Over het tabblad Hotels voor Performance Max-campagnes voor reisdoelen

Op het tabblad Hotels kunt u makkelijk het verkeer per hotelaccommodatie bekijken, zodat u een idee krijgt van de vraag van reizigers naar verschillende locaties.

Adverteerders kunnen rapporten uitgesplitst op verschillende dimensies krijgen en daardoor rapporten per accommodatie bekijken op basis van de componenten van het getoonde hotel in de advertentie. U kunt ook een overzicht vinden van accommodatie- en prestatiestatistieken voor de hotels die u in uw campagnes of advertentiegroepen heeft gebruikt. In dit artikel leggen we uit hoe u het tabblad kunt bekijken en hoe u de vermelde statistieken kunt interpreteren. Meer informatie over Performance Max-campagnes voor reisdoelen

Het tabblad Hotels bekijken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Selecteer Performance Max-campagnes in de werkruimtebalk bovenaan en selecteer een relevante Performance Max-campagne voor reisdoelen.
  4. Klik in het submenu op Componenten en selecteer Hotels om de rapportage op het tabblad Hotels te bekijken.

Een UI-screenshot waarop het tabblad Hotels in Google Ads is te zien.

Inzicht in het tabblad Hotels

Nadat u het tabblad Hotels heeft geopend, kunt u de dimensies en statistieken voor elk hotel in uw campagne comtroleren. Controleer de onderstaande informatie voor meer informatie over elke waarde op het tabblad.

Dimensies van hotelkenmerken

• Hotelnaam: de naam van het hotel dat een vertoning heeft gekregen. Als uw hotelnaam beschikbaar is in verschillende talen, staat in deze kolom de naam in de taal die overeenkomt met uw Google Ads-instellingen, indien beschikbaar. Anders krijgt u standaard de Engelse naam van het hotel.
  • Plaats-ID: Plaats-ID's identificeren een plaats op een unieke manier in de Google Places-database en op Google Maps.
  • Uiteindelijke URL: De landingspagina die is gedefinieerd in de componentengroep voor dit hotel.
  • URL van boekingslink: Een deep link naar het aankoopproces voor een kamer als er een reisschema beschikbaar is.
  • Status: Hieronder vindt u de statussen van de hotelfeed die in uw account kunnen worden getoond en mogelijke redenen voor elke status.
    • Geschikt

• Het hotel is correct ingesteld en er wordt een goed werkende prijsbron gebruikt voor de advertenties.
    • Geschikt (beperkt)

• Hotel niet gematcht: Google kan met de informatie van de prijsbron niet bepalen welk hotel er in advertenties moet worden getoond. Ontdek meer informatie over problemen met de hotelstatus. Ontdek meer informatie over hoe u problemen met overeenkomende accommodaties aoplost*
      • Probleem met landingspagina: Dit hotel bevindt zich in een campagne die een prijsbron gebruikt zonder landingspagina of de prijsdekking is beperkt.
      • Prijs ontbreekt: Er is een prijsfeed voor dit hotel, maar er is een instellingsprobleem waardoor Google geen prijzen kan ophalen. Bijvoorbeeld: Tarief in het cachegeheugen ontbreekt, reisschema is geblokkeerd, live prijzen zijn niet ingesteld, bandbreedte is verbruikt, time-out van live prijzen of live-prijsfouten.*
      • Probleem met de prijs: Er zijn een of meer problemen met de prijzen in de prijsbron. Prijzen zijn bijvoorbeeld ongebruikelijk hoog of laag, of er ontbreken belastingen en kosten. Meer informatie over problemen met ontbrekende of incomplete prijzen oplossen*
      • Prijs niet beschikbaar: Er is een probleem opgetreden bij het ophalen van de prijzen voor dit hotel.*
      • Overig: Er is een probleem met de weergave van advertenties voor dit hotel
  • Land of regio: het land waar uw hotel zich bevindt (in tegenstelling tot het land van de gebruiker, waar de eindgebruiker zich bevindt op het moment van de vertoning). Elke hotel-ID geldt voor een specifieke locatie in één land.
  • Staat: de staat waarin uw hotel zich bevindt.
  • Plaats: de plaats waarin uw hotel zich bevindt.
  • URL van landingspagina: Dit is de URL van de landingspagina van een advertentie die aan de accommodatie is gekoppeld.

*Als u Hotel Center niet gebruikt om tarieven te vinden, gaat u hier naartoe voor meer informatie over hoe u de problemen oplost.

Statistieken

Op het tabblad Hotels kunt zowel de prestatie- als de vraagstatistieken voor hotels bekijken. Check de onderstaande informatie om inzicht te krijgen in de verschillen tussen de statistieken.

Prestatiestatistieken

• Vert. (vertoningen): het aantal keren dat uw advertentie is getoond.
  • Klikken: het aantal keren dat er op uw advertentie is geklikt.
  • Kosten: de som van uw uitgaven in een bepaalde periode.
  • CTR (klikfrequentie): hoe vaak klanten die uw advertentie of gratis productvermelding bekijken, daarop klikken.
  • Gem. CPC: het gemiddelde bedrag dat in rekening wordt gebracht voor een klik op uw advertentie.
  • Conversiestatistieken: meer informatie over uw gegevens voor het bijhouden van conversies.
  • Concurrentiestatistieken (vertoningspercentage in zoeknetwerk, vertoningspercentage voor de toppositie, vertoningspercentage voor de absolute toppositie): een vergelijking van uw vertoningspercentage met andere adverteerders met vergelijkbare instellingen.