Usein kysyttyä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoista

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoilla voit tavoittaa jopa kolme miljardia kuukausittain aktiivista käyttäjää, kun he selaavat YouTubea ja Google-fiidejä (esim. Gmailia ja Discoveria). YouTube Shorts ‑videoille kertyy keskimäärin yli 50 miljardia katselukertaa päivittäin. Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑kampanjoista ja katso ohjeet Kysynnän kasvatus ‑kampanjan luomiseen.

Tässä artikkelissa vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin.

Discovery-kampanjasta Kysynnän kasvatus ‑kampanjaan siirtyminen

Täytyykö minun tehdä jotakin päivittääkseni Discovery-kampanjani Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiksi?

Ei, Discovery-kampanjat päivittyvät automaattisesti puolestasi. Lue lisää Discovery-mainosten päivittämisestä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiksi.

Miksi Google päivittää Discovery-kampanjat Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiksi?

Kysynnän kasvatus ‑kampanjat tarjoavat samat hyödyt kuin Discovery-kampanjat, minkä lisäksi niissä on uusia ominaisuuksia ja vinkkejä sekä lisäinventaaria. Myös mainosten luominen käy entistä kätevämmin, mikä auttaa sinua lisäämään kysyntää ja ostoharkintaa.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa on kaikki Discovery-kampanjoista tutut asiat (muutamia alla mainittuja poikkeuksia lukuun ottamatta). Niissä on kuitenkin myös uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, esimerkiksi suurempi potentiaalinen tavoittavuus Googlen visuaalisesti immersiivisimmillä alustoilla (Gmail, YouTube ja Discover), joilla asiakkaat ovat todennäköisesti ostomielellä. Lisäksi mainoskokemus on paremmin räätälöitävissä ja hintatarjous- ja mittausratkaisut ovat tehokkaammat. Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑kampanjoista.

Miten Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden ulkonäkö ja toiminta eroavat Discovery-kampanjoista?

• Uudet ominaisuudet Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa:
    • Käytössä uusi Google Ads ‑käyttöliittymä
    • Mainosryhmä-/aluekohdistus (valinnainen)
    • Videomainokset
  • Liidilomake-elementti ei ole enää saatavilla

Kilpailevatko Discovery-kampanjani Kysynnän kasvatus ‑kampanjoideni kanssa?

Ei, ne eivät kilpaile keskenään vaan toimivat yhdessä. Discovery-kampanjat kannattaa kuitenkin päivittää uusiksi, parannetuiksi Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiksi.

Mistä näen Discovery-kampanjani aiemman datan, kun se on päivitetty Kysynnän kasvatus ‑kampanjaksi?

Kaikki aiempi data siirtyy saumattomasti Discovery-kampanjasta Kysynnän kasvatus ‑kampanjaan, ja pääsy dataan säilyy ennallaan. Näet datan esimerkiksi Kampanjat-taulukosta.

Onko Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa oppimisjakso?

Kun olet tehnyt muutoksia uuden Kysynnän kasvatus ‑kampanjasi hintatarjousstrategiaan, tuloksissa saattaa esiintyä pientä vaihtelua sen aikaa, kun Google Ads optimoi hintatarjouksia. Merkkinä tästä hintatarjousstrategian tilana voi olla "Prosessoidaan". Näet syyn tähän viemällä hiiren kyseisen tilan päälle. Suosittelemme, että annat prosessoinnille kaksi viikkoa aikaa, ennen kuin teet muutoksia hintatarjouksiin.

Yleensä kampanjaan ei kannata tehdä muutoksia, ennen kuin sille on kertynyt 50 konversiota.

Odota vähintään 24 tuntia, että mainokset tarkastetaan ja hyväksytään.

Kun Discovery-kampanjani on päivitetty Kysynnän kasvatus ‑kampanjaksi, pitääkö minun lisätä uuteen kampanjaan elementtejä?

Se ei ole pakollista, mutta suosittelemme käyttämään Kysynnän kasvatus ‑mainoksessa mahdollisimman montaa elementtiä ja elementtityyppiä. Tämä auttaa optimoimaan alustakattavuuden, välittämään asiakkaille kokonaisvaltaisen kuvan yrityksestäsi ja varmistamaan, että voit vastata kysyntään suppilon jokaisessa vaiheessa. Käytettävissä olevat elementtityypit ovat yhden kuvan mainokset, karusellimainokset, videomainokset ja yhdistetyissä TV:issä näkyvät mainokset. Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑kampanjan elementtien teknisistä vaatimuksista ja parhaista käytännöistä.

Miksi mainoksissani käytetään vain yhtä mainosmuotoa? (Esimerkki: Miksi kuvamainokseni eivät näy ja kampanjassa käytetään vain videomainoksia?)

Kun video- ja kuvamainosmuodot ovat samassa mainosryhmässä, automaattiset hintatarjoukset voivat optimoida mainokset niin, että ne tuottavat parhaita tuloksia kampanjaan valittujen tavoitteiden mukaisesti. Jos kampanjassa käytetään vain yhtä mainosmuotoa, se tarkoittaa, että kyseinen muoto edistää kampanjan kannalta oikeantyyppistä aktivoitumista ja tuottaa sopivan määrän aktivoitumisia.

Laskutus ja hintatarjoukset

Millaista laskutusta Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa käytetään?

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa käytetään sekä tuhannen impression hintatarjouksia (CPM) että klikkauskohtaisia hintatarjouksia (CPC). Googlen kutakin alustaa ja mainosmuotoa koskevat hintatarjoustyypit ovat:

• YouTube-video: CPM
  • YouTube-kuva: CPC
  • Gmail: tiiserin klikkaus (ensimmäinen klikkaus, joka laajentaa mainoksen – sivustolle johtavasta toisesta klikkauksesta ei veloiteta)
  • Kuva Discover-fiidissä: CPC
  • Discover-video: jatkunut katselu (kirjataan, kun joku katsoo videota vähintään viisi sekuntia ja klikkaa videota toistaakseen sen tai klikkaa linkkiä)

Mitä hintatarjousstrategioita Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa tuetaan?

Kampanjoissa tuetaan sekä konversioihin perustuvia että muunlaisia hintatarjousstrategioita. Näitä ovat klikkausmäärän maksimointi, konversiomäärän maksimointi, ROAS-tavoite, CPA-tavoite ja arvoon perustuvat hintatarjoukset.

Mitä teen, kun siirryn konversiomäärän maksimoinnista tai CPA-tavoitehintatarjouksista ROAS-tavoitteen käyttöön? Millaisella ROAS-tavoitehintatarjouksella kannattaa aloittaa?

Jos et ole aiemmin käyttänyt Kysynnän kasvatus ‑kampanjoita tai sinulla ei ole mielessä tiettyä CPA- tai ROAS-tavoitetta, suosittelemme aloittamaan konversiomäärän maksimoinnilla ja siirtymään CPA-/ROAS-tavoitehintatarjouksiin, kun kampanjalle on kertynyt vähintään 50 konversiota.

Voit tehdä näin:

1. Tarkista, paljonko ROAS on ollut kampanjatasolla 30 viime päivän aikana.
  2. Valitse esimerkiksi 20 % pienempi ROAS. Näin järjestelmä voi tehdä riittävän suuria, kilpailukykyisiä hintatarjouksia.
    • Huom. Kun pienennät ROASia 20 %, hintatarjous nousee 20 %.
  3. Kun olet siirtynyt ROAS-tavoitehintatarjouksiin, seuraa kampanjatuloksia tarkasti ja odota, kunnes oppimisaika on ohi. Siihen menee yleensä noin viikko riippuen konversiomäärästä.
  4. Kun kampanjan oppiminen etenee ja tehokkuus paranee, voit tehdä asteittain hintatarjousmuutoksia (+/-10 %) tulosten perusteella.

Mitkä ovat Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden parhaat käytännöt, kun käytössä on klikkausmäärän maksimointi?

• Yleisö: Valitse olennaisimmat teemat potentiaalisille asiakkaille ja niille, jotka todennäköisimmin reagoivat mainoksiisi. Voit innostaa heitä lukemaan lisää tuotteistasi tai palveluistasi käyttämällä kiinnostavia laskeutumissivuja.
  • Budjetti: Kun käytät klikkausmäärän maksimointia, vähimmäisbudjettia ei ole.
  • Laskeutumissivu:
    • Varmista, että laskeutumissivuilla on kiinnostavaa sisältöä.
    • Klikkausmäärän maksimointikampanjat ovat yhteensopivia verkkosivuston URL-osoitteiden/verkkotunnusten, YouTube-videolinkkien, kolmannen osapuolen tuotesivujen ja Livestream-linkin kanssa.
  • Mainosaineistot:
    • Käytä erilaisia kuvia, videoita ja tekstielementtejä, jotta Googlen tekoäly voi oppia nopeasti ja optimoida mainokset parhaisiin tuloksiin pääsemiseksi.
    • Käytä klikkausmäärän maksimointikampanjoissa sekä kuva- että videoelementtejä.

Kannattaako Kysynnän kasvatus ‑kampanjassa käyttää aluksi klikkausmäärän maksimointia oppimisajan lyhentämiseksi ja siirtyä sitten CPA- tai ROAS-tavoitehintatarjouksiin konversiotavoitteiden saavuttamiseksi?

Se riippuu asiakastavoitteesta:

• Jos tavoitteena on saada lisää klikkauksia: Klikkausmäärän maksimointi ‑strategia on hyvä vaihtoehto. Muista kuitenkin, että se optimoi kampanjan relevanteille laskeutumissivukäynneille. Tämä toimii hyvin, jos haluat lisätä harkintaa tai tietoisuutta käyttäjäpolun alkuvaiheessa.
    • Voit käyttää klikkausmäärän maksimointia myös, jos haluat luoda uudelleenmarkkinointilistoja ja tuoda suppiloon lisää potentiaalisia asiakkaita konversiotavoitekampanjasta erillisellä kampanjalla.
  • Jos tavoitteena on saada lisää konversioita: Aloita CPA-tavoitehintatarjouksilla tai konversiomäärän maksimoinnilla, jotta Googlen tekoäly voi käyttää oppimiseen ja kampanjan optimointiin konversiodataa alusta asti.

Yleisöt

Kannattaako useat mainosryhmät yhdistää?

Kyllä. Mainosryhmien yhdistäminen voi auttaa laajentamaan yleisökohdistusta heikentämättä mainosten relevanssia. Kun yhdistät samantyyppisiä yleisöjä harvempiin mainosryhmiin, Googlen tekoäly voi kerätä enemmän dataa ja tehdä perustellumpia hintatarjouspäätöksiä, jolloin se voi mukautua paremmin käyttäjätoiminnan, markkinatilanteen ja kilpailudynamiikan muutoksiin. Kampanjoiden kilpailukyky ja tehokkuus paranevat ajan myötä.

Miten samantyyppisten segmentit ja optimoitu kohdistus eroavat toisistaan?

Samantyyppisten segmentit auttavat sinua löytämään uusia, sopivia asiakkaita, jotka muistuttavat lähdelistoillasi olevia ihmisiä, ja saavuttamaan näin mainontatavoitteesi. Optimoidussa kohdistuksessa huomioidaan Googlen tekoälyn avulla myös muut kuin valinnaiset manuaalisesti valitut yleisöt (signaalit). Näin voidaan parantaa kampanjatuloksia ja tavoittaa asiakkaita, jotka voisivat jäädä huomaamatta vain manuaalisia yleisöjä käytettäessä. Samantyyppisten segmentit auttavat siis tavoittamaan yleisöjä yhteisten piirteiden perusteella, kun taas optimoitu kohdistus auttaa parantamaan tuloksia kohdistamalla mainokset ihmisille, jotka konvertoituvat todennäköisimmin. Ominaisuudet toimivat hyvin yhdessä ja auttavat mainontatavoitteisiin pääsemisessä.

Voinko käyttää yleisöjä uudelleen Googlen muissa kampanjatyypeissä?

Kyllä, mutta muistathan, että jos Kysynnän kasvatus ‑kampanjasi yleisö sisältää samantyyppisten segmentin, yleisön kohdalla lukee muissa kampanjatyypeissä "Hyväksyttävä (rajoitettu)". Tämä johtuu siitä, että samantyyppisten segmenttejä ei voi käyttää muissa kuin Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa. Yleisösegmentin loppuosa pysyy samana, ja sitä voi käyttää myös Googlen muissa kampanjatyypeissä.

Voinko käyttää samantyyppisten segmenttejä uudelleen Googlen muissa kampanjatyypeissä?

Et voi, koska samantyyppisten segmentit ovat käytettävissä vain Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa.

Miksen voi käyttää tiettyjä ostoaikeissa olevia ja muita segmenttejä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa?

Rajattoman taksonomian segmentit luodaan kullekin kampanjatyypille saatavilla olevan yksilöllisen yleisön mukaan. Kaikki segmentit eivät ole käytettävissä kaikissa kampanjatyypeissä. Yleisön hallinnointi ei suodata segmenttejä pois kampanjatyypin mukaan, joten saatat nähdä Kysynnän kasvatus ‑kampanjaa luodessasi segmenttejä, joita voi käyttää vain Display-kampanjoissa.

Yleistä

Täytyykö Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa käyttää sekä videoelementtejä että staattisia elementtejä?

Ei, molempia ei tarvitse käyttää. Voit lisätä Kysynnän kasvatus ‑kampanjaan kuvia, videoita tai molempia elementtityyppejä, ja kampanjan mainokset näkyvät, vaikka niissä käytettäisiin vain yhtä mainosmuotoa. Tällainen kampanja kohdistetaan automaattisesti vain inventaariin, jossa kyseinen muoto voi näkyä. Jos kampanjassa on sekä kuva- että videoaineistoa, järjestelmä optimoi elementtiyhdistelmän sen mukaan, mikä toimii parhaiten kampanjatavoitteen kannalta.

Voinko vaikuttaa Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden impressiotiheyteen?

Et voi. Järjestelmä säätelee impressiotiheyttä automaattisesti niin, että mainoksesi näkyy oikeille ihmisille oikeaan aikaan ja sopivan monta kertaa. Jos haluat selvittää impressiotiheyden, voit tutustua yksilökohtaiseen tavoittavuuteen (näkyy kampanjatasolla) ja impressiodataan.

Miksi en voi muuttaa Kysynnän kasvatus ‑kampanjaan valittua sijaintia tai kieltä?

Kysynnän kasvatus ‑kampanjassa sijainnin ja kielen voi asettaa vain kampanja- tai mainosryhmätasolla (ei koskaan molemmilla). Lisäksi sijaintia ja kieltä voi muokata vain sillä tasolla, jolla asetus on alun perin valittu.

• Huom. Sijaintia koskevan säteen voi asettaa vain kampanjatasolla.

Mitä lisäelementtejä Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa tuetaan?

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa voi käyttää sivustolinkkielementtejä.

Miten voin huolehtia bränditurvallisuudesta Kysynnän kasvatus ‑kampanjassa?

Voit lisätä sisällön poissulkemisia tilitasolla Sisällön sopivuus ‑sivulta. Tärkeimmät sopivuusasetukset (inventaarityyppi, sisältötyypit ja tunnisteet) eivät ole käytettävissä kampanjatasolla. Aiheiden ja sijoittelujen poissulkemiset eivät ole yleisesti käytettävissä kampanja- tai mainosryhmätasolla. Avainsanojen poissulkemiset ovat käytettävissä tilitasolla Sisällön sopivuus ‑sivulla kohdassa "Poissuljetut sisällön avainsanat".