Google Marketing Live 2023: Et sterkere målingsfundament gir bedre forretningsresultater

23. mai 2023

Hvis du investerer i et fundament av førstepartsdata av høy kvalitet, kan du få mer presise målinger, noe som gir AI-løsningene fra Google et bedre utgangspunkt for å skaffe bedriften enda bedre resultater. AI-løsningene fra Google er for eksempel en viktig tilrettelegger når Google Analytics 4 skal vise relevante statistikker, anslå fremtidig forbrukeratferd og forbedre kampanjeresultater automatisk – samtidig som det tas høyde for ny teknologi og nye krav til personvern. På Google Marketing Live 2023 snakket vi om hvordan vi gjør det enklere å administrere førstepartsdata, få mest mulig ut av målgrupper og statistikker i Google Analytics 4 og oppdatere konverteringsverdier på en effektiv måte for å skape bedre resultater.

Administrer førstepartsdata på en enklere måte. Nå finnes det en rekke løsninger for å registrere data i Google Ads, blant annet manuelle opplastinger, partnertilknytning via et system for kunderelasjonshåndtering (CRM), innebygde arbeidsflyter med mer. Vi tror dette kan gjøres enklere. Derfor har vi satt oss som mål å effektivisere måten du registrerer og administrerer førstepartsdata på i Google Ads, selvfølgelig med fokus på personvern. Snart kan små og store bedrifter koble til datakilder, oversette data til statistikk og heve den generelle presisjonen til målingene de gjennomfører, på en trygg og effektiv måte. Og senere i år kommer det flere oppdateringer.

Konfigurer optimaliserte konverteringer på en enklere måte. Med optimaliserte konverteringer er du sikret mer presis rapportering som ivaretar personvernet. Snart kan du også bruke optimaliserte konverteringer i Search Ads 360, og nå er det enklere å aktivere dem i Google Ads. Med de nye kontrollene på kontonivå kan du raskt konfigurere optimaliserte konverteringer i hele kontoen. Det blir dessuten enklere å aktivere førstepartsdataene ved å opprette konverteringsbaserte kundelister via Kundematch – og disse kan administreres via kontoinnstillingene.

Lag og bruk Google Analytics 4-målgrupper rett fra Google Ads. Du kan enkelt lage og legge til relevante Google Analytics 4-målgrupper når du oppretter og administrerer Google Ads-kampanjer. Her omfattes forutsigende målgrupper som AI-løsningene fra Google anslår at har høyest sannsynlighet for å føre til konverteringer. Denne funksjonen finnes bare i Google Analytics 4. Viktig påminnelse: Oppgrader til Google Analytics 4 innen 1. juli

Importer databasert konverteringskreditt med desimalverdier til Google Ads. Nå er det mulig å importere konverteringsverdier i form av desimaltall – ved hjelp av databasert attribusjon – fra Google Analytics 4 til Google Ads. Hvis en kunde for eksempel klikker på to søkeannonser, en YouTube-annonse og et nyhetsbrev før hen kjøper noe, blir delvis kreditt for annonsene importert til Google Ads, uavhengig av hva det siste kontaktpunktet var. I og med at du kan legge inn bud som gjenspeiler den virkelige verdien av annonsen, blir resultatene bedre.

Få høyere avkastning ved å bruke justeringer for konverteringer utenfor nettet. Med justeringer for konverteringer utenfor nettet kan du nå oppdatere verdien av en konvertering på nettet opptil sju dager etter at den ble registrert. Dermed kan du tildele hver konvertering en unik og egendefinert verdi ut fra hva den virkelig er verdt for bedriften din, for eksempel målt i fortjeneste eller levetidsverdi. Deretter bruker den smarte budgivningen disse utledede verdiene til å optimalisere resultatene i tråd med de aktuelle målene. Per nå finnes budgivning basert på utledede justeringsverdier for konverteringer utenfor nettet bare i betaversjon.

Finn ut mer om de nyeste eksperimentene våre med teknologier som ivaretar personvernet. For at du skal få gode resultater også i en fremtid uten informasjonskapsler fra tredjeparter, skal vi integrere Chrome-API-ene for Privacy Sandbox i annonseplattformene våre. Inntil videre kan du begynne å bruke personvernsikre løsninger for målinger og målgrupper, så du er klar for morgendagens utfordringer.

Registrer deg for å se korte videoer om måling og Google Analytics, så du kan finne ut hvilke løsninger som kan bidra til nøyaktigere målinger, skaffe deg avgjørende bedriftsstatistikk og få enda bedre resultater.

Skrevet av Google Marketing Live-teamet