Mainostuloille optimoitu ROAS-tavoite

Mainostuloille optimoitu tavoiteltu mainostuotto eli ROAS-tavoite tuo ROAS-optimoinnin niiden mainostajien saataville, jotka haluavat hankkia sellaisia käyttäjiä, jotka aktivoituvat sovelluksensisäisistä mainoksista todennäköisemmin. Tämä onnistuu käyttämällä ad_impression-tapahtumaa Google Analyticsissa yhdessä nykyisen ROAS-tavoitteen hintatarjousmallin ja kampanjatyypin kanssa.

Ennen kuin aloitat

Mainostajien on täytettävä seuraavat ehdot voidakseen julkaista mainostuloille optimoitua ROAS-tavoitetta käyttäviä kampanjoita:

• Firebase-hintatarjoukset: Sovelluksen on tehtävä hintatarjouksia Firebase-tapahtumista.
  • Vain Android: Sovelluksen on oltava Android-sovellus.
  • Ad_impression-tapahtuman tuonti: Sovellukseen liittyvästä Google Analytics ‑mittauskokonaisuudesta on tuotava ad_impression-tapahtuma Google Adsiin (katso ohjeet alta).
  • Mainosrahoitteisuus: Kaikkien sovelluksensisäisten tulojen tai merkittävän enemmistön niistä on tultava mainoksista.

Näin se toimii

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Mainostuloille optimoidun ROAS-tavoitteen käyttö edellyttää, että kehittäjät lähettävät kaiken AdMobin tai kolmannen osapuolen mainostulodatan Google Analyticsiin hintatarjouksia varten. Mittaamalla kolmannen osapuolen mainostulodataa Google Analyticsissa voit tuoda tulodataa miltä tahansa kaupallistamisalustalta Google Analyticsiin ja hyödyntää sitä ROAS-tavoitteen hintatarjousten yhteydessä.

Näin voit ottaa käyttöön tarvittavat datamittauskokonaisuudet:

1. Lisää julkaisijadatasi (kuten mainostulodata) Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteesi.
  2. Linkitä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi Google Adsiin.
  3. Lähetä Google Analyticsin ad_impression-tapahtuma Google Adsiin.
    1. Merkitse ad_impression-tapahtuma konversioksi Google Analyticsissa. Siirry tätä varten Google Analyticsin tapahtumapaneeliin.
    2. Merkitse ad_impression-tapahtuma konversiotapahtumaksi käyttämällä oikeassa reunassa olevan sarakkeen liukusäädintä.
Huom. Jatkossa ad_impression-tapahtuma on varattu yksinomaan mainostuloille optimoitua ROAS-tavoitetta käyttäville kampanjoille. Sitä ei voi valita tapahtumaksi muissa kampanjatyypeissä.

Kun olet tehnyt yllä olevat vaiheet, voit luoda mainostuloille optimoitua ROAS-tavoitetta käyttävän Sovelluskampanjan. Se luodaan muuten samalla tavalla kuin muutkin ROAS-tavoitetta käyttävät kampanjat, mutta sille tulee valita ad_impression-tapahtuma, jotta kampanja optimoidaan mainostuloille.

Jos ROAS-tavoite yhdistetään lisäksi hybridikaupallistamiseen, kampanja voidaan optimoida ROAS-tavoitehintatarjousmallin avulla käyttäjille, jotka todennäköisesti tuottavat arvoa sovellukselle joko sovelluksensisäisten mainosten tai ostosten kautta. Saat tämän ominaisuuden käyttöön lisäämällä kampanjaan sekä ad_impression-tapahtuman että haluamasi sovelluksensisäiset ostostapahtumat.

Usein kysyttyä

Laajenna kaikki

1. Miksi ad_impression-konversioni eivät näy Google Adsissa?

1. Varmista, että Google Ads- ja Google Analytics ‑tilit on linkitetty toisiinsa.
    • Tarkista, että Google Ads- ja Google Analytics ‑tilit on linkitetty oikein.
      1. Siirry Google Analytics ‑tilille.
      2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry linkitettävän mittauskokonaisuuden kohdalle.
      3. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Google Ads ‑linkitys.
  2. Tarkista konversiotapahtuman tila ja siihen liittyvä toiminta Google Analyticsista.
    • Varmista, että ad_impression-tapahtuma on merkitty konversioksi Google Analyticsissa.
    • Varmista, että kyseiseen tapahtumaan liittyviä konversioita on raportoitu Google Analyticsin Konversiot-paneelissa.
    • Varmista, että kullekin käyttäjälle luotava User-ID-arvo on yksilöllinen. Jos haluat ottaa User-ID:n käyttöön, sinun on pystyttävä luomaan omia yksilöllisiä tunnuksia, määrittämään tunnuksia uusille käyttäjille, määrittämään samat tunnukset palaaville käyttäjille ja sisällyttämään nämä tunnukset Analyticsiin lähetettävään dataan.
  3. Tarkista ad_impression-tapahtuman tuonnin tila ja saatavuus Google Adsista.
    • Varmista, että tapahtuma on tuotu Google Adsiin ja ettei se ole enää tuontijonossa.
    • Jos tapahtumaa ei näy Konversiot-välilehdellä eikä tuontijonossa, tarkista, ettei sitä ole poistettu Google Adsista.
  4. Tarkista, että automaattinen taggaus on käytössä.
    • Tarkista Google Ads ‑tilin asetuksista, että automaattinen taggaus on käytössä. Tätä edellytetään, jotta voit tuoda Analytics-tavoitteita Google Adsin konversioseurantaan.

2. Miten valitsen sopivan ROAS-tavoitteen hintatarjouksen?

ROAS-tavoite kannattaa valita aiemman kampanjatason ROASin perusteella. Jos tämä on ensimmäinen ROAS-tavoitetta käyttävä kampanjasi, käytä vertailukelpoisen CPA-tavoitetta käyttäneen kampanjan ROASia ja kohdista kampanja samoille maantieteellisille alueille ja samoihin kieliin.

3. Miten mainostuloille optimoitua ROAS-tavoitetta käyttävät kampanjat toimivat?

Mainostuloille optimoitua ROAS-tavoitetta käyttävien kampanjoiden tarkoituksena on saavuttaa valittu ROAS-tavoite optimoimalla mainonta käyttäjille, jotka todennäköisesti tuottavat mainostajalle tuloja aktivoitumalla sovelluksessa näkyvistä mainoksista. Mainostuloille optimoidun ROAS-tavoitteen avulla mainostaja voi optimoida mainonnan suoraan sovelluksessaan näkyvien mainosten tuottamille tuloille sen sijaan, että mainostaja pyrkisi saamaan paljon asennuksia ja tekisi manuaalisia muokkauksia kampanjatulosten parantamiseksi arvioituaan tulodataa sisäisesti tai kolmannen osapuolen hallintapaneelin avulla.

4. Voinko käyttää Google Playn kooditonta latauskonversiota Firebasen ensimmäinen avaus ‑konversion sijaan?

Kyllä, myös sitä tuetaan.

5. Miksei ad_impression-tapahtumia näy Sovelluksensisäiset tapahtumat- tai Kaikki konversiot ‑sarakkeessa?

Tämä on odotettavissa, sillä ad_impression-konversiotapahtuman osalta kaikissa konversiodataa sisältävissä sarakkeissa (Sovelluksensisäiset tapahtumat, Konversiot, Kaikki konversiot) näkyy arvona 0. Kampanja- ja mainosryhmäraporteissa voit segmentoida datan konversiotapahtuman mukaan nähdäksesi tilastot, jotka on kirjattu ad_impression-konversiotapahtumalle, ja voit lisätä Konversioarvo-sarakkeen. Kyseisessä sarakkeessa näkyy mainostulotapahtumien arvojen summa.

6. Mitä "käyttää AdMobia välitysalustana" tarkoittaa?

Jos sovellus käyttää AdMobia välitysalustana, se käyttää kaupallistamiseen tai mainostulojen ansaitsemiseen AdMobia eikä lähetä mainospyyntöjä minkään välitysratkaisun (ei myöskään oman yrityksensä järjestelmän) kautta.

7. Tuetaanko Google Ad Manageria mainostulojen optimoinnissa?

Google Ad Manageria voi käyttää mainostulojen optimointiin käyttämällä impressiokohtaisten mainostulojen (iLTV) päivitysilmoitusmenetelmää. Datalähteenä voi käyttää kaikkia alustoja, joilla käytetään iLTV-päivitysilmoituksia.

8. Miksi en voi valita ad_impression-tapahtumaa kampanjatason optimointia varten?

Ad_impression-tapahtuma on käytettävissä vain ROAS-tavoitteen hintatarjoustyypin yhteydessä, joten se ei ole valittavissa CPI- tai CPA-tavoitetta käyttäviin kampanjoihin.

9. Mitä konversioikkunaa asiakkaille suositellaan mainostuloille optimoitavissa kampanjoissa?

Suositeltu konversioikkuna on 7–30 päivää, jotta mallilla on riittävästi aikaa oppimiseen ja optimointiin. Lisäksi suosittelemme, että asiakkaat välttävät muutosten tekemistä konversioikkunan aikana.

10. Mikä GA4:n mittari vastaa Google Adsin "Kaikkien konv. arvo" ‑mittaria ad_impression-tapahtuman osalta?

Tarkista GA4:n Mainostulot yhteensä- tai Mainostulot-mittari, kun tutkit GA4:n ja Google Adsin välillä ilmenneitä konversioarvoeroja. Huomaa, että GA4:n mittareihin sisällytetään oletuksena tulot, jotka on saatu kaikista hankinta- ja aktivointilähteistä, joten muista varmistaa, että GA4:ssä liikenteen lähteenä ja tulotapana on "google / cpc", ennen kuin vertailet arvoja.

11. Tukeeko mainostuloille optimointi ad_impression-tapahtumien kirjaamista palvelimelta palvelimelle Google Analyticsin jälkeen? Tuetaanko esimerkiksi Firebasen Measurement Protocolia?

Ad_impression-tapahtumien attribuutiota tuetaan tällä hetkellä vain Firebasen osalta.

12. Mitä raportteja mainostuloille optimoiduille kampanjoille on saatavilla?

ROAS-tavoitetta käyttävissä mainostuloille optimoiduissa Google Ads ‑kampanjoissa on käytössä vakioraportointi lukuun ottamatta ad_impression-tapahtumaan liittyviä konversiomääriä. Kyseisten kampanjoiden luonteen ja ad_impression-tapahtumalle laskettavien konversioiden määrän vuoksi konversioihin liittyvissä sarakkeissa näkyy oletuksena arvo 0.