De voordelen en functies van Google Analytics 4 om de prestaties van app-campagnes te verbeteren

Door uw app-gegevens van de Google Analytics voor Firebase SDK te koppelen, biedt Google Analytics 4 (GA4) uitgebreide analytische gegevens en geavanceerde functies om engagement bij zowel uw app als uw website te meten, allemaal op één plek. Met de AI-gestuurde inzichten kunt u ook uw campagneprestaties optimaliseren.

Dit artikel bevat meer informatie over de belangrijkste voordelen en functies van GA4 om de prestaties van app-campagnes te verbeteren.

Voordelen van Google Analytics 4 voor app-campagnes

• Privacygericht: U krijgt toegang tot verschillende privacyinstellingen en -opties waarmee u kunt voldoen aan vereisten en verordeningen voor de privacy van de gebruiker.
  • Verbeterde prestaties van app-campagnes: Benut prestatievoordelen zoals een snellere aanlooptijd voor apps, geavanceerde biedstrategieën en tools voor doelgroepbeheer waarmee u gebruikers kunt bereiken die voldoen aan uw bedrijfsdoelen.
  • Uitgebreide meting op meerdere kanalen en platforms: U krijgt een overkoepelend beeld van de prestaties op uw website en in uw iOS- of Android-app. Als u al samenwerkt met een door Google goedgekeurde app-attributiepartner, kunt u GA4 als aanvullende meetoplossing gebruiken.

Belangrijke functies van Google Analytics 4 voor app-campagnes

Waarom GA4? Voordelen Functies Wat er gebeurt
Privacygericht Voldoen aan vereisten en verordeningen voor de privacy van de gebruiker Gegevensbeheer Biedt transparantie, keuzes en controle over hoe gegevens die via GA4 worden verzameld, worden beheerd.
Verbeterde prestaties van app-campagnes

Campagneprestaties optimaliseren

Cross-device meting Hiermee wordt het gebruik aangezet van verzamelde gegevens waarvoor gebruikers aanvullende toestemming hebben gegeven toen ze waren ingelogd. Zo kunnen de prestaties van app-campagnes automatisch worden geoptimaliseerd.
Geavanceerde biedstrategieën ontgrendelen Doel-ROAS-biedingen (doel-ROAS) Hiermee kunt u uw campagnes optimaliseren voor conversiegebeurtenissen die verschillende waarden opleveren voor uw bedrijf.

Doel-ROAS voor bieden op basis van advertentieopbrengst

Hiermee kunnen adverteerders met advertentiefinanciering campagnes optimaliseren voor gebruikers die waarschijnlijk opbrengst opleveren via interactie met advertenties in hun app.
Doelgroepen samenstellen om de juiste gebruikers te bereiken Voorspellende doelgroepen Gebruik AI van Google om doelgroepen te maken met ten minste één voorwaarde op basis van een voorspellende statistiek, zoals conversiekans, kans op gebruikersverloop of opbrengstvoorspelling.
Voorgestelde doelgroepen: gebruikers zonder meldingen

Hiermee kunnen marketeers bestaande app-gebruikers bereiken die niet met pushmeldingen zijn bereikt. Alleen beschikbaar voor campagnes voor Android-apps.

Voorgestelde doelgroepen: dynamische terugkijkperiode Hiermee krijgt u de mogelijkheid om app-gebruikers te bereiken op basis van hun activiteit in een specifieke periode, bijvoorbeeld inactieve gebruikers in een periode van 7 dagen.
Doelgroepuitsluiting Hiermee kunnen marketeers voorkomen dat specifieke gebruikersgroepen worden getarget, bijvoorbeeld gebruikers die uw app hebben verwijderd of die al een app uit uw portfolio van apps hebben geïnstalleerd.
GA4-doelgroepen voor uw app en web opnieuw gebruiken voor zowel uw web- als uw app-campagnes Als u in Google Analytics 4 een doelgroep heeft gemaakt voor zowel uw web- als app-gebruikers, targeten we automatisch alleen de relevante app-gebruikers voor uw app-campagnes voor engagement.

Uitgebreide meting op meerdere kanalen en platforms

Prestaties meten op het web en in meerdere apps Web- en app-streams koppelen in één GA4-property Hiermee wordt een uniforme weergave van gebruikerstrajecten op meerdere platforms aangezet met een op gebeurtenissen gebaseerd model voor gegevensverzameling. U kunt een iOS- en Android-gegevensstream toevoegen aan elke GA4-property om het app-gebruik, de prestaties en het rendement op advertentie-uitgaven te vergelijken met uw website.
Betere iOS-prestaties en privacygerichte meting Op SKAdNetwork gebaseerde cross-channel rapportage en attributie voor app-installatie Integreert waargenomen SKAdNetwork-postbacks om de bestaande cross-channel GA4-rapportage en -attributie voor app-installatie te verbeteren.
Instelling voor conversiewaardeschema voor SKAdNetwork Toegang tot tools om uw SKAdNetwork-conversiewaardeschema in te stellen voor waardetoewijzing aan de in-app gebeurtenissen die belangrijk zijn voor uw bedrijf, zodat u deze beter kunt meten en optimaliseren. Conversiewaardeschema's die in GA4 zijn ingesteld, kunnen worden geëxporteerd met de Admin API.
Conversiemeting op het apparaat Een privacygerichte meetoplossing waarmee u met toestemming first-party gegevens kunt gebruiken om het aantal waarneembare conversies te vergroten die beschikbaar zijn voor campagneoptimalisatie. Dit werkt zonder dat informatie waaraan een gebruiker kan worden herkend ooit het apparaat van een gebruiker verlaat of openbaar wordt gemaakt aan externe partijen, waaronder Google.
Uitgebreide conversiemeting van web naar app Hiermee kunt u integreren met een privacygerichte URL-parameter, ook wel gbraid genoemd, zodat alle conversies voor web naar app in iOS zijn gedekt en er uitgebreider wordt geoptimaliseerd voor meting en bieden.

Toegang tot Google Analytics 4-functies

Als u alle functies en prestatievoordelen van GA4 hierboven wilt benutten, doet u het volgende:

1. Uw app integreren met de Google Analytics voor Firebase SDK.
  2. Beginnen met gebeurtenissen verzamelen.
  3. Google Analytics 4 aanzetten voor uw project.
  4. Gebeurtenissen als conversies markeren.
  5. Uw Google Ads- en GA4-accounts koppelen.
  6. GA4-conversiegebeurtenissen in Google Ads importeren.
  7. Bieden op GA4-conversiegebeurtenissen.

Deze gids bevat meer informatie over de stappen om aan de slag te gaan.