Over campagnestatistieken en rapportage voor campagnes voor het genereren van vraag

Google Ads biedt verschillende rapporten die u inzicht geven in de campagnes van uw adverteerders. Deze zeer aanpasbare rapporten leveren gedetailleerde gegevens op basis van verschillende statistieken, waaronder klikken, vertoningen, conversies en kosten.

Campagnes voor het genereren van vraag zorgen voor meer vraag en bedrijfsresultaten op YouTube en op de meest doorzoekbare en entertainmentgerichte platforms van Google, waaronder Google Discover en de tabbladen voor sociale promoties in Gmail. Met AI van Google kunt u video- en videoadvertenties vanuit één campagne optimaal weergeven op meerdere platforms. In dit artikel worden enkele statistieken en rapporten beschreven die beschikbaar zijn voor campagnes voor het genereren van vraag.

Wat er in het rapport over uw campagne voor het genereren van vraag staat

Overzichtspagina

Gebruik de overzichtspagina om rapporten op campagne- en advertentiegroepniveau te vinden over:

• Diagnostische inzichten
  • Prestatiegrafiek
  • Campagne-overzicht
  • Videoanalyse
  • Advertenties op de toppositie
  • Aanbevelingen voor campagnes
  • De kaart Conversies
  • Vervolgd concept
  • De kaart demografische gegevens

Algemene rapportage

Google Ads biedt verschillende rapporten die u inzicht geven in de campagnes van uw adverteerders. Deze zeer aanpasbare rapporten leveren gedetailleerde gegevens op basis van verschillende statistieken, waaronder klikken, vertoningen, conversies en kosten.

Segmentering van rapporten

Segmenteer uw rapporten op tijd, apparaat, kliktype en andere variabelen voor meer inzicht in de prestaties van uw campagne. Voor campagnes voor het genereren van vraag kunt u uw rapporten ook segmenteren op de verschillende advertentie-indelingen, zoals:

• In-feed: YouTube-feeds (Hierna bekijken, Home, Zoeken), Gmail en Discover-feed
  • Shorts
  • In-stream videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen
Opmerking: Gegevens kunnen niet verder worden gescheiden per kanaal, zoals Discover, Gmail en YouTube.

Componentrapportage

De pagina Componenten biedt componentrapportage op kanaalniveau, campagneniveau, advertentieniveau en multi-campagneniveau. Met componentrapportage kunt u de prestaties van advertentiecomponenten zoals afbeelding, video, beschrijving, koppen en CTA controleren, samen met prestatie- en conversiestatistieken.

Meer informatie over itemrapportage voor campagnes voor het genereren van vraag.

Met componentenrapportage kunt u ook meer videogegevens analyseren door naar de pagina Video's te gaan. Hier kunt u componenten en statistieken met alleen video checken, zoals co-viewed vertoningen en gegenereerde acties via YouTube. Onderzoek de video verder op het tabblad Analytics om krachtige statistieken te bekijken, zoals de kijkersloyaliteit, die het percentage kijkers aangeeft dat elke seconde van je video heeft bereikt.

Check meer informatie over hoe u videoprestaties meet met videoanalyse.

Attribution Reporting

Nadat u Conversies bijhouden heeft ingesteld, heeft u toegang tot attributierapporten. Dit zijn handige rapporten over uw conversies (de belangrijke acties die klanten uitvoeren op uw website, zoals een aankoop of registratie voor een nieuwsbrief). Meer informatie over attributierapporten

Doelgroeprapportage

Voor inzicht in hoe uw campagnes en advertentiegroepen presteren, leest u de inzichten over doelgroepassets en doelgroeppersonages.

Rapportage over waar advertenties zijn getoond

Met het rapport Waar advertenties zijn getoond krijgt u inzicht in waar uw advertenties zijn getoond op YouTube. Specificaties voor de werking van zowel video-, beeld- en productadvertenties:

• YouTube-kanalen of -video's voor de YouTube-weergavepagina
  • YouTube-kanalen of -video's vóór de advertenties op YouTube Shorts
  • YouTube-advertenties die niet worden vertoond op de YouTube-weergavepagina, zoals in de YouTube Home-feed, worden gemeld op YouTube.com.
  • Geen rapportage voor Gmail of Discover

Definitie van statistieken

Dit is een uitsplitsing van de manier waarop statistieken worden berekend:

Statistiek Definities per indeling of type advertentiemateriaal
Kolom Engagements

Afbeelding (één en carrousel):

• Gmail: eerste klik op uw advertentie in Gmail

Video (één en carrousel):

• YouTube in-stream: 10 seconden kijken of klikken naar de website
  • YouTube-feeds of Shorts: 5 seconden kijken, klikken naar de weergavepagina of klikken naar de website
  • Discover-video: 5 seconden kijken, klikken om uit te vouwen of klikken naar de website
Kolom Weergaven

Afbeelding (één en carrousel):

• Niet van toepassing

Video:

• YouTube in-stream: 30 seconden of tot het einde van de video kijken of klikken naar de website.
  • YouTube-feed of Shorts: 10 seconden of tot het einde van de video kijken of klikken naar de website.
  • Discover-video: 10 seconden of tot het einde van de kijken video of klikken naar de website.
Klikken

Afbeelding (één en carrousel):

• klikken naar de website

Video:

• klikken naar de website**
Kolom Interacties

Afbeelding:

• Discover: klikken naar de website
  • YouTube: klikken naar de website
  • Gmail: eerste klik op uw advertentie in Gmail

Video:

• YouTube in-stream: 10 seconden kijken of klikken naar de website
  • YouTube-feed of Shorts: 5 seconden, klikken naar de weergavepagina of klikken naar de website
  • Discover-video: 5 seconden, klikken om uit te vouwen of klikken naar de website

**Klikken naar de weergavepagina tellen als weergaven. Kijk hier voor een gedetailleerdere uitsplitsing in YouTube-statistieken.