Om mätvärden och rapportering för Demand Gen-kampanjer

Demand Gen-kampanjer hjälper till att driva på efterfrågan och affärsresultat på YouTube och på Googles mest bläddringsbara och underhållningsfokuserade plattformar, inklusive Google-förslag och fliken Kampanjer i Gmail. Genom att använda Googles AI kan bild- och videoannonser från en enda kampanj kan annonserna visas optimalt på flera plattformar. I den här artikeln beskriver vi vissa mätvärden och rapporter som är tillgängliga för Demand Gen-kampanjer.

Mätvärden och rapporter

• Unique Reach: Denna funktion mäter det totala antalet personer som ser en annons. Dessa detaljerade mätvärden visar hur många personer som såg din annons på olika enheter och webbplatser, i olika format, appar och nätverk.
  • Attributionsrapporter: När du har ställt in konverteringsspårning får du åtkomst till attributionsrapporter med praktisk information om dina konverteringar, alltså de viktiga åtgärder som kunder utför på din webbplats, som ett köp eller en e-postregistrering. Läs mer om attributionsrapporter.

Det här hittar du i din Demand Gen-kampanjrapport

Översiktssida

På sidan Översikt hittar du rapporter på kampanj- och annonsgruppsnivå om:

• Diagnostikinsikter
  • Resultatdiagram
  • Kampanjöversikt
  • Videoanalyser
  • Bästa kombinationerna
  • Rekommendationer
  • Största förändring
  • Konverteringskort
  • Fortsatt utkast
  • Kort för demografi

Målgrupper

Ta reda på hur det går för dina kampanjer och annonsgrupper i insikterna Målgruppstillgång och Målgruppspersona.

Rapportsegmentering

Segmentera rapporterna efter tid, enhet och tidssegmentering. Detta hjälper dig att få en detaljerad förståelse för kampanjens resultat på olika plattformar och i olika målgruppssegment. För Demand Gen-kampanjer kan du även segmentera rapporterna efter olika annonsformat, till exempel:

• Flödesannonser: YouTube-flöden (Att titta på härnäst, Hem, Sök), Gmail och Förslag
  • Shorts
  • InStream
Obs! Data kan inte delas upp ytterligare efter kanal, till exempel Förslag, Gmail och YouTube.

Allmän rapportering

Läs placeringsrapporterna för att ta reda på var dina tillgångar ger bäst resultat och granska sidan Var annonserna visades för att utesluta kanaler på kampanj- eller annonsgruppsnivå. Rapporterna Var annonserna visades gäller bara för YouTube-placeringar.

Tillgångsrapporten

Du kan se tillgångsrapporter på kampanj-, annons- och kontonivå på sidan Tillgångar. Med tillgångsrapportering kan du granska resultatet av kampanjtillgångar som beskrivning, rubriker och uppmaningar samt resultat- och konverteringsmätvärden

Läs mer om tillgångsrapportering för Demand Gen-kampanjer.

I tillgångsrapporterna kan du även analysera mer videoinformation genom att besöka videosidan. Här kan du kontrollera tillgångar och mätvärden enbart för video, till exempel gemensamma visningar och intjänade åtgärder på YouTube. Få mer detaljerad information om video på fliken Analytics där du kan se effektiva mätvärden som behållande av tittarintresse, som visar hur stor andel av tittarna som kom till varje sekund av videon.

Läs mer om hur du mäter videoresultat med Analytics för video.

Testfunktioner

Experimentera med din Demand Gen-kampanj för att testa vilka kampanjer som ger bäst resultat under olika förhållanden och hur du kan göra förbättringar.

• Varumärkespåverkan: Mät medvetenhet som genereras med varumärkespåverkan och produktsökningar. Du kan testa med videoannonser. Enkäter om varumärkespåverkan kan bara visas på YouTube in stream.
  • Demand Gen-experiment: Testa dina kampanjer med video- och bildtillgångar i hela Googles annonsutrymme, inklusive Förslag, Gmail och YouTube, och avgör vilken variabel som fungerar bäst.
  • Konverteringsökning hjälper dig att mäta inkrementella annonser.

Vanliga frågor

Hur beräknas interaktioner?

Även om vissa annonsgrupper endast har ”engagemang” beräknas även visningarna.

Samlas visningar av en video i en kampanj även in för den organiska videon?

Ja, det gör de.

Hur mycket debiteras du för YouTube for Action-kampanjer?

Du kan använda CPM (kostnad per tusen exponeringar) för att debitera för Demand Gen-kampanjer. CPM är en budgivningsmetod där du betalar per 1 000 exponeringar i Googles Display-nätverk. Budgivning med vCPM (CPM för synlighet) gör att du bara betalar när dina annonser kan visas. Befintliga CPM-bud konverteras automatiskt till vCPM, men det är bättre om du uppdaterar dina bud, eftersom synliga exponeringar har ett potentiellt större värde.