Om Vägledning för annonser i Google Ads

För att hjälpa våra kunder att optimera sina annonser bättre har vi lanserat Vägledning för annonser i både Rekommendationer och som en ny funktion i Video Analytics i Google Ads. Googles AI utvärderar automatiskt dynamiska rekommendationer för alla dina videor och meddelar dig när det saknas en viktig databaserad rekommenderad metod för annonsmaterial. Sedan visar funktionen Vägledning för annonser i Google Ads specifika rekommendationer som hjälper dig göra din videoannons effektivare.

I den här artikeln beskriver vi Vägledning för annonser i Google Ads är, dess fördelar och hur den fungerar.

Fördelar

• Konkreta insikter: Ta snabbt reda på om din videoannons saknar några av våra bästa rekommenderade metoder för annonsmaterial, och vilka åtgärder du i så fall bör vidta för att förbättra resultatet av din videoannons.
  • Optimala inställningar: Ser du inga andra förslag än vår ABCD-guide med rekommenderade metoder? Då kan du vara säker på att din videoannons följer rekommenderade metoder för annonsmaterial och är inställd för att ge bästa möjliga resultat.
  • Snabb optimering: Få specifika rekommendationer om optimering av videoannonser som du snabbt kan tillämpa för att förbättra och maximera resultatet av dina videoannonser.

Så fungerar det

Vägledning för annonser i Google Ads använder Googles AI för att bedöma var du kan förbättra din videoannons utifrån våra rekommenderade metoder för annonsmaterial. Följ anvisningarna nedan för att komma åt Vägledning för annonser i Google Ads.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Videor.
  4. Klicka på fliken Analys bredvid Videor.
  5. Välj videoannonsen i rullgardinsmenyn.
  6. I avsnittet Förslag att prova under diagrammen för bibehållna användare ser du annonsmaterialattributen du saknar och rekommendationer om åtgärder.

Annonsmaterialsattribut

Annonsmaterialattribut är viktiga element som kan användas i en video så att den blir mer effektiv. I dag kan Vägledning för annonser i Google Ads identifiera om din videoannons saknar följande viktiga annonsmaterialattribut:

• Varumärkeslogotyp: visar en framträdande varumärkeslogotyp under de första fem sekunderna
  • Videons längd: följer den rekommenderade videolängden baserat på ditt marknadsföringsmål
  • Voiceover: använder en mänsklig berättarröst av hög kvalitet
  • Bildformat: Annonsgruppen innehåller alla tre videoformat, som minst en horisontell (16:9), en vertikal (9:16) och en kvadratisk (1:1).

Om din videoannons saknar vissa attribut kan Vägledning för annonser i Google Ads visa specifika rekommenderade metoder som du kan tillämpa. Rekommendationerna visas i avsnittet Förslag att prova i Videoanalyser nedanför diagrammen för bibehållna användare eller på fliken Rekommendationer. Beroende på vilka annonsmaterialattribut som upptäcks får du förslag på effektiva ändringar som du kan göra i dina videoannonser, tillsammans med länkar till användbara verktyg som kan förbättra videoannonsens resultat.

Fler attribut tillkommer snart. Till dess kan du läsa mer om YouTubes ABCD-rekommendationer för annonsmaterial.