 timmar för granskning och godkännande.

Ska jag lägga till fler tillgångar i min nya Demand Gen-kampanj när mina Discovery-kampanjer övergår till Demand Gen?

Även om det inte är obligatoriskt rekommenderar vi att du försöker använda så många tillgångar och tillgångstyper i din Demand Gen-annons som möjligt. Det optimerar täckningen, ger kunderna en mer heltäckande bild och säkerställer att du kan möta efterfrågan i varje del av tratten. Du kan använda flera olika tillgångstyper: annonser med en enstaka bild, karusellannonser, videoannonser och annonser för ansluten tv. Läs mer om specifikationer och rekommenderade metoder för tillgångar i en Demand Gen-kampanj.

Varför visas bara ett annonsformat? (Varför visas till exempel inte mina bildannonser när bara videoannonser visas?)

Om du har video- och bildannonsformat i en annonsgrupp kan automatisk budgivning optimera och visa de annonser som ger bäst resultat enligt målen för din kampanj. Om du ser att endast ett format visas är detta det optimala formatet för att ge din kampanj rätt typ och volym av engagemang just nu.

Fakturering och budgivning

Vilken faktureringstyp använder Demand Gen?

Demand Gen använder blandad fakturering, inklusive CPM- och CPC-budgivning. Listan nedan innehåller budgivningstyp per Google-plattform och annonsformat:

• YouTube-video: CPM
  • YouTube-bild: CPC
  • Gmail: Klick på intresseväckare (det första klicket för att utöka annonsen. Du debiteras inte för det sekundära klicket till webbplatsen)
  • Discover flödesbild: CPC
  • Discover video: Visning med användarengagemang (räknas när någon tittar på din video i fem sekunder eller mer och klickar för att spela upp videon eller klickar på en länk).

Vilka budstrategier stöds för Demand Gen-kampanjer?

Både budstrategier för konverteringar och utan konverteringar stöds. Här ingår Maximera klick, Maximera konverteringar, tROAS, Mål-CPA och värdebaserad budgivning.

Hur går jag från budgivning med Maximera konverteringar eller Mål-CPA till Mål-ROAS för en kampanj? Vilket utgångsbud för tROAS bör jag använda?

Om du inte har använt Demand Gen tidigare eller inte har ett specifikt mål för Mål-CPA eller Mål-ROAS i åtanke rekommenderar vi att du startar dina kampanjer med budstrategin Maximera konverteringar och sedan övergår till budgivning med mål-CPA/mål-ROAS när kampanjen har fått minst 50 konverteringar.

Du kan göra följande:

1. Titta på ROAS från de senaste 30 dagarna på kampanjnivå.
  2. Ange en mer avslappnad mål-ROAS, till exempel 20 % lägre än ROAS för senaste 30 dagarna. Om du anger bud som är tillräckligt höga kan systemet lägga konkurrenskraftiga bud.
    • Obs! Om du väljer en 20 % lägre ROAS innebär det att du ställer in ett 20 % högre bud.
  3. Övervaka kampanjresultaten noga när du har bytt till budgivning med mål-ROAS och vänta tills inlärningsperioden är över. Det tar vanligtvis ungefär en vecka, beroende på konverteringsvolymen.
  4. I takt med att kampanjen lär sig och blir mer effektiv kan du gradvis göra budändringar på +/-10 % baserat på resultaten

Vilka är de rekommenderade metoderna för Demand Gen-kampanjer med budstrategin Maximera klick?

• Målgrupp: Välj de teman som är mest relevanta för potentiella kunder och för de kunder som är mest benägna att interagera med dina annonser. Du kan inspirera dem till att läsa mer om dina produkter eller tjänster genom att använda övertygande målsidor.
  • Budget: Det krävs ingen minimibudget för budgivning med Maximera klick
  • Målsida:
    • Ha med intresseväckande innehåll på dina målsidor
    • Kampanjer med Maximera klick är kompatibla med din webbadress/dina domäner, dina YouTube-videolänkar, produktsidor från tredje part och/eller länk till livestream
  • Annonsmaterial:
    • Använd en mängd olika bilder, videor och texttillgångar så att Googles AI kan lära sig och ge bästa möjliga resultat genom att optimera dina annonser.
    • Använd både bild- och videotillgångar i dina kampanjer med Maximera klick.

Bör jag starta min Demand Gen-kampanj med Maximera klick för att komma igång snabbare och sedan övergå till budgivning med mål-CPA eller mål-ROAS för att nå mina konverteringsmål?

Välj ett kundmålfokuserat tillvägagångssätt:

• Om ditt mål är att få fler klick: Budgivning med Maximera klick är ett bra alternativ, men tänk på att Maximera klick är optimerat för relevanta besök på målsidan. Det fungerar bra för mål för övervägande eller medvetenhet i de inledande stadierna av användarresan.
    • Du kan även använda budgivning med Maximera klick för att skapa remarketinglistor och leda fler kunder och potentiella kunder till tratten i en separat kampanj utanför din kampanj med konverteringsmål.
  • Om ditt mål är att få fler konverteringar börjar du med budstrategin mål-CPA eller Maximera konverteringar så att Googles AI kan lära sig och optimera med hjälp av konverteringsdata redan från början.

Målgrupper

Är det rekommenderat att konsolidera flera annonsgrupper?

Ja. Konsolidering av annonsgrupper kan hjälpa dig att bredda målgruppsinriktningen utan att försvaga annonsernas relevans. När du kombinerar liknande typer av målgrupper i färre annonsgrupper kan Googles AI samla in mer data och fatta mer välgrundade budgivningsbeslut och bättre anpassa sig efter förändringar i användarbeteende, marknadsförhållanden och konkurrensdynamik. Dina kampanjer blir allt mer konkurrenskraftiga och effektiva över tid.

På vilket sätt skiljer sig Liknande segment och Optimerad inriktning åt?

Med Liknande segment kan du hitta nya och relevanta kunder som liknar dina källmålgrupper för att nå dina annonseringsmål. Optimerad inriktning använder Googles AI för att se bortom valfria manuellt valda målgrupper (signaler) för att förbättra kampanjresultatet och förvärva kunder som du kanske har gått miste om med endast manuella målgrupper. Liknande segment hjälper dig att skapa likhetsbaserade målgrupper, och optimerad inriktning hjälper dig förbättra ditt resultat genom att visa annonser för personer som mest sannolikt kommer att konvertera. De fungerar bra tillsammans och hjälper dig att nå dina annonseringsmål.

Kan jag återanvända målgrupper i andra typer av Google-kampanjer?

Ja, men det är viktigt att tänka på följande: Om målgruppen för Demand Gen innehåller ett liknande segment visas målgruppen som Kvalificerad – begränsad för andra kampanjtyper, eftersom Liknande segment inte kan användas utanför Demand Gen-kampanjer. Resten av målgruppssegmentet förblir oförändrat och kan användas i alla andra kampanjtyper på Google.

Kan jag återanvända Liknande segment i andra typer av kampanjer på Google?

Nej, det kan du inte. Liknande segment är bara tillgängliga för Demand Gen-kampanjer.

Varför kan jag inte använda vissa segment med köpavsikt och andra segment i mina Demand Gen-kampanjer?

Gör varje kampanjtyp genereras ett oändligt antal taxonomisegment, baserat på den tillgängliga unika målgruppen. Alla segment är inte tillgängliga för alla kampanjtyper. Målgruppshantering filtrerar inte bort segment efter tillgänglighet för kampanjtyp. Det innebär att du kan se segment som endast kan användas i Display-nätverket när du skapar din Demand Gen-kampanj.

Allmänt

Måste jag använda både videotillgångar och statiska tillgångar i mina Demand Gen-kampanjer?

Nej, du behöver inte använda båda. Du kan välja att lägga till bildtillgångar, videotillgångar eller båda tillgångstyperna i Demand Gen-kampanjer. Kampanjer med ett enda format visas fortfarande. Kampanjer som endast använder ett annonsformat visas automatiskt endast i annonsutrymmen som är kvalificerade för formatet. För kampanjer som innehåller både bild- och videoannonsmaterial optimerar systemet den blandning av tillgångar som fungerar bäst för kampanjmålen.

Kan jag styra exponeringsfrekvensen i Demand Gen-kampanjer?

Nej. Systemet styr exponeringsfrekvensen automatiskt så att din annons visas för rätt personer, vid rätt tidpunkt och rätt antal gånger. Om du vill granska en rapport om exponeringsfrekvens kan du använda den unika räckvidden (som rapporteras på kampanjnivå) och exponeringsdata.

Varför kan jag inte ändra plats eller språk för min Demand Gen-kampanj?

I Demand Gen kan du bara ange plats eller språk på kampanj- eller annonsgruppsnivå (aldrig på båda). Det går bara att redigera plats och språk på den nivå där de ställdes in. När de har definierats på en nivå kan ändringar endast göras på den nivån.

• Obs! Du kan bara ange radien för plats på kampanjnivå.

Vilka tillägg stöds av Demand Gen-kampanjer?

Platslänkstillägg är tillgängliga för Demand Gen-kampanjer.

Hur hanteras varumärkesintegritet i Demand Gen?

Du kan hantera innehållsuteslutningar på sidan Innehållets lämplighet på kontonivå. Grundläggande inställningar för lämplighet (annonsutrymmestyp, innehållstyper och etiketter) är inte tillgängliga på kampanjnivå. Ämnen och uteslutningar av placeringar är vanligtvis inte tillgängliga på kampanj- eller annonsgruppsnivå. Uteslutningar av sökord finns på kontonivå under Innehållets lämplighet bland Uteslutna innehållssökord.