Om eksperimenter med maksimering av konverteringsverdi for søkekampanjer

Med kampanjeeksperimenter kan du teste automatisert maksimering av konverteringsverdi (ev. med en fastsatt mål-ROAS) opp mot den eksisterende budstrategien du bruker. Den beste måten å teste verdibasert budgivning på, er ved å bruke eksperimenter, siden du dermed kan isolere den nye verdibaserte strategien i eksperimentet (testgrenen) og sammenligne den med den nåværende budstrategien for kampanjen din (grunngrenen), uten å endre noen av de andre variablene. Dermed kan du sikre at du måler effekten på en pålitelig måte.

Test bare én variabel om gangen for å isolere økningen du får med verdibasert budgivning. I dette tilfellet er budstrategien variabelen du bør teste. Hvis du vil endre konverteringshandlingen du optimaliserer for, før du tester verdibasert budgivning, kan du følge fremgangsmåten for å endre konverteringshandlinger det kan bys på, før du fortsetter med et eksperiment.

Følg de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor for å påse at du oppnår verdifulle resultater med eksperimentet:

Konfigurer eksperimenter

Merk: Den enkleste måten å konfigurere et eksperiment for mål-ROAS-budgivning på, er ved å bruke et ettklikkseksperiment. Du kan gjennomgå foreslåtte kampanjer i Anbefalinger-delen i kontoen din.
  1. Velg kampanjer som har de rette innstillingene for ditt eksperiment med verdibasert budgivning.
    • Konverteringsverdi: Du bør allerede måle konverteringsverdi med kampanjen før du tester verdibasert budgivning (du må oppgi to eller flere unike verdier som ikke er null).
    • Budsjetter: Kampanjen bør ikke være begrenset av budsjettet hvis du tester maksimering av konverteringsverdi med mål-ROAS-budgivning. Du kan ha et begrenset budsjett når du tester maksimering av konverteringsverdi uten en fastsatt mål-ROAS, siden konverteringsverdien maksimeres innenfor budsjettparameterne.
    • Konverteringsmål det kan bys på: Med kampanjen bør du by på en konverteringshandling som er angitt som «primær konverteringshandling». Denne konverteringshandlingen kan enten være standardhandlingen i kontoen, noe som er ideelt for å gjøre ting enkelt, eller konverteringshandlingen kan være spesifikk for akkurat denne kampanjen med kampanjespesifikke konverteringsmål.
    • Konverteringsvolum: Hvis du vil sikre tilstrekkelig volum i grunn- og testgrenen, må kampanjen ha oppnådd minst 50 konverteringer i løpet av de siste 30 dagene. Merk at dette ikke er et minstekrav til antallet konverteringer for å kunne velge verdibasert budgivning mer generelt.
  2. Velg riktige innstillinger for eksperimentet.
    • Påse at to budstrategier testes mot hverandre på en «ren» måte: Test bare én variabel om gangen. I dette tilfellet er budstrategien variabelen du bør teste. Ikke gjør andre endringer i grunn- og testgrenen.
      • Du kan for eksempel sammenligne maksimert konverteringsverdi med fastsatt mål-ROAS mot en budstrategi som ikke er verdibasert (f.eks. maksimert antall konverteringer med fastsatt mål-CPA, maksimert antall klikk eller mål for visningsandel). Vi anbefaler imidlertid at du ikke endrer andre parametere, for eksempel konverteringsmål det kan bys på.
    • De samme konverteringshandlingene: Test aldri ulike konverteringshandlinger mot hverandre som en del av dette eksperimentet eller andre eksperimenter. Resultatene blir ikke verdifulle, siden den smarte budgivningen registrerer alle de rapporterte konverteringene i «Konverteringer»-kolonnen, uavhengig av eksperimentoppsettet.
    • Jevn fordeling: Del opp grunn- og testgrenen 50/50 (kan enten være oppdeling basert på informasjonskapsler eller trafikk).
    • Synkroniser endringer: Slå på «Synkronisering av eksperimenter» før du starter eksperimentet, slik at eventuelle endringer som gjøres, blir konsekvente i grunn- og testgrenen. Selv om «Synkronisering av eksperimenter» er slått på, bør du ikke gjøre store endringer i løpet av eksperimentet (f.eks. store endringer i markedsføringsinnhold eller mange nye søkeord).
    • Fastsett rimelige mål: Den beste metoden for å sikre at den verdibaserte budgivningen har nok muligheter til å by på trafikk, er å teste maksimering av antall konverteringer opp mot budgivningen for maksimering av konverteringsverdi uten et ROAS-mål. Hvis du derimot vil teste mål-CPA vs. mål-ROAS, må du påse at målene i begge grenene er sammenlignbare. ROAS-målet ditt bør være likt eller lavere enn ROAS-målet som CPA-kampanjen historisk sett har oppnådd de siste fire ukene. Hvis du vil generere mer trafikk i testgrenen, reduserer du ROAS-målet ditt i løpet av eksperimentet.

Overvåking av eksperimenter og evaluering av resultater

1. Velg de rette suksesskriteriene.
    • Ha fokus på konverteringsverdi og ROAS som beregninger. I et eksperiment med verdibasert budgivning forventes det at du kan oppnå høyere konverteringsverdi innenfor budsjettet du har til rådighet, hvis testgrenen har budgivning for maksimering av konverteringsverdi med en valgfri mål-ROAS. Resultater sammenlignet med andre etterfølgende beregninger som CPA og klikk, vil være tilfeldige og bør ikke vurderes.
  2. Følg den anbefalte tidslinjen for eksperimentet.
    • Dag 1: Start eksperimentet i tråd med de anbefalte fremgangsmåtene ovenfor. I testgrenen testes maksimering av konverteringsverdi (ev. med en fastsatt mål-ROAS), og i grunngrenen brukes den eksisterende budstrategien.
    • Dag 1–14: Gi eksperimentet tid til å sette seg. Dette kan være to uker eller tre konverteringssykluser, avhengig av hvilken av de to periodene som varer lengst. Ekskluder alltid denne tidsperioden når du evaluerer resultatene.
    • Dag 14–44: Eksperimentet må få kjøre i minst 30 dager uten avbrudd.
    • Ta høyde for konverteringsforsinkelse: Når du evaluerer resultatene, må du ta høyde for konverteringsforsinkelse ved å ekskludere eventuelle nylige dager fra vurderingen, der mindre enn 90 % av konverteringene har blitt rapportert.
    • Evaluer resultatene: Sammenlign verdiberegningene mellom grunn- og testgrenen. Konverteringsverdien bør være høyere enn grunngrenen, likt eller høyere enn det ønskede ROAS-målet. Hvis dette ikke er tilfellet, kan du kontakte kontoteamet ditt eller sende inn en feilsøkingshenvendelse.
    • Oppgrader eksperimentet til all trafikk: Vurder å utvide verdibasert budgivning til andre kampanjer i kontoen.
    • Merk: Grensesnittet for eksperimenter kan fastslå at resultatene er statistisk signifikante før denne tidslinjen er utløpt. Følg de anbefalte fremgangsmåtene ovenfor når du skal kjøre eksperimenter med verdibasert budgivning.

Skal du teste flere kampanjer? Vurder å bruke betaversjonen av eksperimenter for flere kampanjer.

1. Det kan være lurt å teste flere kampanjer om gangen, spesielt hvis du har begrenset konverteringsvolum, slik at du raskere kan generere verdifulle resultater. Med betaversjonen av eksperimenter for flere kampanjer kan du kjøre ett av disse to oppsettene. Hvis du vil delta, kan du kontakte brukerstøtten eller kontorepresentanten din.
    • Grunn- og testgrenene har ulike budstrategier for porteføljer, for eksempel følgende:
      • Grunngrenen: inkluderer alle kampanjene i en eksisterende CPA-budstrategi for portefølje
      • Testgrenen: inkluderer alle kampanjene i en ny mål-ROAS-budstrategi for portefølje
    • Anbefalte fremgangsmåter
      • Kampanjer kan grupperes i budstrategier for porteføljer for grunn- og eksperimentgrenen. Merk at delte budsjetter ikke er kompatible med eksperimenter.
      • Eksperimentet skal bare teste én variabel. Vi fraråder for eksempel at du tester portefølje-ROAS i eksperimentgrenen vs. de enkelte strategiene på CPA-kampanjenivå i kontrollgrenen, siden du da tester to variabler samtidig (porteføljer og budstrategi).
      • Opprett eksperimenter med samme start- og sluttdato, oppdeling basert på informasjonskapsler og oppdelingsprosent (dvs. 50 %). Dette sikrer at målgruppene bare eksponeres for enten grunnscenarioet eller testscenarioet, og dermed utføres testene på en «renere» måte.
      • Når du evaluerer resultatene, bør du ha fokus på verdien som genereres i testgrenen, sammenlignet med verdien som genereres i grunngrenen.