Een app-campagne voor installaties maken

Met een app-campagne kunt u uw app promoten via Google-services zoals Google Zoeken, Google Play, YouTube en Gmail, evenals in andere apps en op andere mobiele websites in het Display Netwerk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u app-campagnes maakt om te optimaliseren voor installaties in uw Google Ads-account. Hiervoor maakt u een advertentiegroep die bestaat uit advertenties die automatisch worden samengesteld op basis van uw advertentiemateriaal.

Voordat u begint

App-campagnes voor installaties (ACi) tonen advertenties totdat de gebruiker de downloadactie waarvoor de campagne optimaliseert, heeft afgerond.

Voor meer informatie over hoe deze campagnes werken, leest u Over app-campagnes en de best practices voor het vinden van de juiste mobiele-app-gebruikers.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer App-promotie als het campagnedoel.
  6. Kies App-installaties als campagnesubtype.
  7. Selecteer het platform voor uw mobiele app.
  8. Geef in het zoekveld de naam van uw app, de naam van het pakket of de uitgever op en selecteer daarna de app in de lijst die u ziet. Als er geen overeenkomsten worden gevonden, geeft u de URL van de Google Play Store (Android) of App Store (iOS) rechtstreeks op in het veld. Lees meer informatie over de status van app-campagnes.
  9. Geef een naam op voor de campagne. Als u de campagne later makkelijk wilt vinden, geeft u de campagne een naam die aangeeft dat dit een app-campagne is. We raden u ook aan het besturingssysteem (Android of iOS) op te nemen in de campagnenaam.
  10. Klik op Doorgaan.
  11. Selecteer op de pagina Campagne-instellingen de locaties die u wilt targeten en selecteer Locatieopties om op te geven hoe u gebruikers wilt targeten en uitsluiten.
  12. Update zo nodig de taalinstellingen. Houd er rekening mee dat Google Ads uw advertenties niet vertaalt. Target daarom alleen talen die overeenkomen met uw advertenties.
  13. Pas andere instellingen aan, zoals de start- en einddatum van uw campagne. U kunt ook een datafeed toevoegen. Lees meer informatie over het gebruik van feeds in app-campagnes.
  14. Klik op Volgende.
  15. Stel uw gemiddelde dagbudget in onder Budget op de pagina Budget en bieden.
  16. Kies onder Bieden uw focus en target gebruikers.
  17. Selecteer daarna uw installatiegebeurtenis en in-app gebeurtenis (indien van toepassing) in uw conversie-instellingen.
    Opmerking: Met een conversieactie voor downloads kunt u app-installaties bijhouden nadat mensen interactie met uw advertentie hebben gehad. Voor Android-apps worden er automatisch conversieacties voor downloads gemaakt en bijgehouden via Google Play.
  18. U kunt uw doelbod instellen. De volgende biedopties kunnen worden weergegeven op basis van uw vooraf geselecteerde campagne-instellingen:

• Doelkosten per installatie
    • Doelkosten per actie
    • Doelrendement op advertentie-uitgaven

Als u liever een campagne op basis van Aantal conversies maximaliseren maakt, hoeft u geen doelbod in te stellen.
Lees meer informatie over hoe u een biedstrategie kiest voor uw app-campagne.

1. Klik op Volgende.
  2. Voeg op de pagina Advertentiegroepen onder Advertentie-items ten minste 2 ideeën voor een kop en 1 idee voor een beschrijving toe (we raden aan er maximaal 5 van elk toe te voegen). U kunt ook rapporten over itemprestaties bekijken om het itemgebruik te optimaliseren.
  3. U kunt maximaal 20 van elk van de volgende items toevoegen:
    Opmerking: Onder Geavanceerde opties kunt u een deep link toevoegen om mensen naar een specifieke pagina in uw app te sturen nadat ze deze hebben geïnstalleerd (alleen Android).

Lees meer informatie over componenttypen voor app-campagnes.

• Afbeeldingen
    • Video's
    • HTML5
  4. Klik op Volgende.
  5. Check uw campagnegegevens en geef de naam van de advertentiegroep op.
  6. Klik op Campagne publiceren.
    Opmerking: Afhankelijk van waar uw advertentie wordt weergegeven, worden de items van uw app-campagne mogelijk aangepast om de prestaties en de gebruikerservaring te optimaliseren. Tekst kan bijvoorbeeld worden ingekort en afbeeldingen of video's kunnen worden bijgesneden zodat ze op het scherm van de gebruiker passen.

Tips: