Konversioarvon maksimointikokeilut Hakukampanjoissa

Kampanjakokeilujen avulla voit testata, miten konversioarvon maksimointi (valinnaisen ROAS-tavoitteen kanssa) toimisi verrattuna nykyiseen hintatarjousstrategiaasi. Kokeilut ovat paras tapa testata arvoon perustuvia hintatarjouksia, sillä niiden avulla voit rajoittaa uuden strategian testiryhmään ja verrata sitä perusryhmässä olevaan nykyiseen strategiaan kaikkien muiden muuttujien pysyessä samoina. Tämä auttaa varmistamaan, että vaikutusta mitataan luotettavasti.

Testaa vain yhtä muuttujaa kerrallaan, jotta voit selvittää arvoon perustuvien hintatarjousten aikaansaaman parannuksen. Tässä tapauksessa muuttuja on hintatarjousstrategia. Jos haluat ennen testauksen aloittamista muuttaa konversiotapahtumaa, jolle kampanja optimoidaan, seuraa hintatarjouskaupassa käytettävien konversiotapahtumien muuttamista koskevia ohjeita ja luo kokeilu vasta sen jälkeen.

Alla olevien parhaiden käytäntöjen avulla voit varmistaa, että kokeilu tuottaa merkityksellisiä tuloksia.

Kokeilujen luominen

Huom. Helpoin tapa luoda ROAS-tavoitteeseen perustuva hintatarjouskokeilu on käyttää pikamuokkauskokeilua. Voit tarkistaa ehdotetut kampanjat tilisi Suositukset-kohdasta.
  1. Valitse arvoon perustuviin hintatarjouskokeiluihin kampanjat, joilla on sopivat asetukset.
    • Konversioarvo: Kampanjan on oltava sellainen, että siinä mitataan konversioarvoa jo ennen arvoon perustuvien hintatarjousten testaamista (vähimmäisvaatimus on kaksi yksilöllistä, nollaa suurempaa arvoa).
    • Budjetti: Kampanja ei saa olla budjetin rajoittama, jos testaat konversioarvon maksimointia yhdistettynä ROAS-tavoitteeseen. Voit käyttää rajoitettua budjettia, jos testaat konversioarvon maksimointia ilman ROAS-tavoitetta, sillä tällöin arvo maksimoidaan budjetin rajoissa.
    • Hintatarjouskaupassa käytettävä konversiotavoite: Kampanjassa täytyy tehdä hintatarjouksia konversiotapahtumasta, joka on asetettu ensisijaiseksi konversiotapahtumaksi. Se voi olla joko tilin oletuskonversiotapahtuma (yksinkertaisin vaihtoehto), tai kampanjakohtainen konversiotavoite.
    • Konversiomäärä: Jotta perus- ja testiryhmälle saadaan riittävästi konversioita, kampanjalle tulee olla kertynyt vähintään 50 konversiota 30 viime päivän aikana. Huomioithan, että tämä ei ole yleinen vähimmäiskonversiovaatimus arvoon perustuvia hintatarjouksia käytettäessä.
  2. Valitse kokeilulle oikeat asetukset.
    • Varmista, että vertailet ainoastaan hintatarjousstrategioita: Testaa vain yhtä muuttujaa kerrallaan. Tässä tapauksessa muuttuja on hintatarjousstrategia. Perus- ja testiryhmän välillä ei saa olla muita eroja.
      • Voit vertailla esimerkiksi ROAS-tavoitteen sisältävää konversioarvon maksimointistrategiaa ja muuhun kuin arvoon perustuvaa hintatarjousstrategiaa (esim. konversiomäärän maksimointi yhdistettynä CPA-tavoitteeseen, klikkausmäärän maksimointi tai impressio-osuustavoite). Muiden parametrien (esim. hintatarjouskaupassa käytettävien konversiotavoitteiden) muuttamista ei suositella.
    • Samat konversiotapahtumat: Älä koskaan vertaa eri konversiotapahtumia toisiinsa tässä tai missään muussa kokeilussa. Näin saadut tulokset eivät ole merkityksellisiä, sillä Smart Biddingin oppiminen perustuu kaikkiin Konversiot-sarakkeessa raportoituihin konversioihin kokeilun asetuksista riippumatta.
    • Tasainen jako: Aseta perus- ja testiryhmän jaoksi 50/50 (voi olla joko evästeperusteinen tai liikenteen jako)
    • Synkronoi muutokset: Ota käyttöön kokeilun synkronointi ennen kokeilun aloittamista, jotta mahdolliset muutokset tulevat käyttöön sekä perus- että testiryhmässä. Myös synkronoinnin ollessa päällä suuria muutoksia kannattaa välttää kokeilun aikana (esim. merkittävät muutokset mainosaineistoon tai useiden uusien avainsanojen lisääminen).
    • Aseta sopivat tavoitteet: Paras tapa varmistaa, että liikenteestä voidaan tehdä riittävästi arvoon perustuvia hintatarjouksia, on vertailla konversiomäärän maksimointia ja konversioarvon maksimointia ilman ROAS-tavoitetta. Jos haluat testata, miten CPA-tavoite toimii ROAS-tavoitteeseen verrattuna, käytä ryhmissä vertailukelpoisia tavoitteita. ROAS-tavoitteeksi kannattaa valita enintään CPA-kampanjassa neljän edellisen viikon aikana saavutettu ROAS. Jos testiryhmään tarvitaan lisää liikennettä, laske ROAS-tavoitetta kokeilun aikana.

Kokeilujen seuraaminen ja onnistumisen arviointi

1. Valitse sopivat onnistumismittarit.
    • Keskity konversioarvoon ja mainostuottoon (ROAS). Kokeiltaessa arvoon perustuvia hintatarjouksia odotuksena on, että konversioarvon maksimointia ja valinnaista ROAS-tavoitetta käyttävä testiryhmä tuottaa paremman konversioarvon valitulla budjetilla. Muita mittareita (esim. CPA-hintaa ja klikkauksia) koskevat tulokset ovat sattumanvaraisia, eikä niitä kannata ottaa huomioon.
  2. Noudata suositeltua aikataulua.
    • Päivä 1: Käynnistä kokeilu edellä olevien parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Testiryhmässä käytetään konversioarvon maksimointia (ja valinnaista ROAS-tavoitetta) ja perusryhmässä nykyistä hintatarjousstrategiaa.
    • Päivät 1–14: Anna kokeilulle riittävästi aikaa oppimiseen. Sopiva aika voi olla kaksi viikkoa tai kolme konversiosykliä sen mukaan, kumpi on pidempi. Jätä nämä päivät huomiotta tuloksia arvioidessasi.
    • Päivät 14–44: Jatka kokeilua keskeytyksettä vähintään 30 päivän ajan.
    • Ota huomioon konversioviive: Kun arvioit tuloksia, muista huomioida konversioviive jättämällä arvioinnin ulkopuolelle viimeiset päivät, joille on raportoitu alle 90 % konversioista.
    • Arvioi tuloksia: Vertaa perus- ja testiryhmien arvomittareita. Konversioarvon pitäisi olla suurempi testiryhmässä kuin perusryhmässä, ja mainostuoton pitäisi olla vähintään tavoitetasolla. Jos näin ei ole, ota yhteyttä asiakkuustiimiisi tai lähetä tukipyyntö.
    • Laajenna kokeilu täydelle liikenteelle: Mieti, kannattaisiko arvoon perustuvat hintatarjoukset ulottaa tilin muihin kampanjoihin.
    • Huom. Kokeilujen käyttöliittymässä saattaa lukea, että tulokset ovat tilastollisesti merkitseviä, ennen kuin tässä määritelty aika on kulunut. Kokeiltaessa arvoon perustuvia hintatarjouksia kannattaa silti seurata edellä kuvattuja parhaita käytäntöjä.

Haluatko testata useita kampanjoita? Käytä useiden kampanjoiden kokeiluja (beta).

1. Haluat ehkä testata useampaa kuin yhtä kampanjaa kerrallaan, etenkin jos konversiomäärä on pieni. Näin voit saada merkityksellisiä tuloksia nopeammin. Useiden kampanjoiden kokeilut ‑betaominaisuuden avulla voit valita esimerkiksi alla olevat asetukset. Jos olet kiinnostunut tästä ominaisuudesta, ota yhteyttä asiakasedustajaan tai tukeen.
    • Sekä perus- että testiryhmällä on oma portfoliostrategia, esimerkiksi näin:
      • Perusryhmä: Sisällytä kaikki kampanjat nykyiseen CPA-portfoliostrategiaan.
      • Testiryhmä: Sisällytä kaikki kampanjat uuteen ROAS-portfoliostrategiaan.
    • Parhaat käytännöt:
      • Kampanjat voi ryhmitellä perus- ja testiryhmän portfoliostrategioihin. Huomioithan, että jaetut budjetit eivät ole yhteensopivia kokeilujen kanssa.
      • Kokeilussa kannattaa testata vain yhtä muuttujaa. Ei ole suositeltavaa käyttää esimerkiksi ROAS-portfoliostrategiaa testiryhmässä ja kampanjatasoisia CPA-strategioita perusryhmässä, sillä tällöin testattaisiin samanaikaisesti kahta muuttujaa (portfoliota ja hintatarjousstrategiaa).
      • Valitse kokeiluille sama alkamis- ja päättymispäivä, evästeperusteinen jako ja jakoprosentti (50 %). Näin voidaan varmistaa, että yleisöille kohdistetaan vain joko perus- tai testiryhmään kuuluvien kampanjoiden mainoksia, jolloin testit ovat luotettavampia.
      • Keskity tuloksia arvioidessasi siihen, millaista arvoa testiryhmä on tuottanut perusryhmään verrattuna.