Konversiotavoitteiden päivittäminen

Konversiotavoitteiden avulla voit järjestää konversiotapahtumat siten, että voit optimoida kampanjasi helpommin mainontatavoitteidesi mukaan. Lue lisää konversiotavoitteista.

Konversioitavoitteita käytetään myös kampanjan optimoinnissa ja hintatarjouksissa, jotka ovat kaksi tärkeää tekijää kampanjatulosten kannalta. Koska konversiotavoitteisiin tekemäsi muutokset voivat vaikuttaa kampanjoihisi merkittävästi, olemme parantaneen konversiotavoitteiden ylläpitokokemusta Google Adsissa seuraavasti:

1. Saat enemmän tietoa konversiotavoitteiden ja kampanjoiden välisestä suhteesta.
  2. Näet, miten konversiotapahtumien poistaminen tai niiden kategorioiden vaihtaminen voi vaikuttaa tuloksiin.
  3. Voit muokata konversiotavoitteitasi ja kampanjoitasi helpommin saadaksesi parhaat mahdolliset tulokset.

Parhaat käytännöt

Näiden yleisten konversiotavoitteita koskevien parhaiden käytäntöjen avulla voit saavuttaa Google Adsissa parhaat mahdolliset kampanjatulokset:

• Luokittele konversiotapahtumat: Konversiotapahtumat kannattaa mahdollisuuksien mukaan ryhmitellä vakiokonversiotavoitteiden (esim. "Ostos" tai "Yhteydenotto") alle, ja näitä vakiotavoitteita kannattaa käyttää kampanjoiden optimointiin. Näin voimme optimoida Google Ads ‑kokemuksesi ja kampanjatuloksesi. Konversiotapahtumia ei kannata luokitella sellaisten konversiotavoitteiden alle, joilla ei ole semanttista merkitystä (esim. "Muu" tai "Katselukerta"), jos saatavilla on konversiotapahtuman kuvausta vastaava tavoite.
  • Sisällytä vähintään yksi ensisijainen konversiotapahtuma: Kunkin konversiotavoitteen alle kannattaa ryhmitellä vähintään yksi ensisijainen konversiotapahtuma. Näin voit varmistaa, että automaattisia hintatarjouksia käyttävät kampanjat voidaan optimoida sellaisten tapahtumien mukaan, jotka tuottavat yrityksellesi arvoa. Ensisijaiset konversiotapahtumat näkyvät raporttiesi Konversiot-sarakkeessa.
  • Lisää tavoitteet kaikkiin soveltuviin kampanjoihin: Jotta kampanja voidaan optimoida tietyn konversiotavoitteen mukaan, kyseinen konversiotavoite on sisällytettävä kampanjan tavoitteisiin. Kaikkia konversiotavoitteita, joissa on käytössä Tilin oletus ‑asetus, käytetään automaattisesti kampanjoissa, joissa kyseinen asetus on myös käytössä. Jos sinulla taas on kampanjoita, joissa käytetään kampanjakohtaisia tavoitteita, tai konversiotavoitteita, joissa Tilin oletus ‑asetus ei ole käytössä, sinun on lisättävä tavoitteet manuaalisesti kampanja-asetusten kautta tai tekemällä joukkomuokkauksia. Tähän on ohjeet alla.
Huom. Konversiotavoitteiden muuttaminen voi vaikuttaa kampanjoihisi. Esimerkiksi konversiotapahtuman lisääminen tai poistaminen, konversiotavoiteasetusten muuttaminen tai kampanjan tavoiteasetusten muuttaminen voi vaikuttaa kampanjan optimointiin ja raportointiin.

Ohjeet

Voit muokata konversiotavoitteita konversiosivulla.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Vakiotavoitteet ja niiden alle ryhmitellyt konversiotapahtumat näkyvät automaattisesti. Nämä tavoitteet luodaan konversiotapahtumiesi perusteella.

Konversiotavoitteiden muokkaaminen

• Muokkaa tavoitetta: Voit valita, käytetäänkö tavoitetta tilin oletustavoitteena ja mitkä konversiotapahtumat ovat ensisijaisia ja mitkä toissijaisia. Paras käytäntö on sisällyttää jokaiseen konversiotavoitteeseen vähintään yksi ensisijainen konversiotapahtuma.
  • Vie hiiri konversiotapahtuman päälle: Konversiotapahtuman nimen viereen tulee näkyviin kaksi vaihtoehtoa:
    • Rataskuvake Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas]: Tee konversiotapahtumaan yleisiä muutoksia.
    • Kolmen pisteen kuvake : Siirrä konversiotapahtuma toiseen tavoitteeseen tai poista se.

Konversiotapahtuman siirtäminen toiseen konversiotavoitteeseen

Jos konversiotapahtuma on luokiteltu väärin tai ryhmitelty sellaisen konversiotavoitteen alle, jolla ei ole semanttista merkitystä (esim. "Katselukerta" tai "Muu"), konversiotapahtuma kannattaa siirtää sopivampaan konversiotavoitteeseen. Paras käytäntö on ryhmitellä konversiotapahtumat sellaisten vakiokonversiotavoitteiden alle, joilla on semanttinen merkitys (esim. "Ostos" tai "Rekisteröityminen"), sillä tämä auttaa parantamaan hintatarjouksia ja tuo lisää optimointimahdollisuuksia.

Huom. Konversiotapahtuman siirtäminen toiseen konversiotavoitteeseen voi vaikuttaa kampanjan optimointiin ja tuloksiin. Alla olevien ohjeiden kuvaama uusi kokemus sisältää lisävinkkejä ja ‑rajoituksia, jotka auttavat tavoitteiden ja kampanjoiden ylläpitämisessä ja ei-toivottujen vaikutusten vähentämisessä.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Vie hiiri muokattavan konversiotapahtuman päälle.
  5. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Vaihda toiseen konversiotavoitteeseen.
  6. Klikkaa näkyviin tulevasta avattavasta valikosta konversiotavoitetta, johon haluat vaihtaa.
  7. Tarkista tekemäsi muutokset näkyviin tulevasta liukusäädinpaneelista:
    1. Mihin konversiotapahtuma siirtyy?
    2. Miten siirto vaikuttaa konversiotavoitteiden kokoonpanoon?
    3. Miten (jos mitenkään) siirto vaikuttaa konversiomäärään ja konversiotavoitteiden arvoon?
    4. Miten (jos mitenkään) siirto vaikuttaa kampanjoiden tavoiteasetuksiin?
  8. Voit tarkistaa, miten muutokset vaikuttavat kampanjoiden tavoiteasetuksiin ja tuloksiin, klikkaamalla Tarkista kampanjat. Suosittelemme, että teet niin ja klikkaat Lataa CSV, jotta voit pitää kirjaa kampanjoista, joihin muutokset vaikuttavat.
  9. Hyväksy muutokset klikkaamalla Tallenna.

Jos yksi tai useampi konversiotavoitteesi ei enää ole konversiotavoitteita koskevien parhaiden käytäntöjen mukainen, suosittelemme korjaamaan ne muutoksen tallentamisen jälkeen.

Ei-aktiivisten konversiotapahtumien poistaminen

Jos konversiotapahtumasi on ei-aktiivinen tai se ei enää ole relevantti yrityksesi kannalta, se kannattaa poistaa konversiotaulukosta, jotta taulukko pysyy selkeänä. Poistetut konversiot eivät enää näy konversiotaulukossa oletuksena, mutta ne arkistoidaan ja voit ottaa ne uudelleen käyttöön milloin tahansa.

Huom. Konversiotapahtuman poistaminen voi vaikuttaa kampanjan optimointiin ja tuloksiin. Alla olevien ohjeiden kuvaama uusi kokemus sisältää lisävinkkejä ja ‑rajoituksia, jotka auttavat tavoitteiden ja kampanjoiden ylläpitämisessä ja ei-toivottujen vaikutusten vähentämisessä.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto. Voit poistaa konversiotapahtuman käyttämällä kolmen pisteen kuvaketta tai konversiotapahtuman nimen edessä olevaa valintaruutua:
    1. Kolmen pisteen kuvake
      1. Vie hiiri muokattavan konversiotapahtuman päälle.
      2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Poista konversiotapahtuma.
      3. Tarkista tekemäsi muutokset näkyviin tulevasta liukusäädinpaneelista:
        • Mikä konversiotapahtuma poistetaan?
        • Miten poisto vaikuttaa konversiotavoitteen kokoonpanoon?
        • Miten (jos mitenkään) poisto vaikuttaa konversiomäärään ja konversiotavoitteiden arvoon?
        • Miten (jos mitenkään) poisto vaikuttaa kampanjoiden tavoiteasetuksiin?
      4. Voit tarkistaa, miten muutokset vaikuttavat kampanjoiden tavoiteasetuksiin ja tuloksiin, klikkaamalla Tarkista kampanjat. Suosittelemme, että teet niin ja lataat CSV-tiedostona listan kampanjoista, joihin muutokset vaikuttavat.
      5. Hyväksy muutokset klikkaamalla Tallenna.
    2. Valintaruutu
      1. Klikkaa konversiotapahtuman nimen edessä olevaa ruutua.
      2. Taulukon yläpuolelle tulee näkyviin sininen valintapalkki.
      3. Klikkaa Poista. Arkistoimme tai poistamme konversiotapahtumasi. Jos yksi tai useampi konversiotavoitteesi ei enää ole konversiotavoitteita koskevien parhaiden käytäntöjen mukainen, suosittelemme korjaamaan ne muutoksen tallentamisen jälkeen.

Kampanjoiden konversiotavoitteiden joukkomuokkaukset

Paras käytäntö on, että kampanjat optimoidaan kaikille relevanteille konversiotavoitteille. Joukkomuokkauksia tekemällä voit muokata useiden kampanjoiden konversiotavoitteita yhtä aikaa, mistä on hyötyä etenkin, jos kampanjoissa käytetään kampanjakohtaisia tavoitteita.

Huom. Kampanjoiden konversiotavoitteiden muuttaminen voi vaikuttaa kampanjoiden optimointiin ja raportointiin. Suosittelemme tarkistamaan muutokset huolellisesti, ennen kuin otat ne käyttöön useissa kampanjoissa.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse päivitettävät kampanjat.
  5. Klikkaa sinisestä valintapalkista Muokkaa.
  6. Valitse avautuvasta ponnahdusvalikosta Päivitä konversiotavoitteita. Valitse, millaisia muutoksia haluat tehdä kampanjoihin:
    • Muuta tavoiteasetuksia: Voit vaihtaa kampanjoiden optimointiasetuksesi jommankumman seuraavista:
      • Käytä tilin oletustavoiteasetuksia: Kampanjoissasi käytetään kaikkia tilin oletustavoitteita.
      • Käytä kampanjakohtaisia tavoitteita: Voit valita haluamasi tavoitteet.
    • Lisää tavoitteita: Voit lisätä konversiotavoitteita kampanjoihin, joissa käytetään kampanjakohtaisia tavoiteasetuksia.
    • Poista tavoitteita: Voit poistaa tavoitteita kampanjoista, joissa käytetään kampanjakohtaisia tavoiteasetuksia.
  7. Klikkaa Esikatsele, niin näet muutoksen vaikutuksen.
  8. Klikkaa Käytä, niin muutos tulee käyttöön.