Google Adsin tekniset vaatimukset: mainosmuodot, koot ja parhaat käytännöt

Alta näet kutakin tuotetta ja kampanjatyyppiä koskevat elementtien tekniset vaatimukset. Käyttämällä tätä opasta yhdessä parhaiden käytäntöjen oppaan kanssa voit varmistaa, että luot mahdollisimman hyviä mainoksia ja saat mainonnastasi parhaan mahdollisen hyödyn.

Jos haluat, että kuvaelementtien ylläpitäminen olisi automatisoidumpaa, voit käyttää dynaamisia kuvaelementtejä. Tällöin osuvat kuvat valitaan koneoppimisen avulla automaattisesti mainoksesi laskeutumissivulta ja sisällytetään tämän jälkeen mainokseesi. Kun dynaamiset kuvaelementit on laitettu päälle, laskeutumissivuillasi olevat kuvat lisätään tilisi mainosryhmiin. Lue lisää dynaamisista kuvaelementeistä.

Sovelluskampanjat

Sovelluskampanjat

Sovelluskampanjoilla tämä hoituu tehokkaasti, sillä voit mainostaa sovelluksiasi Googlen suurimmissa palveluissa, kuten Haussa, Google Playssa, YouTubessa, Google Haun Discoverissa ja Google Display ‑verkostossa.

Lue lisää mainosmuodoista ja elementeistä.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus Määrä Pakollinen
Otsikot 30 merkkiä 1–5 otsikkoa
Suositus: 5

Kuvaukset 90 merkkiä 1–5 kuvausta
Suositus: 5

Huom. Varmista, että kielikohdistuksesi vastaa mainoksissa käytettyä kieltä, sillä tekstiä ei käännetä, kun mainokset näkyvät.

Kuvat

Kuvasuhde Suosituskoko Määrä Pakollinen
Vaaka
1,91:1
1 200 x 628 pikseliä
(vähintään 600 x 314 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 1

Pysty
4:5
1 200 x 1 500 pikseliä
(vähintään 320 x 400 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 1

Neliö
1:1
1 200 x 1 200 pikseliä
(vähintään 200 x 200 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 1

Huom. Lataa kuvat .jpg- tai .png-muodossa. Tiedostojen enimmäiskoko on 5 Mt. Suositellut kuvat ovat valinnaisia, mutta niiden avulla kampanjasi voi erottua muista erinomaisen mainosvahvuuden ansiosta. Lue lisää mainoksen vahvuudesta Sovelluskampanjoissa.

Videot

Kuvasuhde Suositeltu pituus Määrä Pakollinen
Vaaka
16:9
10–60 sekuntia 1–20 videota
Suositus: 3

Pysty
9:16
10–60 sekuntia 1–20 videota
Suositus: 7

Neliö
1:1
10–60 sekuntia 1–20 videota
Suositus: 2

Huom. Videot on ladattava YouTubeen, ennen kuin niitä voi käyttää. Suositellut videot ovat valinnaisia, mutta niiden avulla kampanjasi voi erottua muista erinomaisen mainosvahvuuden ansiosta. Lue lisää mainoksen vahvuudesta Sovelluskampanjoissa.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjat

Kysynnän kasvatus ‑kampanjat

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden avulla voit tavoittaa jopa 2,9 miljardia ihmistä, jotka selaavat YouTuben fiidejä, Gmailin Tarjoukset- ja Sosiaaliset verkostot ‑välilehtiä tai heitä kiinnostavaa sisältöä Discoverissa.

Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑mainosmuotoa koskevista vaatimuksista.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus Määrä Pakollinen
Lopullinen URL 2 048 merkkiä 1 URL-osoite

Yrityksen nimi 25 merkkiä 1 nimi

Toimintakehotus Automaattinen 1 toimintakehotus

Otsikot 40 merkkiä 1–5 otsikkoa
Suositus: 5

Kuvaukset 90 merkkiä 1–5 kuvausta
Suositus: 3

Kuvat

Kuvasuhde Suosituskoko Määrä Pakollinen
Vaaka
1,91:1
1 200 x 628 pikseliä
(vähintään 600 x 314 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 3

Logo
1:1
1 200 x 1 200 pikseliä
(vähintään 144 x 144 pikseliä)
1–5 kuvaa
Suositus: 1

Neliö
1:1
1 200 x 1 200 pikseliä
(vähintään 300 x 300 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 3

Pysty
4:5
960 x 1 200 pikseliä
(vähintään 480 x 600 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 3

Videot

Kuvasuhde Suositeltu pituus Määrä Pakollinen
Vaaka
16:9
10–60 sekuntia 3 videota

Pysty
9:16 tai 4:5
10–60 sekuntia 3 videota

Neliö
1:1
10–60 sekuntia 3 videota

Display-kampanjat

Responsiiviset Display-mainokset

Responsiiviset Display-mainokset ovat elementtipohjaisia. Elementillä tarkoitetaan jotakin mainoksen osaa, kuten otsikkoa, kuvausta, kuvaa tai logoa. Elementtipohjaisiin mainoksiin tarvitaan niitä kaikkia. Google rakentaa elementeistä koneoppimisalgoritmien avulla lukemattomia erilaisia yhdistelmiä ja optimoi niitä jatkuvasti hyvien tulosten saamiseksi.

Lue lisää responsiivisista Display‑mainoksista.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus Määrä Pakollinen
Otsikot 30 merkkiä 1–5 otsikkoa

Pitkä otsikko 90 merkkiä 1 otsikko

Kuvaukset 90 merkkiä 1–5 kuvausta

Yrityksen nimi 25 merkkiä 1 nimi

Toimintakehotus Automaattinen 1 toimintakehotus

Kuvat

Kuvasuhde Suosituskoko Määrä Pakollinen
Vaaka
1,91:1
1 200 x 628 pikseliä
(vähintään 600 x 314 pikseliä)
1–15 kuvaa
Suositus: 5

Logo
1:1
1 200 x 1 200 pikseliä
(vähintään 128 x 128 pikseliä)
1–5 kuvaa
Suositus: 1

Logo
4:1
1 200 x 300 pikseliä
(vähintään 512 x 128 pikseliä)
1–5 kuvaa
Suositus: 1

Neliö
1:1
600 x 600 pikseliä
(vähintään 300 x 300 pikseliä)
1–15 kuvaa
Suositus: 5

Videot

Kuvasuhde Suositeltu pituus Määrä Pakollinen
Vaaka
16:9
Mikä tahansa
Suositus: 30 sekuntia
1–5 videota
Suositus: 2

Neliö
1:1
Mikä tahansa
Suositus: 30 sekuntia
1–5 videota
Suositus: 2

Pysty
2:3
Mikä tahansa
Suositus: 30 sekuntia
1–5 videota
Suositus: 2

Maksimitulokset-kampanjat

Maksimitulokset-kampanjat

Maksimitulokset on uusi tavoitteisiin perustuva kampanjatyyppi, jonka avulla tuloskeskeiset mainostajat voivat hyödyntää koko Google Ads ‐inventaaria yhden kampanjan kautta. Kampanjatyypin tarkoituksena on täydentää avainsanoihin perustuvia Hakukampanjoita, jotta voit löytää lisää konvertoituvia asiakkaita Googlen kaikissa kanavissa, kuten YouTubessa, Display-verkostossa, Haussa, Discoverissa, Gmailissa ja Mapsissa.

Lue lisää Maksimitulokset-kampanjoista.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus Määrä Pakollinen
Otsikot 30 merkkiä 3–15 otsikkoa
Suositus: 11

Pitkä otsikko 90 merkkiä

1–5 otsikkoa
Suositus: 2

Kuvaukset 90 merkkiä 1–5 kuvausta
Suositus: 4

Yrityksen nimi 25 merkkiä 1 nimi

Toimintakehotus Automaattinen 1 toimintakehotus

Lopullinen URL 2 048 merkkiä 1 URL-osoite

Huom. Jos lopullisen URL-osoitteen laajennus on päällä, Google voi korvata lopullisen URL-osoitteen osuvammalla laskeutumissivulla käyttäjän hakulausekkeen perusteella ja luoda dynaamisen otsikon, kuvauksen ja lisäelementtejä, jotka vastaavat laskeutumissivun sisältöä. Lue lisää automaattisesti luoduista elementeistä.

Kuvat

Kuvasuhde Suosituskoko Määrä Pakollinen
Vaaka
1,91:1
1 200 x 628 pikseliä
(vähintään 600 x 314 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 4

Neliö
1:1
1 200 x 1 200 pikseliä
(vähintään 300 x 300 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 4

Logo
1:1
1 200 x 1 200 pikseliä
(vähintään 128 x 128 pikseliä)
1–5 kuvaa
Suositus: 1

Logo
4:1
1 200 x 300 pikseliä
(vähintään 512 x 128 pikseliä)
1–5 kuvaa
Suositus: 1

Pysty
4:5
960 x 1 200 pikseliä
(vähintään 480 x 600 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 2

Huom. Lataa kuvat .jpg- tai .png-muodossa. Tiedostojen enimmäiskoko on 5 Mt. Osa kuvista on valinnaisia, mutta niiden avulla kampanjasi voi erottua muista erinomaisen mainosvahvuuden ansiosta.

Videot

Kuvasuhde Suositeltu pituus Määrä Pakollinen
Vaaka
16:9
Vähintään 10 sekuntia 1–5 videota
Suositus: 1

Neliö
1:1
Vähintään 10 sekuntia 1–5 videota
Suositus: 1

Pysty
9:16
Vähintään 10 sekuntia 1–5 videota
Suositus: 1

Huom. Jos et lisää Maksimitulokset-kampanjan elementtiryhmään videota, ryhmän elementeistä voidaan luoda automaattisesti yksi tai useampi video. Jos sinulla ei ole videoelementtiä etkä halua käyttää automaattisesti luotuja videoita, voit luoda Maksimitulokset-kampanjaan videon Google Adsin videotyökalulla. Katso, miten voit luoda videon elementtikirjaston avulla.

Kauppiaskeskuksen tuotesyöte

Jos olet vähittäiskauppias, voit liittää Kauppiaskeskus-tuotesyötteen Maksimitulokset-kampanjoihin Shopping-mainosten näyttämistä varten.

Lisätietoja määrityksistä ja parhaista käytännöistä tuotesyötteiden parantamiseen on Kauppiaskeskuksen ohjekeskuksessa:

Hakukampanjat

Yritystiedot

Yritystietojen avulla voit täydentää tietokone- ja mobiilitekstimainoksiasi yrityselementeillä, kuten yrityksen nimellä ja logolla. Näin voit hyödyntää brändipääomaasi ja tavoittaa paremmin nykyiset ja uudet asiakkaat.

Lue lisää yritystiedoista.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus Määrä Pakollinen
Yrityksen nimi 25 merkkiä 1 nimi

Kuvat

Kuvasuhde Suosituskoko Määrä Pakollinen
Logo
1:1
1 200 x 1 200 pikseliä
(vähintään 128 x 128 pikseliä)
1 kuva

Mainoselementit

Elementit ovat sisällön osia, joista mainos muodostuu. Ne antavat ihmisille hyödyllistä tietoa ja lisää syitä valita yrityksesi. Elementtejä ovat esimerkiksi lopullisessa mainoksessa näkyvät otsikot, kuvaukset, linkit tiettyihin sivuston osiin, soittopainikkeet ja sijaintitiedot.

Lue lisää elementeistä.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus Määrä Pakollinen
Otsikot 25 merkkiä 1–20 otsikkoa
Suositus: 4

Lopullinen URL 2 048 merkkiä 1 URL-osoite

Kuvaukset 90 merkkiä 1–5 kuvausta
Suositus: 4

Toimintakehotus Automaattinen 1 toimintakehotus

Kuvat

Kuvasuhde Suosituskoko Määrä Pakollinen
Neliö
1:1
1 200 x 1 200 pikseliä
(vähintään 300 x 300 pikseliä)
1–20 kuvaa
Suositus: 1

Vaaka
1,91:1
1 200 x 628 pikseliä
(vähintään 600 x 314 pikseliä)
1–20 kuvaa

Responsiiviset hakumainokset

Responsiiviset hakumainokset ovat mainoksia, jotka mukautuvat tarvittaessa automaattisesti siten, että niissä näkyy osuvampia viestejä asiakkaillesi. Kun lisäät useita otsikoita ja kuvauksia responsiivista hakumainosta luodessasi, Google Ads testaa ajan myötä automaattisesti niiden eri yhdistelmiä ja selvittää, mitkä yhdistelmät toimivat parhaiten.

Lue lisää responsiivisista hakumainoksista.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus Määrä Pakollinen
Otsikot 30 merkkiä 1–15 otsikkoa

Kuvaukset 90 merkkiä 1–4 kuvausta

Lopullinen URL 2 048 merkkiä 1 URL-osoite

Huom. Hakuautomaation teknisessä oppaassa on lisätietoa siitä, mitä signaaleja Google käyttää, miten kyselyt yhdistetään avainsanoihin, miten automaatio tehostaa avainsanavastaavuuksien löytämistä ja mitä voit tehdä tulosten parantamiseksi.

Shopping-mainokset

Shopping-mainokset

Jos olet vähittäiskauppias, voit käyttää Maksimitulokset-kampanjoita Google Kauppiaskeskus ‐syötteen kanssa tai Shopping-kampanjoita verkkokauppasi ja toimipisteesi tuotteiden mainostamiseen, sivustosi ja toimipisteesi liikenteen lisäämiseen sekä myyntivalmiiden liidien etsimiseen. Pääset alkuun lähettämällä meille tuotetietosi Kauppiaskeskuksessa ja luomalla kampanjan Google Adsissa. Tämän jälkeen kampanja- ja tuotetietojesi pohjalta luodaan mainoksia Googleen ja muihin sijoitteluihin eri puolilla internetiä riippuen siitä, mitä kampanjatyyppiä käytät. Shopping-mainokset ovat yksi tuotetietojen pohjalta luotava mainostyyppi. Toisin kuin pelkkää tekstiä sisältävissä tekstimainoksissa, Shopping-mainoksissa näkyy muun muassa tuotteen kuva, nimi, hinta ja kaupan nimi. Näiden mainosten avulla käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainoksesi klikkaamista. Näin saat myyntivalmiimpia liidejä.

Lue lisää Shopping-mainoksista.

Lisätietoja määrityksistä ja parhaista käytännöistä tuotesyötteiden parantamiseen on Kauppiaskeskuksen ohjekeskuksessa:

Matkailu

Tekemistä

Tekemistä-mainokset näkyvät matkailijoille, kun he osoittavat kiinnostusta tiettyä kaupunkia tai kohdetta kohtaan. Tekemistä-kampanjoiden avulla mainostaminen on helppoa, sillä kampanjaa varten ei tarvitse luoda mainoksia tai kohdeavainsanoja.

Lue lisää Tekemistä-kampanjoista Googlessa.

Huom. Tekemistä-alustaa ylläpidetään kehittäjäintegrointien kautta. Ohjeet, aloitusopas ja elementtejä koskevat tekniset vaatimukset löytyvät kehittäjäohjeista.

Loma-asunnot

Kun käyttäjät hakevat loma-asuntoja Google Hausta tai Mapsista, he näkevät listan tarjolla olevista vaihtoehdoista, jotka sopivat heidän matkasuunnitelmaansa ja tarpeisiinsa parhaiten.

Lue lisää loma-asuntojen käyttöönotosta.

Huom. Loma-asuntoja ylläpidetään Hotel APIn kautta. Ohjeet, aloitusopas ja elementtejä koskevat tekniset vaatimukset löytyvät kehittäjäohjeista.

Videokampanjat

In-Feed-videomainokset

In-Feed-videomainosten avulla voit esitellä brändiäsi, tuotteitasi tai palveluitasi sellaisen YouTube-sisällön yhteydessä, jota kohdeyleisösi todennäköisesti katsoo. In-Feed-videomainokset näkyvät YouTuben hakutuloksissa ja Katso seuraavaksi ‑osiossa sekä YouTube-sovelluksen etusivun fiidissä.

Lue lisää In-Feed-videomainoksista.

Video

Kuvasuhde Resoluutio Suositeltu pituus
Vaaka
16:9
1 920 x 1 080 pikseliä 15 sekuntia

Pysty
9:16
1 080 x 1 920 pikseliä 15 sekuntia

Neliö
1:1
1 080 x 1 080 pikseliä 15 sekuntia

Huom. Suosittelemme lataamaan videot .MPG-muodossa (MPEG-2 tai MPEG-4), mutta myös seuraavat muodot hyväksytään: .WMV, .AVI, .MOV, .FLV, .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm ja HEVC (h265). Tiedostokoon on oltava alle 256 Gt. Audiotiedostoja (esim. MP3, WAV tai PCM) ei hyväksytä.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus
Otsikot 2 riviä
40 merkkiä riviä kohden

Kuvaukset 2 riviä
35 merkkiä riviä kohden

Huom. Otsikot jätetään pois tietokoneversion ja TV:n katselusivulta, eivätkä ne välttämättä näy mobiililaitteilla. Kuvaukset eivät näy tietokoneversion katselusivulla tai televisiossa.

YouTube Masthead

YouTube Mastheadin avulla voit esitellä brändiäsi, tuotettasi tai palveluasi videopohjaisella natiivimainosmuodolla, joka näkyy YouTuben etusivun fiidissä kaikilla laitteilla.

Lue lisää YouTube Mastheadista.

Video

Kuvasuhde Resoluutio Suositeltu pituus
Vaaka
16:9
1 920 x 1 080 pikseliä Mikä tahansa pituus

Huom. Suosittelemme lataamaan videot .MPG-muodossa (MPEG-2 tai MPEG-4), mutta myös seuraavat muodot hyväksytään: .WMV, .AVI, .MOV, .FLV, .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm ja HEVC (h265). Tiedostokoon on oltava alle 256 Gt. Audiotiedostoja (esim. MP3, WAV tai PCM) ei hyväksytä.

Teksti

Tyyppi Suositeltu pituus
Otsikko ≤ 42 merkkiä

Kuvaus ≤ 60 merkkiä

Toimintakehotus ≤ 16 merkkiä

Lopullinen URL Kaikki

Huom. YouTube Mastheadin esikatselun avulla voit nähdä, miltä mainoksesi näyttää YouTubessa tietokoneilla, mobiililaitteilla ja TV-ruuduilla.

Aktivoivat videokampanjat

Aktivoivat videokampanjat tarjoavat helpon ja edullisen tavan saada lisää konversioita YouTubessa ja sen ulkopuolella – yhden automatisoidun kampanjan avulla. Alla olevasta linkistä pääset artikkeliin, jossa kerrotaan Aktivoivien videokampanjoiden hyödyistä ja toiminnasta.

Lue lisää Aktivoivista videokampanjoista.

Video

Kuvasuhde Resoluutio Suositeltu pituus
Vaaka
16:9
1 920 x 1 080 pikseliä ≥ 10 sekuntia

Pysty
9:16
1 080 x 1 920 pikseliä ≥ 10 sekuntia

Neliö
1:1
1 080 x 1 080 pikseliä ≥ 10 sekuntia

Huom. Suosittelemme lataamaan videot .MPG-muodossa (MPEG-2 tai MPEG-4), mutta myös seuraavat muodot hyväksytään: .WMV, .AVI, .MOV, .FLV, .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm ja HEVC (h265). Tiedostokoon on oltava alle 256 Gt. Audiotiedostoja (esim. MP3, WAV tai PCM) ei hyväksytä.

Teksti

Tyyppi Enimmäispituus
Otsikko 15 merkkiä

Pitkä otsikko 90 merkkiä

Kuvaus 70 merkkiä

Toimintakehotus 10 merkkiä

Lopullinen URL Kaikki

Video – Reach ‑kampanjat

Video – Reach ‑kampanjat ovat seuraavan sukupolven kampanjoita, joilla voit ostaa tavoittavuutta Google Adsissa. Ne helpottavat ohitettavien In-Stream-mainosten, puskurimainosten ja ei-ohitettavien In-Stream-mainosten ostamista ja käyttämistä kampanjoissa.

Lue lisää Video – Reach ‑kampanjoista.

Video

(Tehokas tavoittavuus ‑kokonaisuus)

Kuvasuhde Resoluutio Suositeltu pituus
Vaaka
16:9
1 920 x 1 080 pikseliä 15 sekuntia (ohitettava In-Stream, In-Feed)
ja 6 sekuntia (puskuri)

Pysty
9:16
1 080 x 1 920 pikseliä 6–60 sekuntia (Shorts)

Neliö
1:1
1 080 x 1 080 pikseliä 6–60 sekuntia

(Näyttötiheystavoite-kokonaisuus)

Kuvasuhde Resoluutio Suositeltu pituus
Vaaka
16:9
1 920 x 1 080 pikseliä 15 sekuntia (ohitettava In-Stream, In-Feed)
ja 6 sekuntia (puskuri)

Huom. Suosittelemme lataamaan videot .MPG-muodossa (MPEG-2 tai MPEG-4), mutta myös seuraavat muodot hyväksytään: .WMV, .AVI, .MOV, .FLV, .MPEG-1, .MP4, .MPEGPS, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm ja HEVC (h265). Tiedostokoon on oltava alle 256 Gt. Audiotiedostoja (esim. MP3, WAV tai PCM) ei hyväksytä.

Pikkukuvat ja täydentävät bannerit

Pikkukuvat ja täydentävät bannerit näkyvät videomainoksen rinnalla ja ovat samanlaisia eri kampanjatyypeissä. Täydentävä banneri näkyy videomainoksesi vieressä YouTubessa. Voit ladata banneria varten joko itse valitsemasi kuvan tai antaa Google Adsin luoda kuvan YouTube-kanavasi bannerista.

Lue, miten voit luoda täydentävän bannerin videomainokselle.

Kaikki pikkukuvat

Kuvasuhde Resoluutio Muoto Tiedoston koko
Vaaka
1 280 x 720 pikseliä
(vähintään 1 280 x 640 pikseliä)
.JPG, .GIF tai .PNG < 2 Mt (videot)
< 10 Mt (podcastit)

Kaikki täydentävät bannerit

Kuvasuhde Resoluutio Muoto Tiedoston koko
Vaaka
300 x 60 pikseliä .JPG, .GIF tai .PNG < 150 kt

Huom. Täydentävät bannerit näkyvät vain tietokoneella.