De Doelgroepenbouwer gebruiken als u een campagne maakt

Met de Doelgroepenbouwer kunt u eenvoudig en effectief herbruikbare doelgroepen maken met gerichte segmenten, demografische targeting en uitsluitingen.

U kunt doelgroepsegmenten maken op basis van de klantgegevens die u zelf heeft verzameld of die van andere Google-platforms zijn verzameld. Zo verbetert u de effectiviteit van uw targeting en campagneprestaties.

Met behulp van de Doelgroepenbouwer kunt u een gegevenssegment maken met first-party gegevens wanneer u uw campagne maakt.

Op deze pagina

Voordat u begint

Volg de stappen om een Performance Max-campagne, Discovery-campagne of video-actiecampagne te maken.

Als u het segment Targeting van de campagne bereikt, klikt u op Een opgeslagen doelgroep gebruiken en selecteert u + Nieuwe doelgroep.

Een nieuwe doelgroep en een nieuw segment maken

In de Doelgroepenbouwer kunt u demografische groepen, segmenten en uitsluitingen zoeken, bekijken en selecteren. Zo stelt u een doelgroep samen:

Tip: Gebruik de gegevens in Doelgroepinzichten en Uw geschatte prestaties in de rechterkolom om een idee te krijgen van de invloed van doelgroepselecties op het bereik en de prestaties van uw campagne, en breng zo nodig aanpassingen aan.

Stap 1 van 2: Maak een nieuwe doelgroep

1. Geef de doelgroep een naam. Dat wordt de naam in uw Doelgroepenbibliotheek voor al het toekomstige gebruik.
  2. Selecteer de demografische groepen die u wilt targeten door op de selectievakjes Blue check box icon for selecting ad campaigns te klikken voor elke groep. Leeftijd en gender worden standaard getoond, maar u kunt groepen op basis van gezinsinkomen of ouderlijke status selecteren door te klikken op Aanvullende demografie.
    • Selecteer voor leeftijd 1 leeftijdscategorie die zo breed is als u wilt. U kunt voor elke doelgroep maximaal 1 leeftijdscategorie selecteren.
  3. Selecteer de toepasselijke doelgroepsegmenten in de modules Uw gegevens, Aangepaste interesses en Aangepaste zoektermen.
  4. Klik op Zoeken of Browsen om segmenten toe te voegen. Voorgestelde segmenten staan bovenaan de lijst.
  5. Klik op Segment opslaan als u de segmenten heeft gekozen die u wilt gebruiken.

Stap 2 van 2: Maak een nieuw segment

U kunt nu een nieuwe aangepaste interesse, een nieuw segment met aangepaste zoektermen of een nieuw gegevenssegment met first-party gegevens maken.

Een nieuw segment voor aangepaste zoektermen maken

1. Klik op Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] Meer Instellingen.
  2. Klik op het potloodje Edit in het gedeelte Aangepaste zoektermen.
  3. Klik op de zoekbalk van de module Aangepaste zoektermen.
  4. Klik rechtsboven in het dropdownmenu op + Nieuwe aangepaste zoektermen.
  5. Geef het segment met aangepaste zoektermen een naam. Hiermee kunt u het segment herkennen wanneer u het in de toekomst gebruikt.
  6. Voeg zoektermen toe aan de kaart Zoekterm.
  7. Klik op Opslaan.

Een nieuwe aangepaste interesse maken

1. Klik op de zoekbalk van de module Interesses en gedetailleerde demografische gegevens.
  2. Klik rechtsboven in het dropdownmenu op + Nieuwe aangepaste interesses.
  3. Geef uw aangepaste interesse een naam.
  4. Voer op de kaart Interesses of koopintenties zoekwoorden in die de interesses of koopintenties van uw ideale klant beschrijven.
    • Als u een doelgroep gebruikt bij de selectie voor handmatige targeting (voor alle campagnes, behalve campagnes voor maximale prestaties, kunt u handmatige targeting gebruiken), bereikt uw campagne mensen met die interesses of koopintenties op basis van uw campagne-instellingen, zoals advertentiedoel of biedstrategie. Als u de doelgroep als een signaal gebruikt voor geoptimaliseerde targeting (campagnes voor maximale prestaties maken alleen gebruik van geoptimaliseerde targeting), wordt door uw doelgroepselecties bepaald wie uw advertenties te zien krijgen. Uiteindelijk richt uw campagne zich op de optimalisatie van uw doelen en kan deze ook advertenties tonen aan mensen buiten uw doelgroepselecties.
  5. Klik op Opslaan.

Een nieuw gegevenssegment maken met first-party gegevens

1. Klik in het gedeelte Uw gegevens op + Nieuw segment.
  2. Selecteer uw segment uit de beschikbare segmenttypen.
  3. Voeg een segmentnaam toe.
  4. Klik op Doorgaan en volg de stappen op het scherm om een nieuw segment te maken.
  5. Klik op Opslaan.

Een bestaande doelgroep selecteren

Als u een campagne maakt, moet u een doelgroep selecteren. Zo selecteert u een bestaande doelgroep:

1. Als u op Een opgeslagen doelgroep gebruiken heeft geklikt, wordt de doelgroepkiezer getoond met suggesties voor doelgroepen die overeenkomen met het advertentiedoel dat u heeft ingesteld voor de nieuwe campagne. Bekijk de overzichtskaarten voor doelgroepen, die de specifieke segmenten en uitsluitingen voor een doelgroep bevatten. (Als u wilt weten welke andere bestaande doelgroepen niet worden aanbevolen op basis van uw advertentiedoel, klikt u op de link Doelgroep niet aanbevolen.)
  2. Als een bestaande doelgroep in de tabel geschikt is voor uw campagne, selecteert u deze door erop te klikken. Als u liever een nieuwe doelgroep voor de campagne maakt, klikt u rechtsboven op + Nieuwe doelgroep. Meer informatie over de Doelgroepenbouwer vindt u hierboven in de stappen om een nieuwe doelgroep te maken.
  3. De geselecteerde doelgroep staat onder Een advertentiegroep maken. U kunt de doelgroep ongewijzigd laten of bewerken door op het potloodje Edit te klikken. Verwijder de doelgroep door rechtsboven op de X Red X icon te klikken of kies een andere door op Doelgroep wijzigen te klikken. U gaat dan terug naar de doelgroepkiezer.

Tip: Als u een doelgroep bewerkt terwijl u een advertentiegroep en campagne maakt, wordt die doelgroep bewerkt voor alle advertentiegroepen en campagnes waaraan deze is gekoppeld. Als u wilt dat uw doelgroepbewerkingen worden toegepast op maar één campagne of advertentiegroep, slaat u de bewerkingen op met een nieuwe naam voor die doelgroep.