Skapa en appkampanj för installationer

Med appkampanjer kan du marknadsföra din app i Googles tjänster, som Google Sök, Google Play, YouTube, Gmail och i andra appar och på mobilwebbplatser i Display-nätverket. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar appkampanjer för att optimera för installationer i ditt Google Ads-konto. Du kan bland annat läsa om hur du skapar en annonsgrupp med annonser som genereras automatiskt från dina annonstillgångar.

Innan du börjar

Appkampanjer för installationer (ACi) visar annonser tills användaren slutför den nedladdningsåtgärd som kampanjen optimerar för.

När du skapar en ACi-kampanj för Android-appar skapas en nedladdningshändelse i Google Play automatiskt om det inte finns någon nedladdningshändelse för den valda appen i ditt Google Ads-konto eller i ett relaterat förvaltarkonto. Nedladdningshändelsen skapas så fort du börjar skapa kampanjen och finns kvar även om du avbryter experimentet.

Läs mer om hur dessa kampanjer fungerar i Om appkampanjer och se våra rekommenderade metoder för att hitta rätt appanvändare.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj Appkampanj som kampanjmål.
  6. Välj Appinstallationer som Kampanjens undertyp.
  7. Välj appens plattform.
  8. Ange appens namn, paketnamn eller utgivare i sökfältet och välj appen på listan som visas. Om det inte finns några matchningar kan du skriva webbadressen till Google Play Butik (Android) eller App Store (iOS) direkt i fältet. Läs mer om statusen på appkampanjer.
  9. Ge kampanjen ett namn. Gör det enkelt att hitta kampanjen senare genom att ge den ett namn som anger att det är en appkampanj. Vi rekommenderar också att du inkluderar operativsystemet (Android eller iOS) i kampanjens namn.
  10. Klicka på Fortsätt.
  11. Välj inriktningsplatser på sidan Kampanjinställningar. Välj sedan Platsalternativ för att ange hur du vill inrikta dig på och utesluta användare.
  12. Ändra språkinställningarna vid behov. Tänk på att Google Ads inte översätter dina annonser, så inrikta dig bara på språk som matchar dem.
  13. Justera övriga inställningar, som start- och slutdatum för kampanjen. Du kan dessutom bifoga ett dataflöde. Läs mer om hur du använder flöden i appkampanjer.
  14. Klicka på Nästa.
  15. Ange din genomsnittliga dagliga budget under Budget på sidan Budget och budgivning.
  16. Välj användare som du vill fokusera och inrikta dig på under Budgivning.
  17. Välj sedan installationshändelsen och händelsen i appen (om tillämpligt) i konverteringsinställningarna.
    • Obs! Om du väljer nedladdningar som konverteringsåtgärd kan du spåra appinstallationer efter att användare har klickat på din annons. För Android-appar kan nedladdningskonverteringsåtgärder skapas automatiskt och spåras via Google Play.
  18. Du kan välja att ange ett målbud. Följande budalternativ kan visas beroende på dina förvalda kampanjinställningar:
    • Målkostnad per installation
    • Målkostnad per åtgärd
    • Målavkastning på annonsutgift
  19. Klicka på Nästa.
  20. Lägg till minst två rubrikförslag och ett beskrivningsförslag under Annonstillgångar på sidan Annonsgrupper (vi rekommenderar att du lägger till högst fem av varje). Du kan även använda rapporter om tillgångsresultat som hjälp för att optimera användningen av tillgångar.
  21. Du kan lägga till upp till 20 stycken vardera av följande tillgångar:
    • Bilder
    • Videor
    • HTML5
      • Obs! Under Avancerade alternativ kan du välja att lägga till en djuplänk som leder användarna till en specifik sida i din app efter att de har installerat den (endast Android). Läs mer om tillgångstyper för appkampanjer.
  22. Klicka på Nästa.
  23. Kontrollera dina kampanjuppgifter och ange annonsgruppens namn.
  24. Klicka på Publicera kampanj.
    • Obs! Beroende på var din annons visas kan tillgångarna i din appkampanj modifieras för att förbättra resultatet och användarupplevelsen. Texten kan till exempel bli avklippt och bilder eller videor kan beskäras för att rymmas på användarnas skärmar.

Tips!