Om eksperimenter med Maksimér konverteringsværdi for søgekampagner

Kampagneeksperimenter giver dig mulighed for at teste Maksimér konverteringsværdi (med et valgfrit mål-ROAS) i forhold til din eksisterende budstrategi. Eksperimenter er den bedste metode til at teste værdibaseret budgivning, da de giver dig mulighed for at isolere din nye værdibaserede strategi i eksperimentet (testgrenen) og sammenligne den med din kampagnes aktuelle budstrategi (basisgren), mens alle andre variabler forbliver konstante. Det er med til at sikre, at du måler effekten på en pålidelig måde.

Test kun én variabel ad gangen for at isolere stigningen i værdibudgivningen. I dette tilfælde er denne variabel budstrategien. Hvis du vil ændre den konverteringshandling, du optimerer til, inden du tester værdibaseret budgivning, skal du følge de trin, der er beskrevet i ændring af konverteringshandlinger med budmulighed, før du fortsætter med et eksperiment.

Sørg for at følge de optimale løsninger nedenfor, så du er sikker på, at dit eksperiment giver relevante resultater:

Konfigurer dine eksperimenter

Bemærk! Den nemmeste metode til at konfigurere et eksperiment til budgivning baseret på mål-ROAS er at foretage et eksperiment med et enkelt klik. Du kan gennemgå foreslåede kampagner i sektionen Anbefalinger på din konto.
  1. Vælg kampagner med de rette indstillinger til dit eksperiment med værdibaseret budgivning.
    • Konverteringsværdi: Kampagnen skal allerede måle konverteringsværdi, før der testes værdibaseret budgivning (der kræves 2 eller flere unikke værdier, der ikke er nul).
    • Budgetter: Kampagnen må ikke være begrænset af budgettet, hvis du tester "Maksimér konverteringsværdi" med budgivning efter mål-ROAS. Du kan have et budgetloft, når du tester maks. konverteringsværdi uden et mål-ROAS, da det vil forsøge at maksimere værdien inden for budgetparametrene.
    • Konverteringsmål, der kan bydes på: Kampagnen skal byde på en konverteringshandling, der er angivet som en "primær konverteringshandling". Denne konverteringshandling kan enten være kontostandarden, hvilket er ideel for nemheds skyld, eller den kan være specifik for lige netop denne kampagne ved hjælp af kampagnespecifikke konverteringsmål.
    • Konverteringsvolumen: For at sikre et tilstrækkeligt antal konverteringer i basis- og testgrenene skal kampagnen have haft mindst 50 konverteringer inden for de seneste 30 dage. Bemærk! Dette er ikke et minimumskrav med hensyn til antal konverteringer, før du kan tilvælge værdibaseret budgivning mere generelt.
  2. Vælg de korrekte eksperimentindstillinger.
    • Sørg for, at det er en "ren" test af én budstrategi i forhold til en anden: Test kun én variabel ad gangen. I dette tilfælde er det budstrategien. Foretag ikke andre ændringer mellem basis- og testgrene.
      • Du kan f.eks. sammenligne Maksimér konverteringsværdi med et mål-ROAS med en ikke-værdibaseret budstrategi (f.eks. Maksimér antal konverteringer med en mål-CPA, Maksimér antal klik eller Måleksponeringsandel), men vi anbefaler ikke, at du ændrer andre parametre såsom konverteringsmål, der kan bydes på.
    • Samme konverteringshandlinger: Test aldrig forskellige konverteringshandlinger i forhold til hinanden som en del af dette eksperiment eller i et andet eksperiment. Resultaterne vil ikke være relevante, da Smart Bidding vil træne på tværs af alle rapporterede konverteringer i kolonnen Konverteringer uanset eksperimentkonfigurationen.
    • Jævn fordeling: Opdeling af basis- og testgrene 50/50 (kan enten være en cookie- eller trafikfordeling)
    • Ændringer af synkronisering: Aktivér "eksperimentsynkronisering", før du starter eksperimentet, så alle ændringer, der foretages, er konsekvente på tværs af basis- og testgrene. Selvom eksperimentsynkronisering er aktiveret, skal du undgå at foretage store ændringer under eksperimentet (f.eks. større ændringer af annoncemateriale eller tilføjelse af mange nye søgeord).
    • Angiv fair mål: Den bedste metode til at sikre, at værdibaseret budgivning har tilstrækkelig mulighed for at byde på trafik, er at teste maksimering af antal konverteringer i forhold til budgivning til maksimering af konverteringsværdi uden et ROAS-mål. Hvis du i stedet vil teste mål-CPA i forhold til mål-ROAS, skal du sikre dig, at målene på begge grene er sammenlignelige. Dit ROAS-mål bør være på eller under det ROAS, som CPA-kampagnen historisk set har opnået i de seneste 4 uger. Hvis du vil generere yderligere trafik i testgrenen, skal du sænke dit ROAS-mål i løbet af eksperimentet.

Overvågning af dine eksperimenter og evaluering af succesen

1. Vælg de rette succes-metrics.
    • Fokuser på konverteringsværdi og ROAS som metrics. I et værdibaseret budgivningseksperiment forventes der med budgivningen Maksimér konverteringsværdi med et valgfrit mål-ROAS at opnå en højere konverteringsværdi inden for dit budget via testgrenen. Effektivitet i forhold til andre efterfølgende metrics som CPA og klik vil være hændelige og bør ikke tages i betragtning.
  2. Følg den anbefalede eksperimenttidslinje.
    • Dag 1: Start eksperimentet i henhold til de optimale løsninger ovenfor. Der testes i testgrenen "Maksimér konverteringsværdi" (med et valgfrit mål-ROAS), og basisgrenen bruger den eksisterende budstrategi.
    • Dag 1-14: Giv eksperimentet tid til at udvikle sig. Dette kan vare 2 uger eller 3 konverteringscyklusser, alt efter hvilken der er længst. Ekskluder altid dette tidsrum, når du evaluerer effektiviteten.
    • Dag 14-44: Lad eksperimentet køre uden afbrydelser i mindst 30 dage.
    • Tag højde for konverteringstid: Når du evaluerer resultaterne, skal du tage højde for konverteringsforsinkelsen ved at udelukke eventuelle nylige dage fra vurderingen, hvor der er rapporteret mindre end 90 % af dine konverteringer.
    • Evaluer effektiviteten: Sammenlign værdi-metrics mellem basis- og testgrene. Konverteringsværdien skal være højere end basisgrenen med det ønskede ROAS-mål eller bedre. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du kontakte dit kontoteam eller indsende et support-id om fejlfinding.
    • Promover eksperimentet til fuld trafik: Overvej at skalere værdibaseret budgivning på tværs af andre kampagner på kontoen.
    • Bemærk! Eksperimentgrænsefladen fastslår muligvis, at resultaterne er statistisk signifikante, inden tidslinjen er fuldført. Følg de optimale løsninger ovenfor, når du kører et eksperiment med værdibaseret budgivning.

Tester du flere kampagner? Overvej at bruge betaversionen af eksperimenter med flere kampagner.

1. Du kan f.eks. teste mere end én kampagne ad gangen, især hvis du har begrænset konverteringsvolumen, for hurtigere at kunne generere relevante resultater. Betaversionen af eksperimenter med flere kampagner giver dig mulighed for at udføre en af disse to konfigurationer. Kontakt din kontorepræsentant, eller kontakt supportafdelingen for at deltage.
    • Basis- og prøvegrenene har forskellige porteføljebudstrategier, f.eks.:
      • Basisgren: Inkluder alle kampagner i en eksisterende CPA-porteføljebudstrategi
      • Prøvegren: Inkluder alle kampagner i en ny porteføljebudstrategi med mål-ROAS
    • Bedste praksis:
      • Kampagner kan grupperes i porteføljebudstrategier for basis- og eksperimentgrenene. Bemærk! Delte budgetter er ikke kompatible med eksperimenter.
      • Eksperimentet bør kun teste en enkelt variabel. Vi anbefaler eksempelvis ikke at teste porteføljebud-ROAS i eksperimentgrenen i forhold til strategier for individuelle CPA-kampagner i kontrolgrenen, da du ville teste to variabler på én gang (porteføljer og budstrategi).
      • Oprette eksperimenter med samme start- og slutdato, cookiesplit og opdelt procentdel (dvs. 50 %). Dette sikrer, at målgrupperne kun eksponeres for enten basisscenariet eller testscenariet, hvilket sikrer mere renere tests.
      • Når du evaluerer resultaterne, skal du fokusere på den værdi, der genereres i testgrenen, sammenlignet med basisgrenen.