Om mål-ROAS for annonseinntekter

Med et mål for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS for annonseinntekter) kan ROAS-optimalisering brukes av annonsører som vil skaffe seg brukere som trolig kommer til å samhandle med annonser i apper. Du kan få til dette ved å bruke «ad_impression»-hendelsen i Google Analytics sammen med den eksisterende modellen vår for mål-ROAS-budgivning og den aktuelle kampanjetypen.

Før du begynner

Annonsører som vil kjøre kampanjer med mål-ROAS for annonseinntekter, må innfri disse kriteriene:

• Firebase-budgivning: Appen må by på Firebase-hendelser.
  • Bare Android: Appen skal kjøres på Android.
  • Importering av «ad_impression»-hendelser: Appen må importere «ad_impression»-hendelsen fra det tilhørende Google Analytics-området til Google Ads (se veiledningen nedenfor).
  • Annonsefinansiert: Alle eller det meste av appinntektene skal komme fra annonser.

Slik fungerer det

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Før du kan bruke mål-ROAS for annonseinntekter, må utviklere sende alle inntektsdata fra AdMob eller tredjeparter til Google Analytics for bruk i budgivning. Ved å måle annonseinntekter fra tredjeparter i Google Analytics kan du importere inntekter fra enhver plattform for inntektsgenerering til Google Analytics og bruke disse i mål-ROAS-budgivningen.

Slik konfigurerer du de respektive dataområdene:

1. Legg til publisistdataene dine, for eksempel dataene om annonseinntektene, i Google Analytics-området ditt.
  2. Knytt Google Analytics-området sammen med Google Ads.
  3. Send «ad_impression»-hendelsen i Google Analytics til Google Ads.
    1. Merk «ad_impression»-hendelsen som en konvertering i Google Analytics. For å merke den som en konvertering, må du først gå til hendelsespanelet i Google Analytics.
    2. Merk «ad_impression»-hendelsen som en konverteringshendelse med glidebryteren i kolonnen lengst til høyre.
Merk: I tiden fremover forbeholdes «ad_impression»-hendelsen bruk i kampanjer med mål-ROAS for annonseinntekter. Den kan med overlegg ikke velges som hendelse i andre kampanjetyper.

Når du har fullført disse trinnene, kan du konfigurere mål-ROAS for annonseinntekter i appkampanjen. Oppsettet er identisk med den eksisterende konfigurasjonen av mål-ROAS-kampanjer, bortsett fra at det velges en «ad_impression»-hendelse for å optimalisere annonseinntektene.

Og hvis du har en hybrid strategi for inntektsgenerering med mål-ROAS, kan du i tillegg bruke den eksisterende budmodellen som er basert på mål-ROAS, til å optimalisere for de appbrukerne som sannsynligvis er mest lønnsomme, enten disse inntektene kommer fra kjøp eller annonser i appen. For å dra nytte av denne funksjonen må du legge til «ad_impression»-hendelsen i kampanjen samt de kjøpshendelsene i appen du vil optimalisere for.

Vanlige spørsmål

Vis alle

1. Hvorfor vises ikke «ad_impression»-konverteringene i Google Ads?

1. Få bekreftet at du har knyttet sammen Google Ads- og Google Analytics-kontoen.
    • Påse at Google Ads- og Google Analytics-kontoen er korrekt knyttet sammen.
      1. Naviger til Google Analytics-kontoen.
      2. Klikk på Administrator, og naviger til området du vil tilknytte.
      3. Klikk på Tilknytning til Google Ads i Område-kolonnen.
  2. Sjekk statusen for konverteringshandlingen og den tilhørende aktiviteten i Google Analytics.
    • Bekreft at «ad_impression»-hendelsen er merket som en konvertering i Google Analytics.
    • Påse at det er rapportert konverteringer for denne hendelsen, ved å gå til Konverteringer-panelet i Google Analytics.
    • Sørg for at User-ID-verdien som genereres, er unik for hver bruker. For å konfigurere User-ID må du kunne generere unike ID-er selv, tilordne nye brukere unike ID-er og konsekvent tilordne returnerende brukere de samme ID-ene, som deretter må tas med i dataene du sender til Analytics.
  3. Sjekk importeringsstatusen for og tilgjengeligheten av «ad_impression»-hendelsen i Google Ads.
    • Bekreft at hendelsen er importert til Google Ads, og at den ikke lenger står i importeringskøen.
    • Hvis hendelsen ikke vises på Konverteringer-fanen eller i importeringskøen, må du få bekreftet at hendelsen ikke er slettet i Google Ads.
  4. Bekreft at automatisk tagging er slått på.
    • Sjekk innstillingene i Google Ads-kontoen for å påse at automatisk tagging er slått på. Dette kravet må innfris før du kan importere Analytics-mål til Google Ads-konverteringssporingen.

2. Hva slags mål-ROAS-bud bør legges inn?

Vi anbefaler at du legger inn et ROAS-mål som er i tråd med ROAS-en du tidligere hadde på kampanjenivå. Hvis du ikke har kjørt kampanjer med mål-ROAS tidligere, kan du hente denne verdien fra en sammenlignbar kampanje med mål-ROAS og målrette kampanjen mot de samme språkene og stedene.

3. Hvordan fungerer kampanjer med mål-ROAS for annonseinntekter?

I kampanjer med mål-ROAS for annonseinntekter tas det sikte på å nå en fastsatt kampanje-ROAS ved å optimalisere for brukere som trolig gir annonsøren inntekter ved å samhandle med annonser som vises i appen som markedsføres. Med mål-ROAS for annonseinntekter kan annonsører optimalisere inntektene fra annonser som vises i appen, i stedet for å forsøke å generere høye installasjonsvolumer og gjøre manuelle justeringer for å forbedre kampanjeresultatene, etter at de har evaluert inntektsdata internt eller via en tredjepartsoversikt.

4. Kan jeg bruke Google Play-konverteringer knyttet til nedlastinger uten kode i stedet for «første gang appen åpnes»-hendelser i Firebase?

Ja, dette støttes også.

5. Hvorfor vises ingen «ad_impression»-hendelser i kolonnen «In_app actions» (handlinger i appen) eller «All_conversions» (alle konverteringer)?

For «ad_impression»-konverteringshandlingen vises verdien 0 i alle kolonner med konverteringsdata (de relatert til konverteringer, alle konverteringer og handlinger i appen), så dette er forventet. I rapporteringen om kampanjer og annonsegrupper kan du segmentere data etter konverteringshandling for å se statistikk knyttet til «ad_impression»-konverteringshendelsen og legge til «Konverteringsverdi»-kolonnen. I denne kolonnen viser vi summen av verdiene av hendelsene knyttet til annonseinntekter.

6. Hva betyr «bruk av AdMob som medieringsplattform»?

Hvis en app har AdMob som medieringsplattform, tjener den penger på eller har den inntekter fra annonser via AdMob, og den sender ikke annonseforespørsler via mellomliggende løsninger, deriblant interne systemer.

7. Støttes optimalisering av annonseinntekter i Google Ad Manager?

Google Ad Manager støtter optimalisering av annonseinntekter ved hjelp av metoden med ping-varsler om annonseinntekter på visningsnivå. Alle plattformer som bruker ping-varsler om annonseinntekter på visningsnivå, kan legges til som datakilde.

8. Hvorfor kan jeg ikke velge «ad_impression»-hendelsen i forbindelse med optimalisering på kampanjenivå?

Hendelsen «ad_impression» er bare tilgjengelig ved bruk av mål-ROAS som budgivningstype, så i kampanjer med mål-CPI eller mål-CPA kan den ikke velges.

9. Hvilket konverteringsvindu anbefales kunder å bruke i kampanjer med optimalisering av annonseinntektene?

For at modellens innlæringsfase og optimalisering skal være effektiv, er det anbefalte konverteringsvinduet på 7–30 dager. Vi anbefaler også at kundene endrer så lite som mulig i den innledende fasen.

10. Hvilken beregning i GA4 kan sammenlignes med «Verdi for alle konv.» for «ad_impression»-hendelsen i Google Ads?

Du bør se på «Total annonseinntekt» eller «Annonseinntekter» i GA4 når du undersøker avvik i konverteringsverdien mellom GA4 og Google Ads. Husk at GA4 som standard tar med inntekter fra alle kilder for engasjement og brukeranskaffelse. Derfor må du påse at du sjekker «google/cpc»-kilden eller -mediet i GA4 før du kan sammenligne data på et rimelig grunnlag.

11. Støtter kampanjer med optimalisering av annonseinntekter loggføring av «ad_impression»-hendelser via tjener til tjener etter GA, for eksempel via Firebase Measurement Protocol?

Per nå støtter vi bare «ad_impression»-attribusjon for Firebase.

12. Hva slags rapportering kan jeg få om kampanjer med optimalisering av annonseinntekter?

Rapportering om mål-ROAS i kampanjer med optimalisering av annonseinntekter i Google Ads er standard, med unntak av antallet konverteringer knyttet til «ad_impression»-hendelsen. På grunn av produktets art og antallet konverteringer som registreres og tilskrives «ad_impression»-hendelsen, inneholder konverteringsrelaterte kolonner som standard verdien 0.