Fordeler og funksjoner i Google Analytics 4 for bedre resultater i appkampanjer

Hvis du tilknytter appdataene dine fra Google Analytics for Firebase SDK, får du tilgang til omfattende statistikk og avanserte funksjoner i Google Analytics 4 (GA4) som du kan bruke for å måle engasjementet i appen din og på nettstedet ditt, på ett og samme sted. Den AI-baserte statistikken kan også gjøre det enklere å optimalisere kampanjeresultatene.

I denne artikkelen forklarer vi de viktigste GA4-fordelene og -funksjonene som kan bidra til bedre resultater i appkampanjene dine.

Fordeler ved Google Analytics 4 for appkampanjer

• Personvernet ivaretas: Få tilgang til ulike personverninnstillinger og -kontroller som gir deg fleksibilitet med hensyn til å oppfylle krav til personvern for brukerne og andre forskrifter.
  • Bedre resultater for appkampanjer: Oppnå resultatmessige fordeler, for eksempel raskere oppjustering av appkampanjer, avanserte budstrategier og verktøy for målgruppestyring, slik at du kan nå ut til brukere som innfrir forretningsmålene dine.
  • Omfattende måling i ulike kanaler og på ulike plattformer: Få et helhetlig bilde av resultatene du oppnår på nettstedet ditt og i iOS- eller Android-appen din. Hvis du allerede bruker en Google-godkjent appattribusjonspartner, kan du bruke GA4 som en supplerende løsning for måling.

Viktige Google Analytics 4-funksjoner for appkampanjer

Hvorfor bruke GA4? Fordeler Funksjoner Funksjonens hensikt
Personvernet ivaretas Innfri krav til personvern og andre forskrifter Datakontroller Gir åpenhet, valgmuligheter og kontroll over administreringen av data som samles inn gjennom GA4.
Oppnå bedre resultater med appkampanjer

Optimaliser kampanjeresultatene

Måling via flere enheter Gjør det mulig å bruke flere samlede data fra brukere som har gitt samtykke og er logget inn, for automatisk optimalisering av resultatene du oppnår med appkampanjer.
Få tilgang til avanserte budstrategier Mål-ROAS-budgivning Gjør det mulig å optimalisere kampanjene dine for konverteringshendelser av ulik verdi for bedriften din.

Budgivning for mål-ROAS basert på annonseinntekter

Gjør det mulig for annonsefinansierte annonsører å optimalisere kampanjer for brukere som sannsynligvis kommer til å gi inntekter ved å samhandle med annonser som vises i appene deres.
Opprett målgrupper for å nå ut til de rette brukerne Forutsigende målgrupper Bruk Google AI for å opprette målgrupper med minst én betingelse basert på en forutsigende beregning, for eksempel sannsynligheten for konvertering, sannsynligheten for frafall eller anslått inntekt.
Foreslåtte målgrupper: brukere uten varsler

Gjør det mulig for markedsførere å nå ut til eksisterende appbrukere som de ikke har nådd ut til via pushvarslinger. Dette er bare tilgjengelig i Android-appkampanjer.

Foreslåtte målgrupper: dynamisk tilbakeblikk Gjør det mulig å nå ut til appbrukere basert på aktiviteten deres i en bestemt tidsperiode, for eksempel brukere som ikke har vært aktive på sju dager.
Målgruppeekskludering Gjør det mulig for markedsførere å unngå målretting mot bestemte brukergrupper, for eksempel brukere som har avinstallert appen din eller allerede har installert en av appene i porteføljen din.
Bruk GA4-målgruppene dine på nytt i både nett- og appkampanjer Hvis du har opprettet målgrupper i Google Analytics 4 for både nett- og appbrukere, målretter vi automatisk bare mot de relevante appbrukerne for appkampanjene dine for engasjement.

Omfattende måling via flere kanaler og plattformer

Mål hvilke resultater du oppnår, både på nettet og i apper Knytt sammen nett- og appstrømmer i ett GA4-område Gjør det mulig å få en samlet oversikt over brukeropplevelser på flere plattformer med en hendelsesbasert modell for datainnsamling. Du kan legge til en iOS- og Android-datastrøm i et hvilket som helst GA4-område for å se appbruk, resultater og avkastning på annonsekostnader sammenlignet med nettstedet ditt.
Oppnå bedre resultater og personvernfokusert måling på iOS SKAdNetwork-basert rapportering og attribusjon for appinstallasjoner i flere kanaler Gjør det mulig å integrere observerte SKAdNetwork-postbacks, noe som forbedrer den eksisterende rapporteringen og attribusjonen av installasjoner i flere kanaler i GA4.
Innstilling for SKAdNetwork-oppsett for konverteringsverdi Få tilgang til verktøy for konfigurering av et SKAdNetwork-oppsett for konverteringsverdi, og tilordne verdier til hendelser i appen som er viktige for bedriften din, slik at det blir enklere å måle og optimalisere for dem. Oppsett for konverteringsverdi som er konfigurert i GA4, kan eksporteres via Admin API.
Konverteringsmåling på enheter En personvernfokusert løsning for måling som gjør det mulig å bruke førstepartsdata fra brukere som har gitt samtykke, for å oppnå flere observerte konverteringer med tanke på kampanjeoptimalisering. Dette fungerer uten at informasjon som identifiserer brukeren, forlater brukerens enhet eller videreformidles til eksterne parter, inkludert Google.
Omfattende måling av konverteringer mellom nettet og apper Gjør det mulig å integrere en personvernfokusert nettadresseparameter kalt gbraid, som gir full konverteringsdekning fra nettet til apper for iOS samt muligheter for mer omfattende måling og budoptimalisering

Få tilgang til Google Analytics 4-funksjoner

For å få tilgang til alle GA4-funksjonene og -fordelene ovenfor må du

1. integrere appen din med Google Analytics for Firebase SDK
  2. begynne å samle inn hendelser
  3. slå på Google Analytics 4 for prosjektet
  4. merke hendelser som konverteringer
  5. knytte sammen Google Ads-kontoen din og GA4-kontoen din
  6. importere GA4-konverteringshendelser til Google Ads
  7. by på GA4-konverteringshendelser

I denne veiledningen finner du mer informasjon om hva du må gjøre for å komme i gang.