Over doel-ROAS voor advertentieopbrengst

Met doelrendement op advertentie-uitgaven voor advertentieopbrengst, of doel-ROAS voor advertentieopbrengst, zet u ROAS-optimalisatie aan voor adverteerders die gebruikers willen werven van wie de kans groter is dat ze engagement hebben met in-app advertenties. Dat doet u door de gebeurtenis ad_impression in Google Analytics te gebruiken met ons bestaande doel-ROAS-bod en campagnetype.

Voordat u begint

Adverteerders moeten aan deze criteria voldoen om doel-ROAS voor advertentieopbrengstcampagnes te gebruiken:

• Firebase-biedingen: de app moet bieden op Firebase-gebeurtenissen.
  • Alleen Android: de app moet een Android-app zijn.
  • Ad_impression-gebeurtenis importeren: de app moet de ad_impression-gebeurtenis hebben geïmporteerd uit de Google Analytics-property naar Google Ads (aan de hand van de instructies hieronder).
  • Met advertenties gefinancierd: app moet een aanzienlijk deel of de totale in-app opbrengst halen uit advertenties.

Hoe het werkt

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Als u doel-ROAS voor advertentieopbrengst wilt gebruiken, moeten ontwikkelaars alle AdMob-gegevens of advertentiegegevens van derden naar Google Analytics sturen om te bieden. Met advertentieopbrengst van derden in Google Analytics importeert u uit elk platform om inkomsten te genereren, opbrengst in Google Analytics voor doel-ROAS-biedingen.

Zo stelt u uw respectieve gegevensproperty's in:

1. Voeg uw uitgeversgegevens, zoals gegevens over uw advertentieopbrengst, toe aan uw Google Analytics-property.
  2. Koppel uw Google Analytics-property aan Google Ads.
  3. Stuur de Google Analytics-gebeurtenis ad_impression naar Google Ads.
    1. Markeer de gebeurtenis ad_impression als een conversie in Google Analytics. Als u de gebeurtenis wilt markeren als een conversie, gaat u eerst naar het gebeurtenisdeelvenster in Google Analytics.
    2. Markeer de gebeurtenis ad_impression als een conversiegebeurtenis met de schuifregelaar in de uiterst rechtse kolom.
Opmerking: Vanaf nu is de gebeurtenis ad_impression gereserveerd voor exclusief gebruik in doel-ROAS voor campagnes voor advertentieopbrengsten. Die is niet standaard als gebeurtenis te selecteren in andere campagnetypen.

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, stelt u uw doel-ROAS voor advertentieopbrengst uit app-campagnes in. De instellingen zijn hetzelfde als die van bestaande instellingen van doel-ROAS-campagnes, behalve dat u ook de gebeurtenis ad_impression selecteert om te optimaliseren voor advertentieopbrengst.

Daarnaast kunt u met doel-ROAS voor het hybride inkomstenmodel het bestaande biedmodel voor doel-ROAS gebruiken om te optimaliseren voor gebruikers die waarschijnlijk waarde genereren voor uw app, ongeacht of die opbrengst wordt gegenereerd via in-app advertenties of in-app aankopen. Als u deze functie wilt gebruiken, voegt u de ad_impression-gebeurtenis toe aan uw campagne, samen met de in-app aankoopgebeurtenissen waarvoor u wilt optimaliseren.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen

1. Waarom verschijnen mijn ad_impression-conversies niet in Google Ads?

1. Bevestig dat de Google Ads- en Google Analytics-accounts zijn gekoppeld.
    • Controleer of de Google Ads- en Google Analytics-accounts correct zijn gekoppeld.
      1. Ga naar het Google Analytics-account.
      2. Klik op Beheerder en ga naar de property die u wilt koppelen.
      3. Klik in de kolom Property op Google Ads koppelen.
  2. Controleer de status en activiteit van de conversiegebeurtenis in Google Analytics.
    • Controleer of de gebeurtenis ad_impression is gemarkeerd als een conversie in Google Analytics.
    • Zorg dat u conversies voor deze gebeurtenis rapporteert in het deelvenster Conversies van Google Analytics.
    • Zorg dat de waarde van de gegenereerde gebruikers-ID voor elke gebruiker uniek is. Als u Gebruikers-ID wilt instellen moet u eigen unieke ID's kunnen aanmaken, ID's kunnen toewijzen aan nieuwe gebruikers en dezelfde ID's consistent opnieuw kunnen toewijzen aan terugkerende gebruikers. Die ID's neemt u op in de gegevens die u naar Analytics stuurt.
  3. Controleer of de ad_impression-gebeurtenis in Google Ads is geïmporteerd en beschikbaar is.
    • Controleer of de gebeurtenis is geïmporteerd naar Google Ads en niet meer in de importwachtrij staat.
    • Als de gebeurtenis niet op het tabblad Conversies en in de wachtrij staat, controleert u of de gebeurtenis niet is verwijderd in Google Ads.
  4. Controleer of autotagging aanstaat.
    • Neem de instellingen van het Google Ads-account door om te controleren of autotagging aanstaat. Dat is een vereiste om Analytics-doelen te importeren in Conversies bijhouden van Google Ads.

2. Hoe stel ik het doel-ROAS-bod in?

We raden u aan een ROAS-doel op te geven dat overeenkomt met het eerdere ROAS op campagneniveau. Als er nog niet eerder een doel-ROAS-campagne heeft gelopen, gebruikt in plaats daarvan een ROAS van een vergelijkbare doel-CPA-campagne die dezelfde regio's en talen target.

3. Hoe werkt doel-ROAS voor campagnes met advertentieopbrengst?

Doel-ROAS voor campagnes met advertentieopbrengst is bedoeld om een vast doel-ROAS voor campagne te behalen door te optimaliseren voor gebruikers die waarschijnlijk opbrengst opleveren voor de adverteerder via interactie met advertenties die in hun app worden getoond. Met doel-ROAS voor advertentieopbrengst optimaliseren adverteerders rechtstreeks voor de opbrengst die ze genereren met de advertenties in hun app. Het gaat dan niet meer om veel installaties halen en ze hoeven ook geen handmatige aanpassingen meer uit te voeren om de campagneprestaties te verbeteren nadat ze opbrengstgegevens intern of op het dashboard van derden hebben geëvalueerd.

4. Kan ik de conversie download zonder code in Google Play gebruiken in plaats van Eerste keer geopend in Firebase?

Ja, dat wordt ook ondersteund.

5. Waarom verschijnen er geen ad_impression-gebeurtenissen in de kolom In-app acties of Alle conversies?

Voor de conversieactie ad_impression staat in alle kolommen met conversiegegevens (in_app-acties, conversies, alle conversies) een 0, dus dat is te verwachten. Segmenteer in campagne- en advertentiegroeprapportage op conversieactie om statistieken te bekijken die zijn toegeschreven aan de conversiegebeurtenis ad_impression en de kolom Conversiewaarde toevoegen. De kolom Conversiewaarde toont de som van de waarden van de advertentieopbrengstgebeurtenissen.

6. Wat betekent Gebruikt AdMob als bemiddelingsplatform?

Als een app AdMob als bemiddelingsplatform gebruikt, genereert de app inkomsten met advertenties of genereert de app opbrengst via AdMob. Er worden geen advertentieverzoeken gestuurd via tussenliggende oplossingen, waaronder interne systemen.

7. Wordt Google Ad Manager ondersteund voor de optimalisatie van advertentieopbrengst?

Google Ad Manager wordt ondersteund voor de optimalisatie van advertentieopbrengst via de pingback-methode (iLTV) op vertoningsniveau. Elk platform dat gebruikmaakt van iLTV-pingback is bruikbaar als gegevensbron gebruiken.

8. Waarom kan ik de ad_impression-gebeurtenis niet selecteren voor optimalisatie op campagneniveau?

De gebeurtenis ad_impression is alleen beschikbaar voor het biedingstype doel-ROAS en kunt u dus niet selecteren in doel-CPI- of doel-CPA-campagnes.

9. Wat is de aanbevolen conversieperiode voor klanten in campagnes voor de optimalisatie van advertentieopbrengst?

De aanbevolen conversieperiode is tussen 7 en 30 dagen. Dan kan het model effectief leren en optimaliseren. We raden u aan verstoringen voor klanten tot een minimum te beperken tijdens de activeringsperiode.

10. Welke statistiek in GA4 vergelijkbaar is met Alle conv. value voor de ad_impression-gebeurtenis in Google Ads?

Kijk naar Totale advertentieopbrengst of Advertentieopbrengst in GA4 als u de verschillen in conversiewaarde tussen GA4 en Google Ads onderzoekt. GA4 omvat standaard de opbrengst via alle acquisitie- en engagementbronnen. Zorg voordat u vergelijkingen maakt dat u in GA4 kijkt naar de bron of het medium google / cpc.

11. Ondersteunt de optimalisatie van advertentieopbrengst ad_impression-gebeurtenissen via server-naar-server na GA? Bijvoorbeeld het Firebase Measurement Protocol.

We ondersteunen alleen ad_impression-attributie voor Firebase.

12. Welke rapportage is beschikbaar voor campagnes voor de optimalisatie van advertentieopbrengst?

Rapportage voor de doel-ROAS van campagnes voor advertentieopbrengst in Google Ads is standaard, met uitzondering van het aantal conversies voor de ad_impression-gebeurtenis. Vanwege de aard van het product en het aantal conversies dat wordt geteld voor de ad_impression-gebeurtenis, zijn de waarden in conversiegerelateerde kolommen standaard 0.