Slik kan du integrere Salesforce

Nå er «Tilknyttede kontoer»-siden, som tidligere var under «Administrator» Admin Icon, plassert under «Verktøy» Tools Icon i «Data Manager». Google Ads Data Manager er et dataimporterings- og administrasjonsverktøy som har et intuitivt oppsett der du kan hente inn kundedata fra andre steder enn Google og aktivere dem i Google Ads. Finn ut mer om Data Manager.

Ved å konfigurere en Salesforce-integrering kan du måle konverteringshendelser utenfor nettet (altså etter potensielle salg) og importere disse direkte til Google Ads. Da kan du måle, rapportere og optimalisere hendelser utenfor nettet samt planlegge automatiske importeringer. Med denne integrasjonen kan du bruke enten data fra brukere (f.eks. e-postadresser) eller GCLID-koblingsnøkler til å aktivere optimaliserte konverteringer for potensielle salg og ulike løsninger for importeringer av konverteringer utenfor nettet.

Merk: Denne informasjonen omhandler standardintegreringen med Salesforce. Hvis du ser «Salesforce» i listen over importkilder når du oppretter en ny konverteringshandling fra import, bruker du den eldre integreringen med Salesforce. Du kan oppgradere Salesforce-integreringen i fremtiden.

På denne siden

Slik konfigurerer du optimaliserte konverteringer for potensielle salg

Før du begynner

• Du har Salesforce-legitimasjon som innfrir minimumskravene i Salesforce-kontoen.
  • Du kan gjøre endringer i Salesforce-kontoen din (må bl.a. kunne slå på API-et og sporing av feltlogger).
  • Konfigurer Google-taggen, og bruk Google Tag Manager til å registrere konverteringer og potensielle salg på nettstedet på den rette måten.
  • Sørg for at det finnes førsteparts kundedata (e-postadresse og/eller telefonnummer) i skjemaet for potensielle salg på nettstedet.
  • Sørg for at du har gjennomgått og bekreftet at du overholder retningslinjene for kundedata i Google Ads.
  • Før du konfigurerer optimaliserte konverteringer for potensielle salg, må du angi skjemaene for potensielle salg du bruker på nettstedet, og velge hvilket felt fra disse skjemaene hvor potensielle salg registreres. Du må oppgi minst én av variablene nedenfor når du konfigurerer optimaliserte konverteringer for potensielle salg på nettstedet, og når du senere importerer konverteringene:
  • Vi foretrekker e-postadresse.
    • Fjern innledende eller etterfølgende mellomrom.
    • Konverter teksten til bare små bokstaver.
    • Fjern alle punktum (.) som kommer før domenenavnet.
  • Men det kan også være telefonnummer.
  • Vi anbefaler at du bruker e-postadressen til den potensielle kunden, fordi dette er en unik identifikator som sjelden omformateres i CRM-systemer. Hvis du bruker et telefonnummer, fjerner taggen symboler og bindestreker, men landskoden må inngå i nummeret.

Slik konfigurerer du importering av konverteringer utenfor nettet

Før du begynner

• Du har Salesforce-legitimasjon som innfrir minimumskravene i Salesforce-kontoen.
  • Du kan logge på en Salesforce Sales Cloud-konto med en profil som har de rette tillatelsene. Konfigureringen blir enklest hvis du bruker en konto med rettigheter som systemadministrator, men dette forutsetter at standardinnstillingene for tilgang ikke er endret.
  • Du har slått på automatisk tagging i Google Ads-kontoen.
  • Du kan redigere koden på nettstedet. Du eller nettutvikleren må redigere koden slik at Google klikk-ID-en (GCLID-en) registreres.
  • Du kan gjøre endringer i Salesforce-kontoen (bl.a. opprette egendefinerte felt og slå på sporing av feltlogger).
  • Syklusen fra klikk til konvertering må være kortere enn 90 dager. Konverteringer som lastes opp mer enn 90 dager etter det tilknyttede siste klikket, importeres ikke til Google Ads, og de vises derfor ikke i konverteringsstatistikken.
  • Du kan bruke Web-to-Lead-funksjonen (nett til potensielle salg) fra Salesforce eller en annen løsning for å sende informasjon om potensielle salg til Salesforce fra nettstedet ditt.

Veiledning

Følg fremgangsmåten nedenfor for å klargjøre Salesforce-kontoen, Google Ads-kontoen og nettstedet, knytte sammen Salesforce- og Google Ads-kontoen og begynne å importere konverteringer.

Alle bedrifter er ulike. Vi presenterer en grunnleggende veiledning her, men du må kanskje tilpasse konfigurasjonen ut fra hvordan du bruker Salesforce. Hvis noen andre administrerer Salesforce-kontoen din, kan du samarbeide med hen om å finne den beste løsningen for deg.

Trinn 1: Konfigurer Salesforce-kontoen din

Før du begynner, bør du forsikre deg om at Salesforce-kontoen din er konfigurert på følgende måte. Hvis en annen person administrerer Salesforce-kontoen for bedriften, kan hen hjelpe deg med dette trinnet.

1. Oppdater «Opportunity»-objektet (mulighet) med disse endringene:
  2. Oppdater «Lead»-objektet (potensielt salg) med disse endringene:

Trinn 2: Endre «Web-to-Lead»-skjemaet fra Salesforce

For å lagre GCLID-verdien med informasjon om det potensielle salget må du endre «Web-to-Lead»-innsendingsskjemaene slik at alle nye registreringer av potensielle salg inneholder GCLID-verdien. Det kan hende du må få hjelp fra en nettutvikler og Salesforce-administrator for å fullføre dette trinnet.

Nedenfor forklarer vi hvordan du kan legge til GCLID-feltet i eksisterende «Web-to-Lead»-skjemaer.

1. Generer et standard «Web-to-Lead»-skjema, og ta med alle feltene du vil at de potensielle kundene skal fylle ut. Ta også med «GCLID»-feltet for potensielle salg som et skjult felt. Salesforce-administratoren din eller nettutvikleren din vet hvordan denne endringen skal gjøres.
  2. Nettutvikleren må skrive ned ID-en for det nye GCLID-inndatafeltet, siden den er nødvendig i det neste trinnet for implementering av JavaScript-koden på nettstedet ditt.
  3. Nettutvikleren bruker HTML-koden for dette nye skjemaet til å oppdatere de nåværende skjemaene dine. Dette betyr at skjemaene nå sender GCLID-verdien og informasjonen om det potensielle salget til Sales Cloud.
Merk: Du må overholde lokale bestemmelser om samtykke til informasjonskapsler.

Nå kan Salesforce og nettsidene dine samle inn alle dataene. I neste trinn hjelper nettutvikleren deg med å oppdatere nettstedet ditt slik at GCLID-verdien automatisk sendes til det nye GCLID-skjemafeltet.

Husk at «Web-to-Lead»-skjemaet må ligge på samme domene som de andre nettsidene dine, slik at JavaScript-koden kan overføre GCLID-verdien til skjemaet.

Andre metoder for å sende inn potensielle kunder

Hvis den potensielle kunden som er registrert i nettskjemaet ditt, overføres via et annet system før hen registreres i Salesforce, må eventuelle mellomliggende behandlingssystemer overføre GCLID-verdien videre – ellers mottar ikke Salesforce-kontoen din denne verdien. Systemet du bruker, skal ha en mulighet for å gjøre dette. Hvis du ikke er sikker på hvordan, kan du kontakte brukerstøtten for tredjepartsløsningen du bruker.

Trinn 3: Rediger koden på nettstedet slik at klikk-ID-en samles inn og lagres

Når en besøkende klikker på annonsen din, legger Google Ads til nettadresseparameteren «gclid» i nettadressen til landingssiden din.

Nettstedet ditt må registrere og lagre verdien til denne parameteren, slik at den kan bli funnet igjen senere når en potensiell kunde skriver inn dataene sine i skjemaet for potensielle salg. Hvis du har en nettutvikler, kan du gjøre dette ved å få hen til å redigere koden på nettstedet for deg.

Vi anbefaler at du gjør dette ved å redigere og bygge inn JavaScript-koden nedenfor. Før du bygger inn koden, må du oppdatere var gclidFormFields-linjen med ID-ene for de nye feltene som du la til i det forrige trinnet. Det er slik JavaScript vet hvilke felt eller felter som skal inneholde GCLID-verdien. Når denne endringen er gjort, setter du inn denne koden rett før den avsluttende </body>-taggen på alle sidene.

<script>

function getParam(p) {

var match = RegExp('[?&]' + p + '=([^&]*)').exec(window.location.search);

return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));

}

function getExpiryRecord(value) {

var expiryPeriod = 90 * 24 * 60 * 60 * 1000; // 90 dagers utløpsperiode i millisekunder

var expiryDate = new Date().getTime() + expiryPeriod;

return {

value: value,

expiryDate: expiryDate

};

}

function addGclid() {

var gclidParam = getParam('gclid');

var gclidFormFields = ['gclid_field', 'foobar']; // Alle mulige skjemafelt-ID-er for GCLID angis her

var gclidRecord = null;

var currGclidFormField;

var gclsrcParam = getParam('gclsrc');

var isGclsrcValid = !gclsrcParam || gclsrcParam.indexOf('aw') !== -1;

gclidFormFields.forEach(function (field) {

if (document.getElementById(field)) {

currGclidFormField = document.getElementById(field);

}

});

if (gclidParam && isGclsrcValid) {

gclidRecord = getExpiryRecord(gclidParam);

localStorage.setItem('gclid', JSON.stringify(gclidRecord));

}

var gclid = gclidRecord || JSON.parse(localStorage.getItem('gclid'));

var isGclidValid = gclid && new Date().getTime() < gclid.expiryDate;

if (currGclidFormField && isGclidValid) {

currGclidFormField.value = gclid.value;

}

}

window.addEventListener('load', addGclid);

</script>

Vi anbefaler sterkt at du setter inn denne koden på alle nettsidene på nettstedet. Dermed trenger du ikke å legge den til hver gang du oppretter nye annonser med nye landingssider. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at du skal miste GCLID-er dersom du begynner å lede annonsetrafikk til andre landingssider. Derfor bør du vurdere å legge til denne koden i nettsidemalen (eller i et delt sideelement, f.eks. bunnteksten), så koden legges inn automatisk på alle nye sider du oppretter.

Trinn 4: Test at systemet ditt fungerer

1. Gå til nettstedet ditt, og legg til parameteren «?gclid="test"» i nettadressen din.
    • Eksempel: http://www.example.com?gclid="test"
  2. Gå til skjemaet for registrering av potensielle salg, og send inn et testsalg.
  3. Gå til Salesforce, finn det nye testsalget (test lead), og se om det egendefinerte GCLID-feltet har verdien «test».
  4. Konverter testsalget til en mulighet (opportunity). Det egendefinerte GCLID-feltet for denne muligheten skal inneholde verdien «test».
  5. Gjenta trinn 2–4 for alle skjemaene for potensielle salg, slik at du vet at alle disse er konfigurert slik de skal.
    • Hvis verdien «test» vises i alle GCLID-feltene for potensielle salg og muligheter som stammer fra skjemaene for potensielle salg, kan du knytte sammen kontoene.

Trinn 5: Konfigurer konverteringshandlinger

Du kan redigere konverteringshandlinger basert på endringer i verdier i datakilden, for eksempel når et potensielt salg blir et bekreftet salg eller en kvalifisert potensiell kunde. Kom i gang ved å legge inn et forslag eller legge til en egendefinert hendelse.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Ny konverteringshandling.
  5. Velg Importér på den nye «Konverteringshandling»-siden.
  6. Velg CRM-er, filer eller andre datakilder og så Spor konverteringer fra klikk.
  7. Velg «Koble til en ny datakilde» i Datakilde-delen. Klikk på Fortsett.
  8. Velg «Salesforce» fra rullegardinmenyen.
  9. Hvis du allerede har en Salesforce-tilknytning, velger du Direkteforbindelse. For å koble til datakilden må du logge på for å gi kontoen tillatelse til å dele data med Google. Du kan når som helst administrere tilkoblingen på Tilknyttede produkter-fanen i Data Manager. Hvis ikke velger du Tredjepartsintegrering via Zapier. For å koble til via tredjepartsintegrering fra Zapier må du gjennomføre flere trinn. Det kan påløpe et gebyr fra Zapier.
  10. Klikk på Autoriser for å etablere en tilknytning mellom Salesforce og Google Ads.
  11. Autorisasjonsflyten for Salesforce åpnes. Oppgi Salesforce-legitimasjonen i Salesforce-kontoen din. Hvis du ikke kan se påloggingsvinduet, må du sjekke at forgrunnsvinduer er tillatt på ads.google.com. Klikk på Logg på.
  12. Klikk på Ferdig og deretter på Fortsett.
  13. Nå vises en tabell over foreslåtte hendelser, og du kan velge å legge til egendefinerte hendelser.
  14. Hvis du vil velge en av de foreslåtte konverteringshendelsene, kan du klikke på Konfigurer ved siden av den aktuelle hendelsen. Men hvis du vil konfigurere en egendefinert hendelse, må du definere hendelsesbetingelsen nedenfor og klikke på Konfigurer. Du kan definere nye egendefinerte hendelser ved å følge denne fremgangsmåten:
    1. Velg et konverteringsmål, og klikk på Konfigurer.
    2. Velg Salesforce-objektet hendelsen skal bruke.
    3. Definer betingelsene som må innfris for at en hendelse skal registreres, på filterfanen.
    4. Klikk på Fortsett.
  15. Du kan tilordne Salesforce-felter ved å velge feltene du bruker i datakilden, og legge til eventuelle andre felter du vil importere. Enkelte felter tilordnes automatisk basert på datakilden.
    • Merk: På tilordningssiden kan du se at «GCLID» er oppgitt i Google Ads-feltene. Merk deg at feltet for konverteringstidspunkt ikke må tilordnes manuelt. Verdien fastsettes automatisk ut fra tidsstempelet for den tilsvarende endringen i feltet for muligheter eller potensielle salg som innfridde hendelsesbetingelsen, og den hentes fra loggen.
  16. Klikk på Fortsett.
  17. Du kan endre standardnavnet på og konfigureringen av dataintegreringen en siste gang, og deretter klikker du på Ferdig. Nå kan du se den nylig definerte hendelsen. For Salesforce-integreringen for importering av konverteringer utenfor nettet vises «Nettsted (import fra klikk)» i kolonnen for konverteringskilder. Navnet på konverteringshandlingen gjenspeiler hendelsesbetingelsen som er angitt (kan f.eks. være at verdien i mulighetsfeltet for stadiet angir at muligheten er vunnet og lukket).
Merk: Du kan enten registrere konverteringer fra optimaliserte konverteringer for potensielle salg eller per importering av ordinære GCLID-baserte konverteringer utenfor nettet. Hvis du tidligere valgte bort optimaliserte konverteringer for potensielle salg, ser du ikke dette alternativet den neste gangen du oppretter en konverteringshandling. Du kan når som helst endre dette alternativet og dermed slå på optimaliserte konverteringer for potensielle salg i Innstillinger-visningen.

Slik importeres konverteringsverdier

I den nye Salesforce-integreringen fastsettes konverteringsverdien ved at et verdifelt i Salesforce (kildefelt) tilordnes verdien i destinasjonsfeltet i Google Ads-kontoen. Hvis du ikke tilordner verdifeltet ditt noe felt, tilsier standardatferden for konverteringshandlinger at det brukes et. Men hvis du tilordnet feltet en verdi, brukes denne verdien i stedet.

Slik endrer du Salesforce-konverteringshandlinger

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på konverteringshandlingen du vil redigere.
  5. Klikk på Administrer til høyre under Dataintegrering.
  6. Du kan oppdatere tilknytningen, ved å klikke på Oppdater tilknytningen. Nå ser du påloggingssiden for Salesforce. Oppgi påloggingslegitimasjonen, og oppdater tilknytningen.
  7. Du kan gi dataintegrasjonen et nytt navn ved å klikke på Endre navnet, oppgi navnet og klikke på Lagre.
  8. Du kan endre frekvens, dager, starttid og tidssone ved å klikke på Endre tidsplanen og så på Lagre.
  9. Du kan endre tilordning av ett eller flere felter ved å klikke på Endre tilordningen og deretter på Lagre.
  10. Du kan oppdatere hva som teller som en konvertering, ved å klikke på Rediger for hendelsesbetingelsen. Du kan oppdatere hendelsesbetingelsene og deretter klikke på Fortsett.
  11. Du kan også legge til nye hendelsesbetingelser i den eksisterende dataintegreringen ved å klikke på Legg til hendelse.
  12. Valgfritt: Klikk på Kjør nå øverst til høyre i Kjører-delen for å kjøre importeringen uten å vente på neste planlagte tidspunktet. Merk: Når du har opprettet en ny konverteringshandling, må du vente i 4–6 timer før du kan laste opp konverteringer for denne konverteringshandlingen.

Slik kan du gjennomgå importloggen

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Se dataintegrasjonen for å gjennomgå importloggen.
  5. Sjekk kolonnene merket «Importerte rader» og «Rader med feil».
  6. Importeringen er vellykket hvis tallet under «Importerte rader»-kolonnen er minst 1. Dette betyr at hendelsen ble importert fra Salesforce (med riktig format og gyldige data). Det kan hende at den ikke vises som en konvertering hvis det potensielle salget kom fra en kampanje som ikke er tilknyttet Google.
  7. «Feil» er når tallet under «Rader med feil»-kolonnen er minst 1. Dette betyr at konverteringen ikke ble importert fra CRM-et, fordi den ikke hadde det rette formatet eller var gyldig (manglet f.eks. et felt).

Slik korrigerer du feil

Hvis det oppstår en feil under opplastingen av Salesforce-konverteringer, kan du lese artikkelen Løs problemer med importering av Salesforce-konverteringer via den eldre integrasjonen med Salesforce.

Tips

• Når du har opprettet en ny konverteringshandling, må du vente i 4–6 timer før du kan laste opp konverteringer for denne konverteringshandlingen. Hvis en integrasjon blir kjørt for tidlig etter at den nye konverteringshandlingen opprettes, kan det vises en feilmelding. Konverteringene som ikke kunne importeres på grunn av denne feilen, blir forsøkt importert den neste gangen integrasjonen kjøres.
  • Konfigurer integrasjoner slik at de kjøres hver dag.
  • Selv etter vellykkede importeringer kan det ta opptil 24 timer før hendelser rapporteres som konverteringer.
  • Den første importeringen du kjører, omfatter bare importeringshendelser de siste 14 dagene.
  • Hvis en Salesforce-hendelse ikke kan importeres, blir det ikke forsøkt å importere denne hendelsen igjen automatisk.

Link til relatert innhold