Om tROAS för annonsintäkter

Målavkastning på annonsutgift (tROAS) för annonsintäkter ger ROAS-optimering för annonsörer som vill förvärva användare som med större sannolikhet kommer att interagera med annonser i appar. Det här kan göras genom att använda händelsen ad_impression i Google Analytics tillsammans med vår befintliga budgivningsmodell och kampanjtyp för tROAS.

Innan du börjar

För att kunna köra kampanjer av typen tROAS för annonsintäkter måste annonsörer uppfylla följande kriterier:

• Budgivning för Firebase: Appen måste lägga bud på Firebase-händelser
  • Endast Android: Appen måste vara för Android.
  • Import av händelsen ad_impression: Appen måste ha importerat händelsen ad_impression från annonsörens Google Analytics-egendom till Google Ads (se anvisningarna nedan).
  • Annonsfinansierad: Appen måste få största delen av eller alla intäkter i appen från annonser.

Så fungerar det

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

För att kunna använda mål-ROAS för annonsintäkter måste utvecklare skicka alla annonsintäktsdata från AdMob eller tredje part till Google Analytics för budgivning. Med annonsintäktsdata från tredje part i Google Analytics kan du importera intäkter från valfri intäktsgenererande plattform till Google Analytics för budgivning med tROAS.

Så här ställer du in respektive dataegenskaper:

1. Lägg till din utgivardata, till exempel annonsintäkter, i din Google Analytics-egendom.
  2. Länka din Google Analytics -egendom till Google Ads.
  3. Skicka händelsen ad_impression i Google Analytics till Google Ads.
    1. Märk händelsen ad_impression som en konvertering i Google Analytics. Gå till händelsepanelen i Google Analytics för att göra detta.
    2. Märk händelsen ad_impression som en konverteringshändelse i kolumnen längst till höger med hjälp av skjutreglaget.
Obs! Framledes är händelsen ad_impression reserverad för användning i kampanjer av typen tROAS för annonsintäkter. Den går inte att välja som en händelse i andra kampanjtyper.

När du har utfört de här stegen kan du skapa en appkampanj av typen tROAS för annonsintäkter. Inställningarna är exakt samma som för den befintliga tROAS-kampanjen, förutom valet av händelsen 'ad_impression' för att optimera annonsintäkterna.

Mål-ROAS för hybridmodellen för intäktsgenerering gör det dessutom möjligt att använda den befintliga budgivningsmodellen för tROAS för att optimera för användare som sannolikt kan ge värde för appen, oavsett om intäkterna genereras genom annonser i appen eller köp i appen. Om du vill använda den här funktionen lägger du helt enkelt till händelsen ad_impression i din kampanj tillsammans med de köphändelser i appen som du vill optimera för.

Vanliga frågor

Utöka alla

1. Varför visas inte mina ad_impression-konverteringar i Google Ads?

1. Kontrollera att Google Ads-kontot och Google Analytics-kontot är länkade.
    • Kontrollera att Google Ads-kontot och Google Analytics-kontot är korrekt länkade.
      1. Öppna Google Analytics-kontot.
      2. Klicka på Administratör och gå till egendomen du vill länka.
      3. Klicka på Google Ads-länkning i kolumnen Egendom.
  2. Kontrollera status och aktivitet för konverteringshändelser i Google Analytics.
    • Kontrollera att händelsen ad_impression har angetts som en konvertering i Google Analytics.
    • Se till att konverteringar för den här händelsen har rapporterats i panelen Konverteringar i Google Analytics.
    • Kontrollera att värdet för User-ID som genereras är unikt för varje användare. För att kunna konfigurera User ID måste du kunna generera egna unika id:n, tilldela id:n till nya användare, konsekvent tilldela samma id:n till återkommande användare och inkludera de här id:na i datan du skickar till. Analytics.
  3. Kontrollera importstatus och tillgänglighet för händelsen ad_impression i Google Ads.
    • Kontrollera att händelsen har importerats till Google Ads och inte ligger kvar i importkön.
    • Om händelsen inte visas på fliken Konverteringar eller i importkön ska du kontrollera att händelsen inte har raderats i Google Ads.
  4. Kontrollera att automatisk taggning har aktiverats.
    • Kontrollera att automatisk taggning har aktiverats i kontoinställningarna i Google Ads. Det här krävs för att kunna importera Analytics-mål till konverteringsspårning i Google Ads.

2. Hur ska tROAS-budgeten ställas in?

Vi rekommenderar att du anger ett ROAS-mål som är i linje med tidigare ROAS på kampanjnivå. Om du inte har kört en kampanj med tROAS förut ska du i stället använda en ROAS från en jämförbar tCPA-kampanj med inriktning på samma geografiska områden och språk.

3. Hur fungerar kampanjer av typen tROAS för annonsintäkter?

Kampanjer av typen tROAS för annonsintäkter ger en fast tROAS genom att optimera för användare som sannolikt ger annonsören intäkter genom att interagera med annonser som visas i deras app. Med kampanjer av typen tROAS för annonsintäkter kan annonsörer optimera direkt för intäkter från annonser som visas i deras app i stället för att försöka få höga installationsvolymer och göra manuella justeringar för att förbättra kampanjresultatet efter utvärdering av data om intäkter internt eller i 3P-översikten.

4. Går det att använda kodlös nedladdningskonvertering i Google Play i stället för första öppning i Firebase?

Ja, det stöds också.

5. Visas inga ad_impression-händelser i kolumnen In_app actions eller All_conversions?

För konverteringsåtgärden ad_impression visas en nolla i alla kolumner som har konverteringsdata (In_app actions, Conversions, All Conversions). Det är normalt. I kampanj- och annonsgruppsrapporter kan du segmentera efter konverteringsåtgärd för att visa statistik som tillskrivs konverteringshändelsen ad_impression och lägga till kolumnen Konverteringsvärde. I kolumnen Conversion value visar vi summan av värdena på annonsintäkterna.

6. Vad innebär det att använda AdMob som medlingsplattform?

Om en app använder AdMob som medlingsplattform genereras intäkter från annonser med hjälpa av AdMob och inte genom att skicka annonsförfrågningar via mellanhänder, inklusive via interna system.

7. Finns det stöd för Google Ad Manager för optimering av annonsintäkter?

Google Ad Manager har stöd för optimering av annonsintäkter via återkopplingsping för Annonsintäkt på exponeringsnivå (iLTV). Alla plattformar som använder iLTV med återkopplingsping kan användas som datakälla.

8. Varför kan jag inte välja händelsen ad_impression för optimering på kampanjnivå?

Händelsen ad_impression är endast tillgänglig för budtypen tROAS. Den går därför inte att välja i kampanjer med tCPI eller tCPA.

9. Vilken är den rekommenderade konverteringsperioden som kunder ska använda för ARO-kampanjer?

Vi rekommenderar att du använder en konverteringsperiod på 7 till 30 dagar för att möjliggöra effektiv inlärning och optimering av modellen. Vi rekommenderar också att du minimerar kundstörningarna under den inledande aktiveringsperioden.

10. Vilket mätvärde i GA4 kan jämföras med Alla konv.värden för händelsen ad_impression i Google Ads?

Titta på Totala annonsintäkter eller Annonsintäkter i GA4 när du undersöker avvikelser i konverteringsvärdet mellan GA4 och Google Ads. Tänk på att GA4 som standard inkluderar intäkter från alla förvärvs- och engagemangskällor. Därför måste du se till att titta på källan ”google / cpc” eller medium i GA4 innan du gör några jämförelser.

11. Har ARO stöd för att logga ad_impression-händelser via server till server efter GA? Till exempel Firebase Measurement Protocol.

Vi stöder för närvarande bara ad_impression-attribution för Firebase.

12. Vilka rapporter finns tillgängliga för ARO-kampanjer?

Rapportering av kampanjer av typen tROAS för annonsintäkter i Google Ads är standard med undantag för antal konverteringar för händelsen ad_impression. På grund av produktens egenskaper och mängden konverteringar som räknas för händelsen ad_impression är värdena i konverteringsrelaterade kolumner 0 som standard.